Zrušení účtu není za hubičku

Kdo chce zrušit běžný účet, měl by si vše dobře promyslet. Banky totiž mají pro odcházející klienty nemilé překvapení – poplatky ve výši několika stovek korun. Chcete vědět, kolik vám vaše banka naúčtuje a jak tuto částku snížit?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 3. 2002 10:40

Poplatky? Nikdo je rád neplatí, ale když už musí, tak za to žádá servis na vysoké úrovni. Příkladem toho je dnešní ČSOB - Perla. Když tam příjdete, tak hned "ucítíte" že to nebude bez problémů. Z bývalé Investiční a Poštovní Banky, která jim byla za podivných okolností darována, si asi nechali jenom to slovíčko "poštovní", protože to tam dneska vypadá opravdu jak na poště. Dívky za přepážkou, které už dobře poznám podle jejich oblečení, protože je téměř vždy stejné a podle toho mi připadá, že za půl hodiny jim odjíždí podnikový autobus na hory. Při čekání ve frontě, bez které to nejde, máte čas pozorovat okolí. Ochranka, ti pověstní ostří a dobře živení tatíci, o které se spíše bojíte aby neusnuli a pádem se nezranili, by si taky jednou mohli vyžehlit kalhoty a vyčistit boty. Snad bych i oželel, že se ty dívky neumí pousmát, kdyby se to všechno urychlilo a já dostal za "poplatky" odpovídajíci servis. Problém je asi někde jinde. Ryba smrdí vždy od hlavy.
Petr Folta

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 3. 2002 17:09, draha blokace embosky...

a) banku si volite sami a muzete si vybrat tak co se cilite? :-))) A ze neni z ceho? Smula...
b) zruseni uctu nemuze byt online v okamziku kdy mohou dojit napriklad offline platby z embosky, ...
c) eBanka blokuje vsechny PK okamzite, 5000 u embosek je dost ale vzdyt vas do embosu nikdo nenuti, online-terminaly uz jsou skoro vsude pokud vim vysi limitu si muzete zvolit (zazadat) sami. Tady ale nezoufejte zanedlouho bude leccos s rizikem embosovanych PK jinak a podle me by se to v polatcich mohlo promitnout... Abych upresnil, vsechny PK v eBance jsou (jak rikaji jine banky) 'mezinarodni' a bohuzel ztrata s sebou nese mezinarodni stoplist. Nesmite porovnavat jablka a hrusky...

Nejlepsi je kdyz jde vsechno hned, zdarma a bezchybne.

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 35 komentářů)

13. 5. 2011 10:14 | Pavel

Většina bank průběžně mění svoje všeobecné podmínky, tj jako úročení, sazby apod. Samozřejmě počítá s tím, že bude automaticky souhlasit s jejich změnou. Dají vám měsíc na vyjádření nesouhlasu, jinak souhlasíte. Když v tento okamžik nebudete souhlasit s podmínkami, těžko je kvůli vám změní a tak vám sami dají výpověď ze služeb s měsíční lhůtou. Vy potom o nic nežádáte a nemůžou vám nic účtovat. Nenechávejte ze sebe dělat trubce.... Když si nenecháme moc líbit, budou muset změnit svůj přezíravý přístup. Trocha přísnosti ze strany zákonodárců vůči bankám by také prospěla, ale ti mají zřejmě jiné "starosti".......
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 10. 2002 21:48 | Finanzsatan

Nevím, banka čerpá několik let mé finance a ještě jím mám platit za zrušení????Proč?? Myslím že to není o jejich práci se zrušením ale je to v tom že mají furt málo. A tak člověka nakonec alespoň stáhnou o nějaký poplatek.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 10. 2002 21:43

Nazdárek , já mám zkušenost z Komerční Banky.Jednalo se o podnikatelský účet který mě ročně stál okolo 2,000,- a tak jsem se rozhodl ho zrušit.Neodolal jsem řečičkám kozaté pokladní a jejího bodyguarda o obrovských výhodách jejich banky a účet zrušil.Za 500,- + nějaký drobný poplatek.Již nikdy KB.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 3. 2002 9:27 | Honza

Zdravim , ma zkusemost z GE Capital , rusil jsem ucet , phone bankng a EC/MC kartu , a vyslo to na cca 700 Kc. Coz je trochu dost . Jiz nikdy vice GE .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 3. 2002 9:28 | Milos

Uz si to asi moc nepamatujes:-)). Bylo to takhle: Davali premii 500/rok. Taky jsem jej zalozil a vetsina mych studentskych znamych. Taky jsem premii temer obratem vybral a zbytek mi prisel nekdy slozenkou az banka padla :-)) V te dobe jsem mel 4 ucty a zadne penize na nich :-)). Zacal jsem v IPB, ktera nedavala zadnou premii (a nedava dodnes), ale proste nejaky ucet jsem potreboval. Pak CS (ta davala 400/rok, to se taky siklo :-)), pak KB ( u te to bylo tusim 333 Kc/rok :-)) a ma oblibena Moravia Banka. Potesilo me, ze CS mela ruseni zdarma (tusim do brezna 2001, kdy jsem jej na posledni chvili zrusil a mel radost z usetrenych 200:-)). Nakonec mi zbyly 2 ucty, ale vzhledem k tomu, ze studentska leta koncila, jeden musel skoncit (teda nemusel, ale nebudu platit dvoje poplatky). KB mela projekt s Oskarem, diky kteremu jsem platil jeho faktury a nabijel oskartu, ale bohuzel to ustrnulo na mrtvem bode a dal se to zatim nerozvijelo, tak jsem zrusil KB (skoda 200 za zruseni, ale uz jsem se s tim vyrovnal :-))) Zaver: Bankovni paradox: nakonec mi zustal ucet u banky, u ktere jsem jej nezrizoval a to u CSOB (byvala IPB:-))))))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 3. 2002 16:29

Milý Honzo, ty asi také žiješ ještě v socialismu. Myslíš, že v bance ukončení účtu = zahození nějakého papíru do koše? Ono to dá dost práce, a to něco stojí. Čím se živíš a co dáváš zadarmo?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2002 11:04 | urubkova

Mám s Moravia bankou takovou kuriozitku. Jako student jsem si tam hned šla založit účet - dávali nějaký bonus, myslím, že to bylo 1 000 korun. U jedné přepážky jsem vystála hodinovou frontu stejně podobně vypočítavých studentíků, u druhé jse okamžitě vybrala 950 (50 jsem musela nechat jako minimální zůstatek na účtu). Říkala jsem si, že se mi to vyplatí, když zrušení stojí 200. Kde jinde vydělám 750 za hodinu. No a ejhle! Banka zkrachovala, já jsem nemusela platit rušící poplatek a ještě mi vrátili 90 % z mé zbylé padesátikoruny!!!!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2002 10:48 | Spokojený klient

Chcete-li se vyhnout problémům s rušením účtů, dělejte to jako já. Vybírejte si pouze takové banky, které půjdou do konkurzu, nebo prostě zbankrotují :-) Opravdu. V Ekoagrobance a v Moravia Bance mi nedělali při rušení účtu žádné ofrky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 18:33 | Honza

Je to obyčejná česká bankovní prasárna. Smlouva o vedení účtu se zřejmě řídí zákonnými ustanoveními o smlouvě mandátní a ta banka by měla jednat v mém zájmu. Jestliže mi banka z účtu, na kterém nebyl žádný pohyb, ukradne přes "poplatek za vedení účtu", který je mnohem vyšší než připisované úroky, všechny peníze, vede si účet do mínusu a za jeho zrušení chce ještě zaplatit - pak se nechám klidně žalovat; nemyslím, že prohraju.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 16:50 | mezinarodni stoplist

vsechny embosky eBanky jdou automaticky na mezinarodni stoplist, pokud teda ty vytistene formulare misto do faxu nehazeji do kose...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2002 10:40

Poplatky? Nikdo je rád neplatí, ale když už musí, tak za to žádá servis na vysoké úrovni. Příkladem toho je dnešní ČSOB - Perla. Když tam příjdete, tak hned "ucítíte" že to nebude bez problémů. Z bývalé Investiční a Poštovní Banky, která jim byla za podivných okolností darována, si asi nechali jenom to slovíčko "poštovní", protože to tam dneska vypadá opravdu jak na poště. Dívky za přepážkou, které už dobře poznám podle jejich oblečení, protože je téměř vždy stejné a podle toho mi připadá, že za půl hodiny jim odjíždí podnikový autobus na hory. Při čekání ve frontě, bez které to nejde, máte čas pozorovat okolí. Ochranka, ti pověstní ostří a dobře živení tatíci, o které se spíše bojíte aby neusnuli a pádem se nezranili, by si taky jednou mohli vyžehlit kalhoty a vyčistit boty. Snad bych i oželel, že se ty dívky neumí pousmát, kdyby se to všechno urychlilo a já dostal za "poplatky" odpovídajíci servis. Problém je asi někde jinde. Ryba smrdí vždy od hlavy. Petr Folta
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 8:27 | Robert

Měl jsem v USA účet u South Carolina Credit Union a nikdy jsem o žádných poplatcích nic neslyšel, to až tady v Čechách. Běžný vklad byl úročen okolo 2%, spořící s nulovou výpovědní lhůtou okolo 3%. Kreditní i debetní karty Visa a MasterCard zdarma. Je tedy fakt, že mne s každým výpisem z účtu chodily přesvědčovací dopisy, abych požádal o úvěr.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2002 12:31 | Marek

Banky budou v p.... teprve tehdy, až začnou klienti myslet hlavou a peníze si ukládat na spořící účty, které jsou narozdíl od běžných účtů naprosto bez poplatků (račte si informovat např. v KB). Běžné účty na ukládání peněz nejsou, tam se předpokládá spíš poskytování služeb (karty, inkasa, trvaláky atd). Samozřejmě že ne zdarma. Čím přemýšlíte vy?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2002 17:39 | pracovník banky

Ono sice banky často říkají, že dají karty na mezinárodní stoplist, ale dělají to jen velmi výjimečně... Ovšem to jim nebrání si za to účtovat velké poplatky :-)
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 3. 2002 17:09 | draha blokace embosky...

a) banku si volite sami a muzete si vybrat tak co se cilite? :-))) A ze neni z ceho? Smula... b) zruseni uctu nemuze byt online v okamziku kdy mohou dojit napriklad offline platby z embosky, ... c) eBanka blokuje vsechny PK okamzite, 5000 u embosek je dost ale vzdyt vas do embosu nikdo nenuti, online-terminaly uz jsou skoro vsude pokud vim vysi limitu si muzete zvolit (zazadat) sami. Tady ale nezoufejte zanedlouho bude leccos s rizikem embosovanych PK jinak a podle me by se to v polatcich mohlo promitnout... Abych upresnil, vsechny PK v eBance jsou (jak rikaji jine banky) 'mezinarodni' a bohuzel ztrata s sebou nese mezinarodni stoplist. Nesmite porovnavat jablka a hrusky...
Nejlepsi je kdyz jde vsechno hned, zdarma a bezchybne.
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2002 12:39 | Mirek

Jsou to divné poměry. Zřízení účtu je zadarmo, za zrušení se pak nemálo platí. Správné by bylo, kdyby výše poplatku za zrušení byla ujednána při zřízení účtu. Pokud si zřídíte účet a banka poté zvýší poplatky, musíte je zaplatit. Založil jsem si účet u ČSOB Poštovní spořitelny v době, kdy byl tento polatek 50 Kč, dnes se platí 200 Kč. Kolik asi v budoucnu zaplatí ti, kteří si účet založí dnes? Navíc mi banka naúčtovala 100 Kč za zablokování MAX-karty, kterou jsem odevzdal. Po telefonické reklamaci poplatek vrátila.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2002 12:37 | Mirek

Jsou to divné poměry. Zřízení účtu je zadarmo, za zrušení se pak nemálo platí. Správné by bylo, kdyby výše poplatku za zrušení byla ujednána při zřízení účtu. Pokud si zřídíte účet a banka poté zvýší poplatky, musíte je zaplatit. Založil jsem si účet u ČSOB Poštovní spořitelny v době, kdy byl tento polatek 50 Kč, dnes se platí 200 Kč. Kolik asi v budoucnu zaplatí ti, kteří si účet založí dnes? Navíc mi banka naúčtovala 100 Kč za zablokování MAX-karty, kterou jsem odevzdal. Po telefonické reklamaci poplatek vrátila.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 3. 2002 1:50 | Fery

Co se všichni divíte,vy jste neslyšeli název "zlatý padák" ? Někdo se na něj musí složit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 3. 2002 12:51

To je dezinformace. Citibank vydává kreditní karty pouze Eurocard/Mastercard.....Takže chtít za ztrátu neexistující karty 150,- je taky trochu moc, ne?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2002 8:31 | Občan a klient banky

Myslím, že banky si na tomto trhu dělají s penězi klientů doslova co chtějí. Když jim je dat nechtějí, řeknou, že poplatky jsou malé a zdraží. Takže malý klient, který si jde uložit vždy zbytek ze své už takhle malé výplaty, přijde v bance i o tyto uspory díky zlodejským bankám, které mají vyšší poplatky než úroky kreditního zůstatku. Abych jako klient jakékoliv banky u nás v republice byl alespoň na svém, tedy uroky vyrovnají poplatky, musel bych mesíční kreditní zůstatek na svém účtu mít něco málo přes 100000 Kč (ročně při 1% úroku 1000 - poplatky 800= 200kč úrok - to je směšný!!!) Myslím, že by banky byly v "prdeli" nebýt nás, kteří jim dáváme k dispozici naše peníze.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Kateřina Jirásková

finanční ředitelka PPF

Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Kateřina Jirásková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services