Co o webu YES karty soudí porotci Peníze.CZ

Petr Vykoukal | 9. 8. 2002
Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s. Radovan Jelen, marketing manager, internet full-service agentura Forrest Gump, a. s.

V případě webu Yes karty nelze hodnotit grafickou stránku prezentace, protože žádná není. Zajímavá je navigace na úvodní straně prezentace, jelikož mohu využít dvě různé formy s totožným výsledem. Považuji ji však za zbytečnou.

Pokud se týče obsahu, jsou zde prezentovány základní informace jak pro uživatele Yes karty, tak pro potenciální klienty. Chtěl bych jen upozornit, že forma rozdělení ČR na kraje v rámci mapy kontaktních míst se již delší dobu takto nepoužívá.

Jediné co mohu pochválit je to, že se stránky díky minimální grafice rychle natahují a že všechny informace lze díky jejich malému rozsahu získat velmi rychle.

Žádná on-line komunikace se zákazníky neexistuje a k dispozici jsou jen formuláře ke stažení, a to je dnes opravdu málo. Z hlediska obsahové informační hodnoty a grafického designu jde o nezdařilý web.

Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network Petr Nešpůrek, obchodník, ARBOmedia - adMaster Network

Úvodní stránka YES karty je zpracovaná tak, aby téměř na první pohled bylo zřejmé, že se jedná o platební kartu. Nícméně se velice dlouho načítá a informace o průběhu načítání v procentech s dvěmi desetinnými místy ve mně vzbuzuje pocit, že se může načítat opravdu velmi pomalu … Hlavní stránka má 4 rohy, ale pouze 3 informace v nich. Jeden roh zůstává již mnoho měsíců prázdný a kazí tím celkový vzhled stránky. Vypadají jako nedokončené … Že se všechno točí kolem YES karty a doplňujících informací je zpracováno hezky a poutavě. Avšak vizuálně se to dost "bije" s pravým horním rohem a flashovým nadpisem "jak a kde kartu aktivovat". Obvykly na hlavní stránce bývají umístěny také informace o novinkách, aktualitách … místo toho je zde možnost stáhnutí si již poměrně dost starého klipu s J. Štefánkovou.

Co se týká poskytovaných informací, tak i přes jejich do jisté míry skoro stručnost, je hodnotím lépe než grafickou stránku serveru. Stránky se zdají zastaralé. Doporučoval bych je trochu oživit, přidat nějaké alespoň nové obrázky, novinky…

Tomáš Tyll Tomáš Tyll - společnost Nexen

Obsah stránky je dostatečný, přehledný a jednoduše pochopitelný, nechybí seznam prodejen s kontaktní informací, který mě mile překvapil. Informace jsou seřazeny, roztřiděny a návštěvník se rychle a jednoduše dozví vše potřebné. Grafická podoba je o několik stupínků horší, zvolené barvy prezentace jsou "jedovaté" a celkově graficky stránka vypadá na nepovedený mix ruzných stylů nebo jako webová prezentace školního fotbalového teamu.

Mezi porotce patří také také Michal Drtina, Vltava-Labe Press, Eda Hekšová, Marketing manager, CREDIT SUISSE ASSET MANAGEMENT, Gabriela Hrušková, Advertising Sales Manager, Tiscalli, Vladimír Iliev, zástupce šéfredaktora iStrategie.cz, Pavel Janeček, investiční společnost Pioneer Ivona Koucká, výkonná ředitelka Sdružení pro internetovou reklamu, Naveed Gill, generální ředitel, Tiscali Czech Republic, Pavla Paseková, Českomoravská stavební spořitelna . Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami YES karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services