Ptejte se Jany Slavíkové z Allianz: Co vám není jasné na cestovním pojištění?

redakce Peníze.CZ | rubrika: Rozhovor | 24. 6. 2010
Ptejte se Jany Slavíkové z Allianz: Co vám není jasné na cestovním pojištění?
Cestovní pojištění patří základnímu vybavení na dovolenou v zahraničí. Posílejte až do pátku 25. června otázky o cestovním pojištění specialistce pojišťovny Allianz Janě Slavíkové. Odpovědi si přečtete začátkem příštího týdne.

Při nákupu zájezdu či letenky je třeba myslet i na kvalitní zajištění cestovní pojistkou. Své by o tom mohli vyprávět ti, kdo takové předcestovní přípravy zanedbali a nakonec na to doplatili. Jako například dvě dámy v Řecku, které se na dovolené nachladily a opomněly se poradit s asistenční službou své pojišťovny. Výsledkem pak bylo, že jim místní nestátní zdravotnické zařízení nabídlo nestandardní a předražené služby, kvůli nimž pak měly problém při proplacení nákladů v Česku.

Ještě hůře dopadla starší paní, která si na zájezdu do Itálie nechala na pokoji peněženku se všemi eury a dalšími drobnostmi. Zloději stačilo pár desítek minut, aby si vše odnesl. Protože paní nevěděla, jak jednat s hotelem, kde na ní byli nerudní a na asistenční službu své pojišťovny se neobrátila, pojišťovna ji nevyplatila za ztrátu vůbec nic. Stačilo by jí přitom před cestou pročíst pojistné podmínky a po zjištění krádeže zavolat na asistenční službu, kde by jí alespoň pomohli radou, jak jednat s hotelovým personálem.

Krizových situací spojených s cestovním pojištěním je celá řada. Pokud si nejste jisti, jaké cestovní pojištění na dovolenou zvolit, na co si dát pozor či jak postupovat v případě onemocnění či úrazu, můžete se zeptat specialistky z pojišťovny Allianz. Otázky můžete prostřednictvím níže uvedeného formuláře posílat až do pátku 25. června. Odpovědi si přečtete v úterý (29. června) a ve středu (30. června).

Ptejte se Jany Slavíkové z pojišťovny Allianz na vše, co vás zajímá o cestovním pojištění. Otázky posílejte až do pátku 25. června.

*
Captcha

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak po dovolené postupovat, když chcete proplatit škodu od pojišťovny

21. 6. 2010 | Věra Tůmová | 1 komentář

Jak po dovolené postupovat, když chcete proplatit škodu od pojišťovny

Na řadu škod, které se vám stanou na dovolené, se kvalitní cestovní pojištění vztahuje. Měli byste ale vědět, jak správně postupovat při uplatňování škody. Přinášíme proto ve spolupráci... celý článek

Osm chyb, které vás mohou připravit o peníze z cestovního pojištění

17. 6. 2010 | Věra Tůmová | 5 komentářů

Osm chyb, které vás mohou připravit o peníze z cestovního pojištění

Ani s cestovním pojištěním nejste zcela bez starostí. Pokud chcete, aby vám pojišťovna uhradila celé náklady za škody a léčení v cizině, měli byste se vyvarovat některých základních... celý článek

Jak na dovolené ušetřit tisíce. Máme pro vás jednoduchý návod.

10. 6. 2010 | Věra Tůmová | 2 komentáře

Jak na dovolené ušetřit tisíce. Máme pro vás jednoduchý návod.

Promyslet si před odjezdem na dovolenou pár základních věcí, vám může usnadnit život i ušetřit nemalé peníze. Neměli byste zapomenout ověřit si například základní informace o svém cestovním... celý článek

Kvůli nemoci na dovolené můžete i s pojištěním přijít o desetitisíce

3. 6. 2010 | Věra Tůmová | 1 komentář

Kvůli nemoci na dovolené můžete i s pojištěním přijít o desetitisíce

Nedostatečně vysoké pojistné limity u cestovního pojištění, neuposlechnutí asistenční služby či zatajení nedoléčené choroby vám může levnou dovolenou v cizině prodražit o desítky i... celý článek

Partners Financial Services