Co udělá Fed?

Recese je u konce ohlašuje již nějakou dobu Alan Greenspan. Začnou ruku v ruce s oživením znovu růst mezibankovní úrokové sazby? Nezvedne FED cenu úvěrů již na dnešním zasedání?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

21. 3. 2002 22:18 | CSrypatschek

A Vy pane Pouček budete mít brzo se svým šéfem, použiji mě blízké krkonošské nářečí, "perdel v díře" ! Pánové, Vás musí s tímto slovníkem z Vašich ctihodných křesílek určitě co nejdříve vyrazit, protože Vy přece máte tady na serveru lobovat a dělat chytráky pro Českou spořitelnu, a ne ji těmito výlevy kazit image. Zajímalo by mne, zda-li takto "rozumujete" v České spořitelně před klientem, spolu s dalšími privátními bankéři a poradci, když nabízíte Sporobond ! Jen tak na okraj upozorňuji, že u mě v lese v kališti už žádné volné místo není a konec konců, určitě Vám ještě ani nenarostly štětiny a takové sousedy, jako Vy, bych ani nechtěl mít ...
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2002 12:33 | Boucek Antonin

Ironie ohledne boomu proto, ze tak nejak tusim, ze se ekonomie vyviji cyklicky, a co leze vzhuru, jde obcas i dolu. Takze tusim, ze nic nepoleze nahoru donekonecna, ac by si to urcite spousta lidi prala. Pokud jde o odhady urokovych sazeb prostrednictvim derivatu, vynecham tu zvlastnost, ze obchodnici neveri vlastnim analytikum (coz je pravda, jak jinak by se trhy mohly oslabovat ci posilovat, kdyz se prave vydane makroekonomicke cislo shoduje s ocekavanim). Fed Futures nejsou zrovna pole me pusobnosti, ale ukazte mi nekoho, kdo pred pulrokem v korunovych forward rate agreement kotoval dnesni trimesicni sazbu na urovni, na ktere zrovna je. Neprecenujte obchodniky, nejsou to zadni ultra super geniove, jsou to lidi z masa a kosti, jako vy ci ja a take delaji chyby. Anebo jeste lepe, jak rika muj sef: "kazdej mame diru v prdeli."
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2002 8:34 | Vavřinec Kryzánek

Proč ta ironie ohledně boomu ? :-) Jako student ekonomie (vědy o tvorbě bohatsví) jsem rozhodně pro prosperitu. Řekl bych, že úspěšnost napr. fed funds futures je daleko větší než běžného ekonoma-analytika (samozrejmě se mění s novými informacemi a nejsou bezchybné) . Pokud si dobře vzpomínám, tak napr. tyto kontrakty zhruba již od druhé poloviny léta 2000 indikovaly, že je konec se zvyšovaním sazeb, zatímco ekonomové očekávaly až zhruba do začátku zimy, že růst bude pokračovat. Jiný příklad: v druhé polovině roku 2001 ekonomové narozdíl od futures tvrdily, že zvyšování sazeb v první polovině roku 2002 je tvrzení "out of this world". Futres letos nejenže zdá se celkem správně rámcově odhadly měsíce před ekonomy načasování změny postoje Fedu, ale s tím i úzce vázané změny tempa ekonomického růstu. Důvodem větší úspěšnosti futures, je že obchodníci, kteří s nimi obchodují, nemají za svou bázi při analýze a rozhodování, ekonomii která se většinou učí na školách. Obchodník, který se tím profesionálně živí obchoduje na základě signálů, které odrážejí reálné ekonomické procesy tak, jak probíhají (na základě toho, jak probíhaly v minulosti), nikoliv tak jak by měly probíhat ve špatné teorii. Ekonomové jsou také příliš fixováni na aktuální vládní statistiky, které představují informaci sice celkem spolehlivou, ale také už jaksi starou a neaktuální, co se týká budoucosti.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2002 12:24 | Boucek Antonin

Ano, ano, at se naveky vrati boom, pri kterem jen par veci dela bum! Jinak pro upozorneni mene specializovanym ctenarum, to, ze kontrakty futures na urokove sazby maji ted nejakou uroven, neznamena, ze az budou tyto kontrakty splatne, tak takova uroven skutecne bude. Znamena to jen, ze trh s takovou urovni urokovych sazeb pocita a do urcite miry je uz zahrnul do cenovych kalkulaci (napriklad u dluhopisu). Jinak pokud vim, uspesnost techto odhadu je srovnatelna s uspesnosti odhadu analytiku (od kterych by koneckoncu mela tato cisla vychazet).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Matějček

podnikatel, Miton

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Tomáš Matějček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services