Z redakční pošty: (Ne)Důvěřujte profesionálům!

Chystáte se koupit starší automobil v bazaru? Ale prosím ... poslyšte neuvěřitelný příběh, který se stal ... V srpnu 2001 jsem si vyhlédl v autobazaru AAA AUTO PRAHA, ulice Dopraváků automobil Mitsubishi Pajero Sport v ceně 679 tisíc korun.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 11. 2001 9:55, Posleda/posleda.cz

Směšujete 2 různé věci. Pokud byste mne chtěl zaměstnat a předložil mi smlouvu takovou, jakou uvádíte, vůbec bych se jí nezabýval a šel hledat práci k někomu normálnímu (nebo, chcete-li serioznějšímu). V pracovní smlouvě jsou podstatné 3 náležitosti a i velmi podrobná nemá obvykle více než 2 strany. Navíc spoustu věcí řeší zákoník práce a ten v případě pracovních sporů je nad různé kličky (platí, že některých práv se člověk vzdát předem nemůže). Pokud jde o smlouvu dle občanského či obchodního zákoníku, je situace jiná. Zde jde vyloženě o smluvní podmínky. Pro mne je samozřejmé, že pokud nějakou takovou smlouvu uzavírám, smluvní podmínky si přečtu. Ovšem rozdílně dle hodnoty. Nad smlouvou o splátkovém prodeji na novou lednici se budu zamýšlet méně, než nad leasingovou smlouvou na auto v řádu statisíců. A nejvíc mne samozřejmě zajímá to, co je menším textem, protože je mi to a priori podezřelé. Auto na leasing mám. Smlouva samotná je jednostránková, ale smluvní podmínky leasingu (jako součást smlouvy) jsou 4 strany drobným písmem. Nicméně celý text je stejně malým písmem. A depresím rozhodně nepropadám, to přenechávám takovým, jako je pan ParouleK.

Zobrazit celé vlákno

+24
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 4. 2005 20:40, mail nemam

Hmmm zajimavy nazor,ale po precteni jinych clanku o AAA sem se definitivne rozhodl,ze si tam auto nekoupim.Za prvy tam maj vetsinu predrazenych aut v zakladni vybave a za druhy prece nepreplatim skoro 100 procent na leasingu,pojisteni,asistenci atd.Radeji si udelam vylet s nekterym z dovozcu a za nejakou tu provizi si dovezu auto ze zapadu EU,ktere bude o dost levnejsi a nebude tak opotrebovany jako auto z CR.
P.S.Jak jsme v EU,uz to neni z dovozem tak slozity.
Dekuji za pochopeni

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 44 komentářů)

23. 11. 2001 14:55

"Peníze" sice označují text za dopis z redakční pošty, na "Neviditelném psu" je ale již více než týden jako článek (s patřičným množstvím komentářů) - podepsaný jménem "VíT ParouleK". Kromě toho již několik dní obíhá mailovou poštou. Že je text psán jako článek je vidět na stylistické úpravě (včetně oslovení "čtenáři"). Čekal bych jej ale leda někde v bulvárním plátku. Je to filipika zaměřená na to, vyvolat při prvním čtení dojem, jací jsou AAA Auto praha a CCB leasing gauneři. Při pečlivějším (či opakovaném) čtení článku ale spíše začíná člověk uvažovat, co je vlastně zač pan ParouleK (je-li to jeho pravé jméno). Na mne dělá dojem, že je to nepříliš inteligentní český jupák, který nezná cenu peněz, respektive jeho příjmy jsou značně vysoké a poměrně málo pracné. Z článku vyplývá, že výdaj desetitisíce pro něj v podstatě nic neznamená a takové detaily (v řádu tisíců), jako zbytečné placení další asistenční služby, prověření auta Cebií a povinného ručení, ačkoliv je inzerováno v ceně, mu nestojí za řeč. Skoro bych navrhl příbuzným pana ParoulKa, aby ho nechali zbavit svéprávnosti. Nepíše, že by byl hluchý či slepý. Uvádí ale, že podepsal protokol o zkušební jízdě a převzetí vozidla. To si při zkušební jízdě (byť zřejmě řídil technik prodejce) nevšiml, že řazení jde jen s řahtáním? Nevšiml si sjetých gum? Nebo podepsal protokol, aniž by jízdu absolvoval? Pak ať si ale nestěžuje. Závěr stupňovitě rostoucí poučky, vzniklé za komunistů, tedy: "... když se podepíšeš, ničemu se nediv" platí dnes také - pro případy, kdy si člověk nepřečte, k čemu se zavazuje. Pan Paroulek by si zřejmě klidně podepsal i ortel smrti - kdyby byl připsán k nějakému nezáživnému dokumentu dostatečně malým písmem. Že je AAA Auto Praha podnikem, který nemá nejlepší pověst, se objevuje v médiích už dost dlouho. Na to pracovat tam, musí mít člověk asi hodně silný žaludek a utlumené svědomí. Je to vidět i na jejich personální inzerci. Když jsem před časem hledal práci, narážel jsem v pražské příloze MFD denně na 2-3 inzeráty, kterými hledali lidi. Fluktuace tam musí být hrozná. Jinak nemá nic společného s českými (re)emigranty. Jediným majitelem je Australan Antony James Denny, dat. nar. 17.04.1962 (údaj z obchodního rejstříku). Nicméně téměř nic mi neříká článek pana Paroulka o leasingové společnosti. Nejsem si ani jistý, jestli skutečně měl auto na leasing, nebo na splátkový prodej (obávám se, že toto je mimo jeho rozlišovací schopnosti). Pokud to byl leasing, on to auto nekoupil. Pokud jej reklamoval, musel mít buď od majitele (CCB) plnou moc, nebo muselo být toto zplnomocnění již v leasingové smlouvě. Otázkou jen je, zda když žádal o předčasné ukončení, jej pracovníci leasingovky upozornili, jak bude ukončení probíhat a jaké může mít pro něj finanční důsledky. Je nyní dost možné, že bude leasingová společnost žádat dementi, možná i podá žalobu. a to se pak teprve bude pan Paroulek divit. Aby se taky pak nedivili i ti, kteří mu tento článek umožňují uveřejnit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 10:55

Výborně, třeba tenhle článek taky přispěje k tomu, že se AAA bumerang vrátí konečně zpátky s ještě větší tvrdostí. Co třeba, kdyby všichni poškození napsali do redakce, domluvili by se a podali na AAA společnou žalobu? Jiné řešení asi není, protože vždycky se najde někdo, kdo lákavým slibům uvěří.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 10:43 | M.Pospisil

Tak by mě zajímalo, jestli se najde někdo kdo má s AAA opačnou nebo alespoň ne zápornou zkušenost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2001 12:29 | Honza

Mam pomerne pozitivni (normalni) zkusenost s AAA Koupil jsem tam uz 4 auta a zadne problemy jsem nemel. Hlavni duvod byl, ze rychle vyridili prevod a dokumenty. Nicmene si clovek musi dat pozor na "vyhodne nabidky". Mam pocit, ze vetsina postizenych se proste nechala zlakat vyhodnou nabidkou ci "lizingem", chtela hned jezdit a nevenovala dost pozornosti stavu vozidla. V Cesku diky zakonum, kdy se muzou dovest jedine drazsi a novejsi vozy, je vetsina techto dovezenych aut po tezke havari (kvuli snizeni poplatku za clo a dan) a tady pochybne opravena. Pokud se nezmeni zakony (napriklad prihlasovat auta ne dle stari ale dle stavu, neprihlasovat auta co jsou v Nemecku vedena jako total schade a pri koupi vyzadovat zavazne prohlaseni, zda auto bylo bourane) muzu poradit jen: Pokud mozno kupovat auta prodana v CR a se servisni knizkou, neplatit zadne zalohy a vyzadovat prohlaseni, zda a jak bylo auto bourane. Nakupovat u oficialniho zastoupeni. Ci dovezt auto treba z Nemecka (tam maji v zakone, ze pokud prodavajici napise, ze auto nebylo bourane a vy zjistite opak, musi vratit penize) Pokud se proste nechate zlakat hezky vypadajicim autem za podezrele vyhodnou cenu ci koupite auto starsi 8 let, pak prosim nebrecte nebot je to vase vina.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 11. 2001 8:34 | Jindra

S AAA mám jenom špatné zkušenosti, byl jsem v pobočce v Brně, měl sem zájem o auto, ale při vlastním prověřování v servisu se zjistilo, že bourané, a lakované na jinou barvu, ale v papírech bylo psáno nebourané, také cena byla dosti přemrštěná, když zjistili, že auto nechci, tak tak po mě chtěli 5000 za předvedení vozidla a umožnění návštěvy servisu, rozešli jsme se málem s rozbitou hubou, a nezaplatil sem nic a bylo, kontakt na mě měli jen na mobil, párkrát zavolůali a daž se je poslal párkrát do řiti, pak přestali.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 23:26

Ja jsem tem gaunerum v AAA taky naletel a tez jsem prisel o 240 000.Kdo chce prodelat,tak at jde do AAA a koupi si auto.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 19:45 | Další brigádník

Souhlas. Svého času jsem u nich dělal o prázdninách brigádu. Jen za mého působení vyrazili pár členů vedení a další řadové manažery dosadili na jejich místa. Tak se za pár měsíců práce dostane nahoru člověk, který vůbec nemusí mít střední školu. V áčkách může šéfovat placu (venkovní prodejní plochy) úplně každý. Stačí k tomu výučák...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 14:42 | Martin

Z "dopiso-článku" (také jsem ho měl včera v mailu) není patrné, jestli vše probíhalo v souladu se smlouvou, pokud ano, tak je autor dopisu bez diskuse člověk, který si má vzít při takovém nákupu na pomoc právníka (nebo alespoň číst, co podepisuje), nebo jezdit MHD, popř. taxíkem. Když jsem kupoval ojeté auto (2,5 roku zpět), taky jsem, samozřejmě, byl v AAA. Už jsem měl přistavené auto, když jsem dostal do ruky "smlouvu", u které jsme se bohužel nedohodli na změnách, takže jsem poděkoval, oni také a od té doby jsem tam nevkročil. Na druhou stranu už jsem slyšel i pár kladných ohlasů. Oba byly při prodeji do AAA.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 12:07

prodejné figurky. myslím si o těchto lidech své.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 11:31 | Libor Cigánek

Ad reklamy: tito pánové i jiní udělají pro peníze cokoliv. Navíc jim reklamní příležitosti obvykle domlouvají jejich PR agentury, aby se zviditelnili a zůstali v kurzu. Navíc jim za to ještě zaplatí :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 11:23 | TGP

Za blbost se platí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 11:01

pochybuju, že by počet postižených měl na právní půdě důležité slovo při konečném verdiktu. věřte nebo ne, ale žaloba je zbytečná. přečtěte si znova ten článek a zjistíte, že autor V.P. došel ke stejnému názoru, bohužel. nejlepší opatření je zde prevence. třeba by se mohli všichni dohodnout a tento bazar ignorovat. do půlroku je po něm. nebvo takovéto zveřejňované články, věřte, mají kouzelnou moc, autora nic nestojej a jsou velmi účinné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 10:32 | Petr

Jednoduše řečeno, jsou to hajzlové. Doufám, že si to pan Loprais a pan Enge uvědomí. Nebo je jim jedno, kdo jim dává peníze za jejich inteligentí reklamy? Opravdu mají v reklamě pravdivý slogan, že jsou profesionálové. Dokážou profesionálně okrást zákazníka. Znám spousty lidí, kteří jsi tam koupili zaručeně nebourané auto a ejhle. Auto bylo jako ze stavebnice. Co díl to jiný původ. AAA AUTO Praha = vietnamští trhovci. Možná, že jsou Vietnamci serioznější. Pamatuji se, jak můj otec asi před 3 roky prodával auto. Zavolal do AAA a nabídl jim vůz. Zodpověděl všechny jejich dotazy (obsah motoru, stav, výbava atd) a za auto nabídli mu 110.000,- Kč. Poté přijel zástupce společnosti a začali vytáčky. Konečná cena byla 80.000,-Kč. Otec raději odmítl a prodal vůz za hotovost u jiného autobazaru za 95.000,-Kč. Raději všechny, kteří si chtějí zde koupit auto, varuji před touto společností.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 10:30

známý koupil 9 let staré Clio, po důkladné kontrole zjistil, že bylo po těžké havárii a je sestaveno ze 2(!) kusů aut svařených uprostřed. Má ho na leasing, kdy po tříletém placení ho vyjde úroková sazba na astronomický procenta. Měl jsem také choutky koupit si u této pseudofirmy ojetý vůz, ale na štěstí jsem od tohoto záměru ustoupil. Další známý si po telefonu rezervoval vůz, dal na sebe telefonický kontakt. Poté si rezervaci rozmyslel, ale oni mu pořád volali, že ho má rezervovaný, že ho musí koupit nebo zaplatit nejakých x tisíc. Vyřešil to tak, že změnil operátora. Třeba je problém v tom, že při takové spoustě prodaných aut se tu a tam objeví nějaký "nepovedený" prodej :-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 10:19 | Simona K.

Taky jsem si toho všimla. Pořád mají inzeráty v novinách. Nabízí zajímavé pozice za hodně peněz, ale to, jak často ty inzeráty vidím, ukazuje, že je něco shnilého ve státě AAA. :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 10:12 | student - brigádník

Divoce se chovají i k zaměstnancům. Neustále nabírají nové a na konci zkušební doby je vyhazují. Je tam neuvěřitelná fluktuace, na každé pozici se obmění obsazení minimálně třikrát do roka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 9:59 | abcdef

Klasika podnikání v ČR. Firma má dost peněz na právníka, udělá si analýzu právního prostředí, ale vezme to z opačného konce. Žádné budování jména, značky, budoucnosti. A pěkně od podlahy začne rýžovat jak na divokém západě. Prostředí jí to zcela umožňuje. Jak znám situaci v USA či Německu, není šance tam něco podobného dlouhodobě provozovat. A ostatní podnikatelům v ČR to nevadí. Možná až za dalších 10 let pochopí, že taková firma škodí i jejich byznysu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 9:58 | SkrivanekT

Hrůza, zajímalo by mne, jestli ostatní obří autobazary (ESA...) jsou obchodníci stejného kalibru, nebo jsou snad serioznější?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 9:36

Nedivme se. Automobile GROUP, a.s. nebo jak se jmenujou, se vykazuje jako nejvetsi australska investice v CR, ale suska se, ze patri ruske mafii. Martin
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 9:31 | urubkova

Tak to teda čumím... Nešlo by je žalovat? Takových lidí musí být spousta.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lukáš Kovanda

ekonom

Mirek Topolánek

expremiér a podnikatel

Lukáš Kovanda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Mirek Topolánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services