Student program ČSOB končí

Michal Hazi | | 14. 6. 2001 | 8 komentářů
Skupinou klientů, která bude integrací produktů bývalé IPB a "staré" ČSOB nejvíce zasažena, jsou studenti, jimž donedávna nabízela Obchodní banka zajímavý Student program. V tomto článku přinášíme klientům s indexem v kapse informace o tom, jaké změny je čekají. A pokud uvažujete o novém studentském kontu, máme pro vás navíc dobrý tip!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 6. 2001 16:01, jana.husko

Ja mam take zalozena konta u nekolika penez.ustavu. Je to CS, byv.IPB a KB.
CS vyuzivam nejmene, protoze penize uroci jen celkem smesnym procentem. Kontokorent by byl v pripade nouze fajn, ale kdyz clovek potrebuje najednou vybrat vetsi obnos (napr.na vyhodnou koupi mobilniho telefonu ci na last minute zajezd apod.), ma stejne smulu, protoze na vybery z bankomatu existuje limit 2000,-....
U IPB nejsou zadne vanocni premie apod., zato je ale cely vklad urocen 3%, coz je prima (castka se ale uroci jen jednou za tri mesice). Na vyber z bankomatu mam taky limit. Jako drtiva vetsina studentu - 5000,- ZA MESIC!!!(To je obcas celkem na nic - viz situace predtim).
Tady bych moc rada podekovala "penezum" za info o zpoplatnovani vyberu z bankomatu. Konecne vim presne, za co mi ty dva roky porad ztrhavaji ty vetsi a vetsi castky na mesicnich vypisech...:-) Na pobocce IPB mi to totiz k memu uzasu nebyl nikdo schopen rict ani kdekoli vyhledat!!! Podle jedne pobocky to bylo zdarma vsude, podle druhe jen pri vybeech u IPB bankomatu, podle treti to bylo 3,50 za vyber + nejaka procenta z vybirane castky a podobne hovadiny. Opravdu jsem neverila!
No a KB? 3% urok za rok, uroceno mesicne - fajn, 1x rocne premie - fajn, vyber z bankomatu je rochu drazsi a taky s limitem, ale nejvic me dostalo, kdyz jsem jednou nutne potrebovala vybrat vetsi hotovost (cesta do USA) a chtela jsem tak ucinit na prepazce. Ovsem kont mam zalozene v miste bydliste a studuji v Praze, kde jsem toho casu byla. No a tak jsem se dovedela, ze vybirat hotovost z vlastniho uctu muzu jen na pobocce, kde mam ucet vedeny!!!Podpasovka. Domu jsem jeste tyden nemohla...Amerika se nekonala...
Ale abych jen nekritizovala, u KB ocenuji jeji expresni linku. Rychla, pohodlna, ale pozor na zapomenuti PINU - to vam pak ani zachranne otazky nepomuyou....

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 6. 2001 12:19, FekarZ

Gratuluji, že jste nakonec prosadil svou a konto jste si podle starých pravidel otevřel. Jen tak na okraj - na uzavření smlouvy o vedení účtu nemáte právní nárok, takže, kdyby dotyčná úřednice nechtěla, nemusela by s Vámi smlouvu uzavřít. Ale zaplaťpánbu za to, že takové naschvály bankéři nedělají.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

25. 6. 2001 16:01 | jana.husko

Ja mam take zalozena konta u nekolika penez.ustavu. Je to CS, byv.IPB a KB. CS vyuzivam nejmene, protoze penize uroci jen celkem smesnym procentem. Kontokorent by byl v pripade nouze fajn, ale kdyz clovek potrebuje najednou vybrat vetsi obnos (napr.na vyhodnou koupi mobilniho telefonu ci na last minute zajezd apod.), ma stejne smulu, protoze na vybery z bankomatu existuje limit 2000,-.... U IPB nejsou zadne vanocni premie apod., zato je ale cely vklad urocen 3%, coz je prima (castka se ale uroci jen jednou za tri mesice). Na vyber z bankomatu mam taky limit. Jako drtiva vetsina studentu - 5000,- ZA MESIC!!!(To je obcas celkem na nic - viz situace predtim). Tady bych moc rada podekovala "penezum" za info o zpoplatnovani vyberu z bankomatu. Konecne vim presne, za co mi ty dva roky porad ztrhavaji ty vetsi a vetsi castky na mesicnich vypisech...:-) Na pobocce IPB mi to totiz k memu uzasu nebyl nikdo schopen rict ani kdekoli vyhledat!!! Podle jedne pobocky to bylo zdarma vsude, podle druhe jen pri vybeech u IPB bankomatu, podle treti to bylo 3,50 za vyber + nejaka procenta z vybirane castky a podobne hovadiny. Opravdu jsem neverila! No a KB? 3% urok za rok, uroceno mesicne - fajn, 1x rocne premie - fajn, vyber z bankomatu je rochu drazsi a taky s limitem, ale nejvic me dostalo, kdyz jsem jednou nutne potrebovala vybrat vetsi hotovost (cesta do USA) a chtela jsem tak ucinit na prepazce. Ovsem kont mam zalozene v miste bydliste a studuji v Praze, kde jsem toho casu byla. No a tak jsem se dovedela, ze vybirat hotovost z vlastniho uctu muzu jen na pobocce, kde mam ucet vedeny!!!Podpasovka. Domu jsem jeste tyden nemohla...Amerika se nekonala... Ale abych jen nekritizovala, u KB ocenuji jeji expresni linku. Rychla, pohodlna, ale pozor na zapomenuti PINU - to vam pak ani zachranne otazky nepomuyou....
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2001 13:46 | cs-defence

Váš názor je shodný s mým, Vaše spokojenost mě velice těší. Ačkoli klienty si nelze vybírat, toto nezneužívání studentských výhod bylo mottem mého postoje v minulé debatě. Děkuji a zachovejte svou přízeň České spořitelně.

-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2001 19:27

A jinak seš úplně normální(?)!!!
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2001 12:56

Jiz 2 roky mam studentske konto u nekolika peneznich ustavu. Jako nejlepsi se mi jevi IPB/CSOB a to hned z nekolika duvodu, vystavi platebni kartu, ktera okamzite funguje v zahranici bez aktivace a kontokorent 5000,-Kc (nyni 6t) je jeste pro radu studentu pomerne splatitelny. Dalsi plus, jako prvni vysli na trh s GSM banking pro studenty zadarmo :) a samozrejme ISIC karta v hodnote 200,- Kc na prvni rok zdarma.
Vyhoda treba u Union Banky je, ze po bezproblemovem zalozeni uctu student muze ihned cerpat debet az 10 000,- Kc :-o coz ovsem ma za nasledek, ze dluh uz se ponekud hur zplaci. Plus je GSM banking, ktery sice neni ve standardni forme zadarmo, ale v smskove forme neni zpoplatnen.
Nejhorsi je asi KB, ktera dela trosku problemy s aktivaci platebni karty v zahranici, ale zase na druhou stranu studentum kazdy rok pripisuje na Vanoce 333,- Kc na ucet.
A Ceska Sporitelna sice poskytuje stejne jako KB Vanocni bonus 400,- KC a dnes jiz ma GSM banking (2lete zpozdeni?!), ale platebni karta jaxi nejde pouzit v zahranici a pristup ke svym klientum od dob komunismu nezmenila. Naprosto nepochopitelny pro me zustava zaryty system vzorovych podpisu, jenz mi dela problem radu let. :)
Podtrhneme a secteme : Jako student si muzu zalozenim 4 uctu u rozdilnych peneznich ustavu prijit na nezajistenych debetech na :
KB debet 3000,- KB bonus 333,- CS debet 10000,- CS bonus 400,- UB debet 10000,- CSOB debet 5000,- (6000,-)
Dohromady to mame docela ranec penez. :) Ovsem verte nebo ne, vracet to i s uroky je pro radu studentu pekne peklo, takze je zcela beznou praxi, zalozit si novy ucet jinde a nove ziskanym debetem uhradit stary dluh. Takze pak staci penize prelevat a prelevat a sem tam doplatit nejaky ten urok.
Petr Kuf.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2001 12:19 | FekarZ

Gratuluji, že jste nakonec prosadil svou a konto jste si podle starých pravidel otevřel. Jen tak na okraj - na uzavření smlouvy o vedení účtu nemáte právní nárok, takže, kdyby dotyčná úřednice nechtěla, nemusela by s Vámi smlouvu uzavřít. Ale zaplaťpánbu za to, že takové naschvály bankéři nedělají.
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2001 10:54 | Lada Rukes

No nemyslím, že šlo o takovou bombu, abych kvůli tomu musel zakládat nový studentský účet. Mám jej ve spořitelně a jsem velmi spokojen, důvod ke změně opravdu nemám.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 6. 2001 10:46 | TGP

No tak jsem to šel zkusit, a žádná sláva. Byl jsem na pobočce v Praze 1 a asi tam mají dobrou komunikaci. Někdo v bance vás zřejmě čte, protože mi paní na pobočce řekla, že ráno dostali pokyn, že na základě informací, které jsou dneska na internetu, by pokud možno neměla nové studentské účty podle starých pravidel otvírat. Takže vaše rada byla dobrá, ale minimálně na Praze 1 jsou s ní problémy. Tak jsem si s ní chvilku povídal, ale nakonec mi tu smlouvu uzavřela, protože nemá právní nárok mě odmítnout (a navíc je jí to v podstatě jedno, že:-)
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 6. 2001 8:13 | TGP

Díky za tip, jdu ho vyzkoušet :-)
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Klaus

politik

Jan Řežáb

podnikatel, Socialbakers

Václav Klaus
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 6 duelů
×
Jan Řežáb
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services