Chudý mobilní stromeček

Petr Vykoukal | | 28. 11. 2000 | 21 komentářů
Provozovatelé našich mobilních sítí si pro nás připravili dárky. Některé z nich se mohou jevit jako velmi hodnotné (SIM karty zdarma, kredit navíc či hodinový hovor za tři koruny), při pohledu přes hranice se však neubráníme pocitu chudých příbuzných. Noví operátoři v sousedním Německu a Rakousku totiž rozdávájí mobilní telefony, noční hovory do vlastní sítě poskytují zdarma bez omezení jejich délky a uživatelům paušálu odpustí několik měsíčních plateb.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 12. 2000 7:43

Odpoved Harry@seznam.cz - mela jsem na mysli verejny skolsky system,o soukromem moc nevim. Vychazim jen z rodinnych zkusenosti.
Zda barevni prestavaji umet cist mi neni znamo. V Oregonu moc barevnych nezije,ziji zde prevazne bili.Nechtela jsem timto rici,ze by se zde deti vice naucily,nezli v CR. Spise se mi jedna o socialni a ekonomickou stranku veci,ktera pomaha rodinam.
Jak znamo, v CR musi mnoho deti dojizdet do vzdalenych skol,nejen strednich,ale i zakladnich. Kdyz ma rodina 3 deti a musi detem platit denne jizdne do skoly,drahe obedy a pomucky, ma tato rodina znacne financni problemy. Totez je se studiem na Stredni skole a VS. Vim to ze zkusenosti s mymi detmi.Navic v CR i kdyz se jedna o nadanne dite ke studiu,velice tezce se dostava na VS. Je treba znamosti a uplatku,nestaci byt pouze dostatecne nadany a chytry.
V USA jsou deti do skol svazeny autobusy ze vsech mist zdarma az do ukonceni High School. Vybaveni uceben je velmi dobre,deti jsou vedeny k samostatne praci a premysleni o tematu. Je vyuzivano beskere moderni techniky,ktera je ve skole k dispozici. Syn sstudoval 2 roky v CR elektroprumyslovku. Meli k dispozici pouze par pocitacu,nic vic. Pote syn pokracoval ve studiu na High school v Portlandu. Jeho studium mne nestalo nic. Vse mel k dispozici ve skole. Jak mnohafunkci kalkulator,tak pocitac. Na zaklade vysledku zkousek mu dochazely nabidky VS ke studiu.
Staci byt nadany a udelat zkousky v pozadovanem prumeru a mate zaruceno,ze muzete studovat. Neni treba uplatku a znamych. Zaci zde maji moznost byt sponzorovani,nebo tez mohou ziskat pri dobrem studiu stipendium. Znam mnoho studentu,kteri vystudovali bez pomoci rodicu. V CR kazdy breci,co ho dite na skole stoji penez. Syn si na studium vydelal a studoval. Musel vsak prerusit,vratit se zpet do CR a jit na vojnu.Dotazem na CVUT ,zda by mohl studovat zde a za jakych podminek mu byl poslan tiskopis,ve kterem nebylo odpovedeno na otazky. Jen zde byl
uveden pocet uchazecu o sudium a pocet vyvolenych. Bylo to asi 20% zaku.
Divil byste se,co lidi v CR na uradech neumi dobre cist, odpovidat na danne otazky a kolik pravopisnych chyb napisi v urednim dopise. Totez se casto objevuje v novinach,knihach ap. A jsou vsichni bile rasy jako ja.
Zdravim a preji prijemne Vanoce.

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 11. 2000 7:16

Souhlasim s posledni vetou,ktera hovori o tom:ceske site do batohu .. a ja rikam hodit do Vltavy.Mivala jsem tellinku v Praze za 600,--Kcs,hovor stal 50 haleru,neomezeny casove. Nyni se neprestavam divit. Namisto aby zavedeni telefonu bylo samozrejmym pomocnikem a dostupnym vsem,je provoz a vse kolem telefonu i Internetu pro bohatsi lidi.Jsou zde komentovany telefonni sluzby v Nemecku a Rakousku. Mohu rici,jak je to v USA,kde ziji od r. 1993.Je vice moznosti.Poplatek za pevnou linku je $ 25 mesicne,coz je hodinovy plat remeslnika,napr stavbare. V teto cene je zadarmo mistni hovorne,coz je okruh asi okresu. Long distance stoji 5 centu za minutu. Hovor z Oregonu do Prahy 14 centu za min.
Co se tyka mobilu. Mobil Nokia dostanete zadarmo k pouzivani. Zaplatite si pouze mesicni pausal za urcity pocet minut.Ruzne spolecnosti nabizeji ruzne ceny. Muzete mit za $30.-- 800 min. Zalezi kterou spolecnost zvolite. Je bezne,ze kazdy clen rodiny ma call phone.
Je normalni mit zvlast linku pro fax,pro Internet a call. Kdyz pouzivate karty,telefonovani je uplne nejlevnejsi - 3,5 centu za min.
Internet - zaplatim poplatek $187,-- na cely rok, neomezeny casove,tedy mohu byt ve spojeni s celym svetem denne 24 hod. Za e-mail neplatim nic navic.Zadne dalsi placeni nenabiha provozem tel.linky,nebot napojeni na Internet je v ramci mistniho hovorneho,tj. zadarmo. Pisi to proto,ze si casto surfuji do sve vlasti a ctu si zajimavosti. Hodne se setkavam s tzv. amerikanizovanim v CR. Nic proti tomu, ale kdyz amerikanizovat, tak vse. I to dobre .O tom se mlci. televize vysila nablble serialy, namisto kvalitnich filmu. Lidem se nerekne o vyhodach,ktere jsou tu samorrejmosti. Je tu rovnez dobry skolsky system o kterem by bylo tez dobre informovat lidi v CR. Stat by to mohl v CR tez zavest. Ale to az nekdy jindy.
Zdravi Bohumila Leach

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 21 komentářů)

8. 12. 2000 14:38

Chtel bych informovat o dotovanych cenach mobilnich telefonu zde ve Svedsku. Ceny jsou za predpokladu ze si zjednate 24 mesicni tarifni smlouvu. Operater je Comviq o je rekl bych nejlevnejsi ve Svedsku. 1 min- den 5:- SEK 1 min-vecer,noc,vikend 0.40:- mesicni poplatek 150:-SEK ktery se da provolat Ceny: E/// A2618 0,40:- SEK E/// R320 0,40:- SEK E/// T28 290:- SEK E/// T20 0,40:- SEK Nokia 3210 0,40:- SEK Nokia 7110 490:- SEK MotorolaV2288 0,40:- SEK SiemensC35 0,40:- SEK
Nejdrassi telefon je: E/// R380 3790:- SEK Nokia8850 3790:- SEK
1SEK=4,1CZK Ze si nevymyslim se muzete presvedcit napriklad na: www.siba.se
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2000 9:54 | bbq

Přestože píšete, že Eurotel, Paegas, Oskar dávaji malé vánoční dárečky ve srovnání se zahraničím, myslím si že lidi jsou spokojení s nadílkou spokojeni. Stačí se podívat na dlouhé fronty pred prodejnama Eurotelu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2000 9:56 | leona

... a co ten úžasný příslib, který se dnes od rána rozdává u metra? Pohlednice: Ordinérně vyhlížející blond Mikuláška, vyzařující IQ mírně záporných hodnot (jak jinak) a nabízející své "push-upkou" upravené vnady. Nad malou hlavičkou velký nápis: Chceš vidět moji nadílku? Někomu by stačilo, co vidí. A vy ostatní? Chcete ji vidět? Jo? No tak si kupte Go sadu. Dejte vědět, jestli vám potom řekla "Come...", nebo zase jenom to "Go!" ;-)8
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2000 8:01

Zapomnela jsem se vyjadrit k Vami uvedenemu prumeru studentu,kteri odmaturovali.Nevim,odkud mate tyto informace,ale rozhodne nesouhlasim,ze odmaturuje pouze 30% zaku. Manzel je American a i podle nej odmaturovalo 95% zaku. Kdyz zde studoval syn,odmaturovali temer vsichni zaci. Ve tridach je plno zaku jinych narodnosti s ruznou znalosti anglictiny a to je patrne duvodem,ze nektery zak neprojde. Znam mnoho Cechu,kteri zde ziji a jejichz deti zde studovaly. Rozhodne nejsou hloupejsi nezli deti,ktere vystudovaly v CR. Vsude na svete jsou deti chapavejsi a deti ci studenti pomalejsi,ci nedostatecni. Zde hovorite o barevnych a copak barevni Romove v CR? Myslite,ze vsichni umeji cist a psat? A nemusi to byt ani cikani. Tim se nezastavam nejake rasy,jen chci byt spravedliva ke vsem.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 11. 2000 12:55 | Harry_

Muzete nas informovat o dobrem amerisckem skolskem systemu? Mate na mysli soukromy nebo verejny? Kdyz jsou ucitele strednich skol radi, ze jim odmaturuje 30% zaku, tak tomu rikam uroven. Nekteri barevni lide stredniho veku prestavaji umet cist. Pokud prejimat z USA, tak davat pozor, takoveto skolstvi bych tedy nechtel. Harry
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2000 21:26 | TGP

Jednoduše řečeno - tak dlouho se dívali dopředu při dohánění eurotelu, že si nevšimli, že někdo běží těsně za nimi :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2000 11:47

Paegas projevuje v poslední době skutečně dost chabou invenci. Navíc doslova souhlasím s mizerií user friendly přístupu (jejich info linka je jen miloučkým nárazníkem nasr.. zákazníků). Jeho vánoční nabídky jsou blbé jako facka. WAP je skutečně použitelný jen na stažení mailů a news, batoh velikosti ledvinky si taky můžou strčit za klobouk. Jestli se alespoň cenově nevzpamatuje do čtvrtroka (nastoupim do prac. procesu a natelefonuju toho pak výrazně víc), tak Ádie Paegas, jdu k Oskarovi.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2000 7:43

Odpoved Harry@seznam.cz - mela jsem na mysli verejny skolsky system,o soukromem moc nevim. Vychazim jen z rodinnych zkusenosti. Zda barevni prestavaji umet cist mi neni znamo. V Oregonu moc barevnych nezije,ziji zde prevazne bili.Nechtela jsem timto rici,ze by se zde deti vice naucily,nezli v CR. Spise se mi jedna o socialni a ekonomickou stranku veci,ktera pomaha rodinam. Jak znamo, v CR musi mnoho deti dojizdet do vzdalenych skol,nejen strednich,ale i zakladnich. Kdyz ma rodina 3 deti a musi detem platit denne jizdne do skoly,drahe obedy a pomucky, ma tato rodina znacne financni problemy. Totez je se studiem na Stredni skole a VS. Vim to ze zkusenosti s mymi detmi.Navic v CR i kdyz se jedna o nadanne dite ke studiu,velice tezce se dostava na VS. Je treba znamosti a uplatku,nestaci byt pouze dostatecne nadany a chytry. V USA jsou deti do skol svazeny autobusy ze vsech mist zdarma az do ukonceni High School. Vybaveni uceben je velmi dobre,deti jsou vedeny k samostatne praci a premysleni o tematu. Je vyuzivano beskere moderni techniky,ktera je ve skole k dispozici. Syn sstudoval 2 roky v CR elektroprumyslovku. Meli k dispozici pouze par pocitacu,nic vic. Pote syn pokracoval ve studiu na High school v Portlandu. Jeho studium mne nestalo nic. Vse mel k dispozici ve skole. Jak mnohafunkci kalkulator,tak pocitac. Na zaklade vysledku zkousek mu dochazely nabidky VS ke studiu. Staci byt nadany a udelat zkousky v pozadovanem prumeru a mate zaruceno,ze muzete studovat. Neni treba uplatku a znamych. Zaci zde maji moznost byt sponzorovani,nebo tez mohou ziskat pri dobrem studiu stipendium. Znam mnoho studentu,kteri vystudovali bez pomoci rodicu. V CR kazdy breci,co ho dite na skole stoji penez. Syn si na studium vydelal a studoval. Musel vsak prerusit,vratit se zpet do CR a jit na vojnu.Dotazem na CVUT ,zda by mohl studovat zde a za jakych podminek mu byl poslan tiskopis,ve kterem nebylo odpovedeno na otazky. Jen zde byl uveden pocet uchazecu o sudium a pocet vyvolenych. Bylo to asi 20% zaku. Divil byste se,co lidi v CR na uradech neumi dobre cist, odpovidat na danne otazky a kolik pravopisnych chyb napisi v urednim dopise. Totez se casto objevuje v novinach,knihach ap. A jsou vsichni bile rasy jako ja. Zdravim a preji prijemne Vanoce.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2000 7:09

Odpoved anonymovi - nevim,na zaklade ceho hanite jak skolstvi,tak zdravotnictvi. Pokud v CR neplatite,tak Vas zadny lekar neosetri zadarmo. V CR jsem pracovala 31 plnych let a platila dane. Pokud se pohybuji v CR,musim pri navsteve lekare nejdrive predlozit zdravotni prukaz,jinak musim platit. Kdyz jdu k zubari, musim spoustu ukonu platit tez. Pokud platite v USA zdravotni pojisteni a v jake vysi ci zvoleny program,tolk Vam pojistovna hradi. Stattni zamestnanci maji 100% vse hrazeno,nebot jejich pojisteni je tez 100%. Neni v tom moc rozdilu. Lide socialne nizce postaveni maji zdravotnicke osetreni zdarma,jako prestarli lide. Pokud je mi znamo,mnoho organizaci neplati za zamestnance zdravotni pojisteni tez a tito lide maji problemy . Ani v CR neni zdravotnictvi zdarma. Lide si neuvedomuji,ze si to plati formou dani a cast plati zamestnavatel. Tyto castky nejsou zanedbatelne vzhledem k vysi platu.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2000 19:53

Naivity ceskeho zakaznika a vychytralosti ceskych operatoru jsem si vsiml hlavne diky kontaktum na me rakouske pratele. I po prepoctu kurzu (a to ani neporovnavam vyse prijmu v Rakousku a u nas) vychazi u nich volani (a pristroje!!) mnohdy vyrazne levneji. Sam jsem asi 14 dni u Oskara, protoze je opravdu nejlevnejsi, nicmene "ne levny". Mobil je u nas stale povazovan za mirny luxus a modni zalezitost a ne za predmet denni potreby, coz nahrava operatorum.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2000 16:34 | brezmenp

Nejen školství. Jejich zdravotní systém je horší než náš. To už je co říst.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2000 8:36 | TGP

Opravdu žádná sláva. Ale co chcete na tak malém a už silně rozděleném trhu? Čekal jsem, že Oskar předvede víc - a účtování po vteřinách musel zavést Eurotel. Zvláštní ale je, že zcela mlčí Paegas. Že by jim došel dech? Ten nový click není nic zvláštního, jenom vlastně předělali svůj web. Pro běžného uživatele tam navíc moc nového není.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2000 7:17

Napsala jsem spatny e-mail. Omlouvam se.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2000 7:16

Souhlasim s posledni vetou,ktera hovori o tom:ceske site do batohu .. a ja rikam hodit do Vltavy.Mivala jsem tellinku v Praze za 600,--Kcs,hovor stal 50 haleru,neomezeny casove. Nyni se neprestavam divit. Namisto aby zavedeni telefonu bylo samozrejmym pomocnikem a dostupnym vsem,je provoz a vse kolem telefonu i Internetu pro bohatsi lidi.Jsou zde komentovany telefonni sluzby v Nemecku a Rakousku. Mohu rici,jak je to v USA,kde ziji od r. 1993.Je vice moznosti.Poplatek za pevnou linku je $ 25 mesicne,coz je hodinovy plat remeslnika,napr stavbare. V teto cene je zadarmo mistni hovorne,coz je okruh asi okresu. Long distance stoji 5 centu za minutu. Hovor z Oregonu do Prahy 14 centu za min. Co se tyka mobilu. Mobil Nokia dostanete zadarmo k pouzivani. Zaplatite si pouze mesicni pausal za urcity pocet minut.Ruzne spolecnosti nabizeji ruzne ceny. Muzete mit za $30.-- 800 min. Zalezi kterou spolecnost zvolite. Je bezne,ze kazdy clen rodiny ma call phone. Je normalni mit zvlast linku pro fax,pro Internet a call. Kdyz pouzivate karty,telefonovani je uplne nejlevnejsi - 3,5 centu za min. Internet - zaplatim poplatek $187,-- na cely rok, neomezeny casove,tedy mohu byt ve spojeni s celym svetem denne 24 hod. Za e-mail neplatim nic navic.Zadne dalsi placeni nenabiha provozem tel.linky,nebot napojeni na Internet je v ramci mistniho hovorneho,tj. zadarmo. Pisi to proto,ze si casto surfuji do sve vlasti a ctu si zajimavosti. Hodne se setkavam s tzv. amerikanizovanim v CR. Nic proti tomu, ale kdyz amerikanizovat, tak vse. I to dobre .O tom se mlci. televize vysila nablble serialy, namisto kvalitnich filmu. Lidem se nerekne o vyhodach,ktere jsou tu samorrejmosti. Je tu rovnez dobry skolsky system o kterem by bylo tez dobre informovat lidi v CR. Stat by to mohl v CR tez zavest. Ale to az nekdy jindy. Zdravi Bohumila Leach
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2000 16:11 | teimlm

Tento článek nádherně ilustruje konkurenční prostředí u nás. Občané neznalí nabídek v zahraničí si bláhově myslí, jak se domácí operátoři předhánějí ve snaze získat nové zákazníky a netuší přitom, že je to jen odlesk nabídek provozovatelů z Německa, Rakouska apod. Přiznám se, že i já mezi ty omezené občany patřím. Tedy patřil jsem.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2000 15:13

S kritikou Paegasu naprosto souhlasim. Navic Paegas se nechova customer friendly. Pokud to mohu dolozit - mam pausal, platim mesicne cca 3500 Kc, minuly mesic jsem dostal fakturu na 6500 Kc, coz je o.k. . A ti fesaci me o vikendu odstrihli a to prede dnem splatnosti dane faktury, ze pry castka je neobvykla, ze nemam pausal dostatecne dlouho (Twist jsem mel 2 roky a byl jsem tedy jejich zákazníkem) a obnovili mi provoz az pote co jsem fakturu zaplatil prede dnem splatnosti a poslal jim ucet!?. Byl jsem na horske chate, potreboval jsem volat do prace a oni me bez upozorneni (sms, atd.) odstrihli. To je vazne nebetycna drzost. Myslel jsem, ze budu vrazdit. Asi zmenim operatora. P.S. A potom mluvte o nejakych darcich....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2000 14:06 | diablo

Zdravim Vas z pekla. U nas na to mame takovy nazor. Uz od zacatku si myslime, ze Paegas se nikdy nemuze stat opravdovou konkurenci Eurotelu a nyni ani Oskara, protoze tito dva operatori vyvinuji alespon snahu nalakat lidi na neco, po cem koukaji nejvice - penize (viz. treba uctovani po vterinach), nez na chvastani, ze minuly rok ziskali nejvice novych zakazniku a ze doufaji, ze to vydrzi i pristi rok. To jsou skutecna slova skutecne mluvci Radiomobilu. Jen at doufaji, treba je vira podrzi. Takze vsichni Jeziskove, popremyslejte, co potrebujete - kvalitu za penize, penize v kapse nebo treba uplne jiny darek? ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2000 11:26 | SkrivanekT

Peagas se v poslední době opravdu chová zvláštně. Věděli přeci, že jestli bude Oskar odněkud přetahovat zákazníky, tak především od nich. Paegasáci jsou cenově citlivější, více posuzují relaci výkon cena, než lidé s ET. Zatím se v radioMobilu chovají, jako že se nic neděje. Přitom jim studenti a ostatní, kteří donedávna pobíhali s Twistem, houfně odcházejí na Dohodu s Oskarem (575 Kč měsíčně, 300 volných minut). Asi budou muset hodně rychle něco dělat, jinak si jejich karty a tarify v příštím roce nekoupí skoro nikdo. Sám mám Paegas, jestli se ale během prvního čtvrtletí jejich nabídka nezlepší, uteču jim také.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2000 9:56 | brezmenp

Zdaví vás Ježíšek! Tento rok je stejný jako každý jiný. Podívejte se na zázemí a zisk operátorů. Oni mají z čeho dávat, ale škudlí kde se dá. Životní úroveň bych sem nepletl. 1 DM u nich je jako 4 Kč u nás. Nepleťte sem ofic. kurs. Těším se na dobu, až zde bude opravdu konkurenční boj jako u sousedů, protože o ničem jiném to není. Ta doba nastane během krátké doby, až se trh nasytí. To nebude dlouho trvat. Proto...buďme optimisté!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2000 9:56 | TGP

Ještě dnes ráno jsem si myslel, že jsou vánoční nabídky zajímavé. Ale teď mám pocit, jako bychom opravdu byli někde na dálném východě a ne v zemi tržní ekonomiky a silné konkurence...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Zahradník

ekonom

Vratislav Randa

podnikatel, Tipsport

Petr Zahradník
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Vratislav Randa
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services