Sláva vítězům, čest poraženým

Pětkrát jsme vždy po týdnu hodnotili internetové stránky největších investičních společností. Dnes je již z hodnocení porotců zřejmé, kdože si cenu Peníze.CZ za nejlepší web roku odnese. Celkem zaslouženě to bude společnost Pioneer investments.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 7. 2001 10:23

Dobrý den, ač bychom rádi vždy probrali všechny weby všech finančních institucí, bohužel toho nejsme schopni. Pro první ročník jsme proto zvolili vždy pět největších v každém sektoru - velikost je totiž objektivní kritérium na rozdíl od řady jiných, které by do výběru mohly vnášet naše subjektivní pocity. O webech menších firem se alespoň stručně zmiňujeme vždy v závěrečném článku, aby se ti, kteří tyto weby neznají, na ně mohli podívat.

Zobrazit celé vlákno

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 7. 2001 23:25

Lidovky.cz 13/7/2001
Rakušané odstartovali letos v České spořitelně řadu změn
Nový styl řízení, propouštění a zvýšení konkurenceschopnosti. To je rok České spořitelny pod novým majitelem - - rakouskou Erste Bank.
PRAHA - Loni v červenci zahájil nový majitel České spořitelny - rakouská Erste Bank - výkon svých vlastnických práv. Během dvanácti následujících měsíců prošla spořitelna pod správou svého rakouského majitele výraznými změnami. Posledními z nich jsou změny log a názvů společností ve finanční skupině České spořitelny.
Konkrétně Spořitelní investiční společnost se bude nově jmenovat Investiční společnost České spořitelny či kupříkladu ČS-Stavební spořitelna se přemění na Stavební spořitelnu České spořitelny. Nová loga prý zvýrazní příslušnost ke skupině Erste Bank. Změny log a názvů přitom nebudou lacinou záležitostí. Náklady na nový design přijdou spořitelnu podle šéfa marketingu Václava Kubaty na půl až tři čtvrtě miliardy korun. Další peníze spolkne celková rekonstrukce poboček banky.
Propouštění tisíců úředníků
Kromě zavedení nové ˝vizáže˝ spořitelna pod vedením nového managementu dosazeného Erste Bank výrazně zeštíhluje. Celkový počet zaměstnanců tuzemské bankovní trojky se snížil z 15 500 zaměstnanců na konci roku 1999 na současný počet ve výši zhruba třináct tisíc. Ke konci roku 2002 chce vedení České spořitelny snížit počet svých zaměstnanců na deset tisíc. Propouštění ale není jedinou změnou.
Česká spořitelna totiž přitvrdila i vůči konkurenci. Prosadila zvýšení poplatků, které ostatní banky platí za využívání spořitelních bankomatů svými klienty. Výrazné zdražení mezibankovních poplatků znepříjemní život bankovním domům, které nemají vlastní síť bankomatů, ale zároveň mají drobné klienty z malých měst a obcí. Tam je totiž často jediný bankomat, který vlastní právě spořitelna. Při zvýšení poplatků za využívání spořitelních bankomatů by mohlo dojít k odlivu klientů těchto bank do spořitelny.
Krokem proti konkurenci, který však potěšil každého zájemce o hypoteční úvěr, byla nabídka zvýhodněných hypoték. Na nabídku spořitelny byly přinuceny reagovat snížením úrokových sazeb i ostatní hypoteční banky.
˝Česká spořitelna se však ještě bude muset od své rakouské mateřské společnosti ještě hodně učit. Pro spořitelnu bude důležité právě převzetí kultury samotné Erste Bank,˝ říká analytik společnosti Patria Finance Jan Hájek. Podle jeho názoru by se to mělo projevit například v převzetí úvěrových procesů.
Děkuji za pozornost.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

21. 7. 2001 10:36 | Baronlempl

To jsou trendy, musíme je brát na vědomí, a těžit z nich. Nerozumní a hloupí proti nim bojují. Uvedu obecný příklad: Zhroucení komunistických režimů byl výsledek trendu s kořenem v nevýkonné ekonomice - nic více a nic méně. Sovětští disidenti a nebo dokonce naše parta disidentů rekrutovaná z lidí z okraje společnosti pod vlivem návykových látek pořádající hluk ve stodolách - na to neměli nejmenší vliv. A pak se udělali presidentem, ministry - no hrůza.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2001 23:57

Když argumenty, tak argumenty: Ano vše je v lidech. Ale 12 let je irelevantních, když banku vedli lidé, kteří ji vedli a vlastnil ji STÁT. Mluvme tedy o 1,5 letech od podepsání smlouvy o privatizaci České spořitelny. Platy zaměstnanců - těch, do kterých se strefujete nejvíce- jsou zatím neadekvátně nízké (i pod průměrem ČR), tím větší hodnotu má jejich snaha o zlepšení. V ČS není zákaznický přístup ? Na které pobočky to chodíte ? Na jiné, než Accenture?! Na jiné, než SQI kontroly ? Pište konkrétně-"spořitelna je hrozná" mě už vůbec nebaví číst, to je dnes již čirá demagogie ! Tady se podívejte na toho trpaslíka, kterého pořád podceňujete (nemohu Vám zazlívat, že nemáte osobní zkušenost s Erste Bank, ale potom jsou zase vaše názory poněkud nepodložené, tím méně narážky na "přežívání" nebo neefektivitu někoho)-viz čísla ... Vy nechcete moderní a kulturní prostředí ve své bance ? Proč by tedy ČS neměla investovat do poboček ? Změny ještě ani nezačaly a nejsou samoúčelné - o tom se přesvědčíte, transformace ČS není adaptace pekařství. Pokud máte v oblibě telefonní bankovnictví, dočkáte se na podzim - bude spuštěno nové klientské centrum s několikanásobnou kapacitou a novými možnostmi (aktivní operace přes živého operátora atd.). Linka bude "modrá",tedy zlevněná. Není účel udělat klientům červené uši... Vše se dozvíte včas. Pokud porovnáte srovnatelné, vychází ČS konkurenceschopně, není již dále důvod k dumpingu. Jestliže již druhým rokem můžete např.z firemního účtu vybírat na stovkách poboček a transakce v rámci ČS probíhají v řádu minut/hodin, proč by měl účet stát 30,-Kč/měs. A to platí obecně - GSM-banking, Internetbanking, Homebanking, x druhů platebních karet, převody nadlimitního zůstatku na spořící produkty, trvalý příkaz založíte ještě i 1 den před 1.splatností...... Teď už víte, proč argumentuji ve prospěch České spořitelny. Ano, je mnoho věcí k nápravě, ale též mnoho jiných, které snesou nejpřísnější měřítka už dnes. Děkuji za pozornost.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 7. 2001 1:39 | pjt

Naopak, VY nestojite o argumenty a bijete se za CSAS, veren svemu pseudonymu, hlava nehlava. Rypatshek ma v hodne vecech pravdu. I ja mam rozdilne zkusenosti z ruznych pobocek. Lepsi i horsi. Z toho plyne, ze je to vse o lidech. Pokud CSAS za skoro 12 let budovani kapitalismu nedokazala motivovat sve zamestnance k zakaznickemu pristupu, pak by se mela zamyslet sama nad sebou. A ta slavna, vami proklamovana Erste ma svych starosti dost a dost, aby alespon na rakouskem trhu prezila. Myslim, ze za chvili se budou premalovavat znaky a stity znova. O efektivite banky by se rovnez dalo pochybovat. Proc napr. CS buduje nove a nove bankovni haly v ruznych mestech, kdyz sve klienty od prepazek svymi poplatku odhani? Proc se nemohu dovolat na SPOROTEL pro obsazenost linky, proc neni telefonni bankovnictvi pres Zelenou linku? Tohle mi laskave, mily CSDefense, vysvetli. Rad budu naslouchat Tvym argumentum!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 7. 2001 22:18

Končím i já, s Vámi. O odpovědi nestojíte, pokory se ode mě nedočkáte. Takže hodně štěstí.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 7. 2001 21:07 | CSrypatschek

Myslím to zcela vážně. Přiznám se, že když je ČS nespravedlivě chválena, musím si rýpnout. Potřebnou průběžnou modernizaci webu SIS, jako též bývalý informatik, pokládám pro banku významu ČS za samozřejmou a za to nejmenší a nejsnadnější. Provedená hodnocení webů pro Vás má být dělným podnětem, že ČS zde zbytečně (!) zaspala. Tedy malinkatá ostudka ČS. Mne spíše třeba zajímá, proč výsledky zhodnocení Sporoinvestu jsou nyní hluboko pod zveřejněnou inflací ČR a fond těžko a dýchavičně dotahuje svoji konkurenci ? Tedy velká ostuda ČS. Výmluva na „výrazné změny" v posledních 12 měsících provedené Erste ( viz obsah novin ) jsou pro mne z osobních zkušeností nepřesvědčivé. Má poslední čerstvá zkušenost ( tedy po změnách v ČS ) je příklad z obyčejného rušení 3 sporožirových účtů, které ČS ve všech 3 případech nedokázala zrušit dle svých vlastních obchodních podmínek. To mi přineslo jisté komplikace a vícenáklady. V omluvném dopisu, který jsem nedávno od ČS obdržel, stálo něco v tom smyslu, že jistě budu s dalšími službami ČS spokojen a že ČS mne o jejich kvalitě přesvědčí. Do pouhých 48 hodin (!) jsem následně obdržel z ČS výpis ze svého termínovaného devizového účtu, který byl nečitelný, s bílým pruhem uprostřed. Po následné reklamaci jsem obdržel výpis nový, avšak s uvedením jiného čísla účtu. Teprve napotřetí (!) jsem si mohl výpis doma založit. Ani proto nechci domýšlet, jak „kvalifikovaně" a „pozorně" ČS umísťuje své zdroje... Na jiném místě tohoto serveru jste se pošklíbal konkurenci se slepicemi na letácích. Na okraj, tato konkurence dnes ale má, jako samozřejmost, pro své klienty za hubičku čipovou kartu, navíc s elektronickou peněženkou a s mezinárodním Maestro. Já se zase proto musím pošklíbat, že ty „slepice" sedí dle mých zkušeností stále přímo v ČS ! A to je horší. Mějte přece trochu pokory v konfrontaci s názory a zkušenostmi jiných ! Tím nemyslím sebe. Konec.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 7. 2001 10:24 | pjt

Nikdy nemuzete hodnotit vsechny! Klic Top 5 je myslim smysluplny. Ti mali, jsou proste mali. Ale vsichni byli nekdy mali. Nikdo nezacinal s 3 mld. pod spravou. Akorat to nekteri umeli at jiz s realnymi penezi nebo kupony a nekteri ne.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 7. 2001 10:23

Dobrý den, ač bychom rádi vždy probrali všechny weby všech finančních institucí, bohužel toho nejsme schopni. Pro první ročník jsme proto zvolili vždy pět největších v každém sektoru - velikost je totiž objektivní kritérium na rozdíl od řady jiných, které by do výběru mohly vnášet naše subjektivní pocity. O webech menších firem se alespoň stručně zmiňujeme vždy v závěrečném článku, aby se ti, kteří tyto weby neznají, na ně mohli podívat.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 7. 2001 10:10

Nechapu proc se provadi selekce v hodnocenych webech, myslim, ze jsou dobre i weby jinych mensich investicnich spolecnosti. Pokud se bude porad jen mluvit o tech nejvetsich tak budou jeste vetsi a mensi budou jeste mensi ... ?
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 7. 2001 20:26

Dobře, nalámaný perník opatříme, ale to ostatní - to ani nemyslíte vážně, že ne .....:-/ PS: na klienta působíte až příliš zhrzeným dojmem, pozor na pojmy typu "mimoemisní"...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2001 19:46 | CSrypatschek

Slušela by Vám lépe dělná pokora, polepšete se ! To, co citujete, je placená novinová reklama Erste nebo ty články pan redaktor napsal za dobrou večeři ? Nemohu si pomoci, ale pochvalovat si pouhé pomalé a drahé přemalovávání firmy za peníze vkladatelů, které okrádáte lichvářským úrokem ( můj názor ) je drrrrzost. Jaký je úrok z vkladů v ČS, za kolik ČS půjčuje peníze a jaký je poslední údaj o inflaci v ČR ? Pro mne je rozhodující, jako příklad a k pobavení, tato věc. Více než před rokem jsem s rodiči-důchodci navštívil náhodně na cestách velkou úřadovnu ČS, abych si něco mimoemisně vyřídil. Čekal jsem též důležitý telefonní hovor. Hned při vstupu ( přepážky ČS s PC vzdálené tak 20 metrů ) spatřiv zde umístěný měřič tepu a tlaku, jsem v důvěře ukotvil pravou (!) paži do přístroje a jal se před rodiči měřit. Na potvoru, v tom mi v pravé (!) kapse kalhot zazvonil mobil. Pravá ruka zachycená v přístroji, levá ruka bezmocně šátrající po mobilu. Ihned po prvním zazvonění se na mě vyřítil rozeřvaný spořitelní chlap a křičel na mě, jako kdybych byl vrah a navíc tam něco ukradl. Paradox byl, že předtím nedávno jsem byl spořitelnou osloven jako VIP klient ! Za pár sekund kolem mě kruh seběhnuvších se čumilů, spořitelní vyřvávající hulvát, já bezmocně uvězněný v přístroji, přístroj si do toho vykecával své reklamy o službách a přívětivosti obchodní skupiny ČS, o rodiče se pokoušely mdloby. No, nakonec jsem chlapovi ten obličej neprokopl, ale s otřesenými rodiči-důchodci jsem návštěvu ČS na ten den rád vzdal. Když jsem dnes nucen navštívit úřadovny ČS, žel, z aktuálního personálního složení za přepážkami tam převažují stále ty odpudivé typy viz výše, spíše jejich koncentrace po propouštění roste spolu s jejich namyšleností... tedy nikdo na kšeft. To je pro mne, potenciálního minoritního akcionáře, smutné. Proti tomu, nedávno jsem seděl s rodiči v jedné podhorské cukrárně, a pozoroval obchodní koncert pana majitele : zákazníci se k pultu vraceli i 3x a 4x, nakonec jim prodal i nalámaný perník. Klid, pohoda, dobré ceny, rád se tam někdy vrátím a doporučím. A o tom to přece je.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 7. 2001 15:34

To co je v pripade cele Financni skupiny CS nasnade - tedy zmeny natolik zasadniho charakteru, ze zasahnou prakticky vsechny oblasti - internetove prezentace nevyjimaje - jste nezminila ani v jednom hodnoceni... predpokladam, ze by to v zajmu zachovani objektivity za zminku stalo (pokud to jde v pripade napr. CMSS nebo ZB Trustu).
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 7. 2001 8:42 | Danuše Pecharová | imProve a. s.

Buďte konkrétní, já nevím o ničem. Ve svém příspěvku se chováte stejným způsobem, který na mé osobě kritizujete.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 7. 2001 8:29

Co dodat? Kdo pozorne sleduje hodnoceni webu financnich spolecnosti, jiste si vsiml, ze v nekterych pripadech hlavni hodnotitelka ma dobre informace o zmenach v prezentacich vybranych spolecnosti a ve svem hodnoceni je zminuje. Jinde o nich (taktne?) mlci, ackoliv se jedna o naprosto zasadni zmeny postihujici celou spolecnost.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2001 23:25

Lidovky.cz 13/7/2001 Rakušané odstartovali letos v České spořitelně řadu změn Nový styl řízení, propouštění a zvýšení konkurenceschopnosti. To je rok České spořitelny pod novým majitelem - - rakouskou Erste Bank. PRAHA - Loni v červenci zahájil nový majitel České spořitelny - rakouská Erste Bank - výkon svých vlastnických práv. Během dvanácti následujících měsíců prošla spořitelna pod správou svého rakouského majitele výraznými změnami. Posledními z nich jsou změny log a názvů společností ve finanční skupině České spořitelny. Konkrétně Spořitelní investiční společnost se bude nově jmenovat Investiční společnost České spořitelny či kupříkladu ČS-Stavební spořitelna se přemění na Stavební spořitelnu České spořitelny. Nová loga prý zvýrazní příslušnost ke skupině Erste Bank. Změny log a názvů přitom nebudou lacinou záležitostí. Náklady na nový design přijdou spořitelnu podle šéfa marketingu Václava Kubaty na půl až tři čtvrtě miliardy korun. Další peníze spolkne celková rekonstrukce poboček banky. Propouštění tisíců úředníků Kromě zavedení nové ˝vizáže˝ spořitelna pod vedením nového managementu dosazeného Erste Bank výrazně zeštíhluje. Celkový počet zaměstnanců tuzemské bankovní trojky se snížil z 15 500 zaměstnanců na konci roku 1999 na současný počet ve výši zhruba třináct tisíc. Ke konci roku 2002 chce vedení České spořitelny snížit počet svých zaměstnanců na deset tisíc. Propouštění ale není jedinou změnou. Česká spořitelna totiž přitvrdila i vůči konkurenci. Prosadila zvýšení poplatků, které ostatní banky platí za využívání spořitelních bankomatů svými klienty. Výrazné zdražení mezibankovních poplatků znepříjemní život bankovním domům, které nemají vlastní síť bankomatů, ale zároveň mají drobné klienty z malých měst a obcí. Tam je totiž často jediný bankomat, který vlastní právě spořitelna. Při zvýšení poplatků za využívání spořitelních bankomatů by mohlo dojít k odlivu klientů těchto bank do spořitelny. Krokem proti konkurenci, který však potěšil každého zájemce o hypoteční úvěr, byla nabídka zvýhodněných hypoték. Na nabídku spořitelny byly přinuceny reagovat snížením úrokových sazeb i ostatní hypoteční banky. ˝Česká spořitelna se však ještě bude muset od své rakouské mateřské společnosti ještě hodně učit. Pro spořitelnu bude důležité právě převzetí kultury samotné Erste Bank,˝ říká analytik společnosti Patria Finance Jan Hájek. Podle jeho názoru by se to mělo projevit například v převzetí úvěrových procesů. Děkuji za pozornost.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2001 12:35 | urubkova

Každopádně ten web je nejlepší. Sama jsem pro ně hlasovala, jenom se na mě v losování neusmélo štěsí... :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2001 12:17

A to je doporučovaný inv. horizont 3 - 5 let !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2001 9:52 | SkrivanekT

Alespoň to PR Pioneer umí. Kurz podílových listů je po šestileté existenci zpět na nominálu. Zlatá střední cesta....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Helena Fibingerová

koulařka a podnikatelka

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

Helena Fibingerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services