Kdo s koho! Nakradeš víc než Kalousek?

Martin Vlnas | rubrika: Hra | 8. 6. 2012 | 6 komentářů
Až budeš dneska pospíchat z práce na fotbal, do kosmeťáku či na chatu, pořádně za sebou práskni dveřmi a pak si od plic odfrkni. Od začátku roku až do teď jsi dřel na Kalouska, od zítřka vyděláváš na sebe! Den daňové svobody je tu. Jak ho oslavíš? Dokaž si, že na to máš!
Kdo s koho! Nakradeš víc než Kalousek?

Liberální institut letos den daňové svobody vypočetl na 9. června. Je to sice o šest dní dřív než loni, mnoho důvodů k radosti ale není. Takový průměrný Jihokorejec skončil s prací pro tamějšího Ká Lou-ska už 23. dubna, o 47 dní dříve než ty. A světe div se, Korea nekrachuje, sanitky tam jezdí nové a nablýskané, dálnice staví o sto šest a bezdomovců na ulicích nepotkáš o moc víc než u nás. Lidi se zkrátka naučili spoléhat sami na sebe a na své blízké. Nebo možná přesněji – nikdy si neodvykli.

Jihokorejci, Jihokorejky i malá Jihokorejčata od malička vědí, že co si nenaspoří nebo vzájemně nepůjčí, to mít nebudou. Státní důchody jsou v zemi mizerné a podobně jsou na tom sociální dávky. Tragédie, chce se ti křičet? Proč? Systém je to tvrdý, ale dává všem svobodu rozhodnout se, co se svými penězi udělají. A tak Korejci makají jako fretky, utrácejí jako fretky... a pak zase makají. S vědomím, že je to hlavně na nich. Docela příjemný pocit. O ty, kterým život naházel pod nohy příliš mnoho klacků, se stará charita, církev a dost často také ti, kteří měli o trochu víc štěstí a jsou si toho vědomi.

Dobře, zase taková bezproblémová utopie pro každého to není. Za krátké zasnění, jestli by něco alespoň trochu podobného nešlo i u nás, to však stojí… Zvlášť pokud si vzpomeneš na to, ze svých daní platíš elektronické zdravotní knížky, všeliké drábkoviny, projekty koncepcí a koncepce projektů, tunely a zvlněné dálnice nebo třeba digitalizaci kina Ralsko v Mimoni.

Kam jdou vaše daně? Ukáže vám to interaktivní grafika na Peníze.cz!

Kam jdou vaše daně? Možná má leckdo z vás na jazyku peprnou odpověď. Interaktivní grafika na Peníze.cz určitě nebude tak pregnantní, ale výstižná je určitě.

Nedoporučujeme osobám se slabšími nervy!

Dost ale fantazírování. A nemysli si, že utrácet ze státního je taková sranda, jak to vypadá na první pohled. Někdo ti totiž musí všechny ty daně, zdravotní a sociální „pojištění“, poplatky a další serepetičky vytáhnout z kapsy. Sám se můžeš přesvědčit v naší hře, že je to docela fuška. Pokud jsi lepší Kalousek, nezapomeň se pochlubit v diskuzi. Míra by to udělal taky.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 4. 2017 18:09, Miloš

Pojďte si raději zahrát na ukřivděného kozla, kterému všichni ubližují a jemu nezůstává nic jiného než všechny obvinit a opakovat to tisíckrát. Opakovaná lež se po tisícprvní asi stane pravdou. Z toho indivindy je už na zvracní.

+9
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 6. 2012 17:33, jetel

Jsem žabař.Na Kalouska nemám a můj zisk je v porovnání jen nepatrný.Jinak si myslím,že zodpovědnost postrádají společně se zdravým rozumem hlavně politici.Lidi se o sebe postarat umí.Politici by s podprůměrnou almužnou přežít nedokázali.Politici musí vytvářet podmínky pro dobře fungující stát a ne si tržní hospodaření nasát do politiky.

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Den daňové svobody se blíží! Jen týden práce na státním, pak už do své kapsy!

4. 6. 2012 | Petra Dlouhá | 2 komentáře

Den daňové svobody se blíží! Jen týden práce na státním, pak už do své kapsy!

Přátelé, pracanti, daňoví poplatníci! Už je to tu, už se to blíží. Na dveře klepe Den daňové svobody, den, kdy konečně začneme pracovat a vydělávat sami na sebe. Všechno, co jste vydělali... celý článek

Rekordní zvyšování daní! Kalkulačka na Peníze.cz vám spočítá, co vás to bude stát

13. 4. 2012 | Petra Dlouhá | 13 komentářů

Rekordní zvyšování daní! Kalkulačka na Peníze.cz vám spočítá, co vás to bude stát

Minulý týden to vypadalo, že česká vláda to má spočítané. Leckdo se radoval, že předčasné volby škrtnou z politiky Věci veřejné. Škrtat se ale nakonec bude jinde. U vás doma. O kolik?... celý článek

Očima expertů: Jak zefektivnit český daňový systém?

6. 4. 2012 | Ondřej Tůma | 8 komentářů

Očima expertů: Jak zefektivnit český daňový systém?

Daně v České republice jsou vysoké, a především – nepřehledné. Jak upravit daňový systém, aby byl spokojený stát i daňový poplatník? Zeptali jsme se ekonomů Jana Procházky, Pavla Sobíška,... celý článek

Kam jdou vaše daně: interaktivní grafika

23. 2. 2012 | redakce Peníze.CZ | 8 komentářů

Kam jdou vaše daně: interaktivní grafika

Blíží se březen, měsíc růžového formuláře. Kdekdo zapláče, o kolik peněz ho zase finanční úřad oškube. Tušíte ale, co se s vašimi daněmi děje dál, kolik peněz kam stát vydá? Unikátní... celý článek

Den daňové svobody bude letos dřív, stát nás přesto přijde draho

27. 5. 2011 | František Mašek | 2 komentáře

Den daňové svobody bude letos dřív, stát nás přesto přijde draho

Podle Liberálního institutu letos robotujeme na stát o tři dny méně než loni. Den daňové svobody, kdy máme pomyslně vyděláno na daně a začínáme pracovat pro sebe, připadá na 15. června.... celý článek

Partners Financial Services