Rozbil mi čelní sklo a ujel

Rozbil mi čelní sklo a ujel
Známý problém – auto přede mnou odmrštilo kamínek, který mi zničil přední sklo. Dříve se to řešilo jednoduše, kamarád se "přiznal" jako viník a pojišťovna sklo zaplatila. Teď již to tak jednoduché není.
Jindřich Hlaváč, rubrika: Články, 29.11.2000, 26 komentářů
Tisknout

04.12.2000 19:29, TGP

Jeste jedna malickost
V textu clanku je napsano:

... škodu způsobenou nezjištěným vozidlem pojišťovny nehradí...

Pokud se nepletu, tak prislusny zakon prave pro tento ucel zridil Kancelar pojistitelu, ktera je povinna tyto skody zaplatit. A to na zaklade policejniho protokolu. Pokud se to nedeje, je to poruseni zakona.

Petr Dusek

05.12.2000 08:08, m3a

Spoluúčast je sice 10%, minimálně však 10.000,-Kč, proto při ceně skla 10.000,-Kč a při sjednané spoluúčasti 10% na havarijní pojištění nedostatenete ani kačku.A to od žádné pojišťovny v ČR.

Zobrazit komentovanou zprávu (jbochnak 29.11.2000 08:55)

07.12.2000 00:53

Text zakona v clanku 24 popsanou udalost nezahrnuje. Kancelar hradi jen skody na zdravi.
Viz napr. http://harry.crolink.cz/ipb/Za...

Zobrazit komentovanou zprávu (TGP 04.12.2000 19:29)

07.12.2000 16:22, brezmenp

to je právě ta chyba, která "by se měla" napravit.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 07.12.2000 00:53)

08.12.2000 11:16, brezmenp

Selským rozumem si každý dovede spočítat, kolik zase pojišťovny vydělají. Nikdo nepoukázal na fakt, že ne každé prasklé sklo se musí vyměnit. Nekdy stačí za pár korun oprava šikovnýma rukama. takže - děkuji, ale na mně pojišťovny nevyděláte...

10.12.2000 14:18, gems

O připojištění nemam zajem, o přední sklo jsem za deset let přišel jen jednou a mé zkusenosti s pojistovnami jsou takové, že nikdy nezaplati vše co slibovali. Najednou se vždy objeví spousta vyjimek. Myslim, pokud někdo potřeboval od pojistovny proplatit nahradní vozidlo, tak ten ví o čem mluvím.
Při rozbití předního skla doporučuji, pokud nám viník ujel, zastavit si jiného, nejlepe nákladní vozidlo. Než dále přispívat na na nesolidní pojišťovny.

13.04.2004 19:50, Marek Staněk

Rezervní fond pojistitelů podle § tuším 22 a 24 hradí škody, způsobené motorovým vozidlem nezjištěného viníka. Stačí si ten zákon přečíst. Pokud ho mezitím opět nezprznili další novelou.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 07.12.2000 00:53)

06.01.2006 20:29

to asi těžko...

vzhledem k tomu, že při přechodu od jedné pojišťovny k jiné se převádějí bonusy, nebude problém si zjistit i případný malus, ne?

Zobrazit komentovanou zprávu (brezmenp 30.11.2000 10:16)

27.09.2008 19:56, cheeman

No hodinu trvá práce a další hodinu schne lepidlo.

Ale doporučuje se na to prý moc nespěchat viz. AUTOSKLO PERFEKT

http://www.auto sklo-perfekt.cz/

27.09.2008 19:57, nick

No hodinu trvá práce a další hodinu schne lepidlo.

Ale doporučuje se na to prý moc nespěchat viz. AUTOSKLO PERFEKT

http://www.auto sklo-perfekt.cz/

11.10.2010 23:33, Tom

jenom za posledních 5 měsíců se mi to stalo 6x ale najezdím tak 30 000 měsíčně :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (hink 30.11.2000 14:01)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Jak si vybudovat finanční rezervu

měsíců
%
měsíců

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

aleš michl, dluhová krize, Petr Teplý, státní bankrot, Karel Schwarzenberg, ČNB, Petr Nečas, dotace, eurozóna, banky

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.