PR článek: Projekt Raiffeisen Styl - inspirace pro nejlepší bydlení dostupná všem

PR článek | 29. 9. 2005
PR článek: Projekt Raiffeisen Styl - inspirace pro nejlepší bydlení dostupná všem
Rozsáhlý projekt Raiffeisen stavební spořitelny nazvaný "Raiffeisen Styl" vstupuje v těchto dnech do své druhé poloviny. Všem domácnostem v České republice nabízí zajímavou inspiraci, jak si výrazně vylepšit vlastní bydlení.
reklama

Raiffeisen stavební spořitelna oslovila 5 špičkových architektů - odborníků na interiérový design a zadala jim přestavbu několika bytů typických pro Českou republiku . K dnešnímu dni se v rámci Raiffeisen Stylu představilo všech 7 architektonických studií.

V rámci celorepublikové road show se s existujícími návrhy zatím mohli seznámit návštěvníciostravského Obchodního centra Futurum a brněnského Obchodního centra Olympia. Nyní bude expozice Raiffeisen Stylu k vidění postupně v dalších velkých městech České republiky (viz níže). Pro návštěvníky výstavy je vedle samotných návrhů připravena i soutěž. Pokud vyplní soutěžní kupon, mají šanci získat úpravu svého bytu v hodnotě 100 000 Kč.

Reakce některých návštěvníků už proběhlých výstav vystihují přesně to, o co usiloval organizátor této akce, tedy Raiffeisen stavební spořitelna. „Je pro mě až neuvěřitelné, jak také může vypadat byt 1+1 ve starém pavlačovém domě. Ten můj se mu tedy příliš nepodobá. Je to pro mě rozhodně námět k přemýšlení a oceňuji, že se touto studií mohu nechat vést, což může znamenat úsporu několika desítek tisíc korun za původní architektonický návrh,“ řekl doslova jeden z návštěvníků výstavy Raiffeisen Styl Petr Mareček z Ostravy. Odměna architektů se totiž zpravidla pohybuje okolo 11 procent z celkové ceny rekonstrukce.

Každá ze studií přitom zahrnuje také podrobnou cenovou kalkulaci. Například v případě výše zmíněného bytu 1+1 o velikosti 30 m² ve starém činžovním domě ji autorka návrhu, ing. arch. Eva Heyworth vyčíslila na zhruba 450 tisíc korun. Ještě větší úsporu může přinést projekt Raiffeisen Styl těm, kdo by se nechali inspirovat přestavbou, kterou pro byt 3+1 v panelovém domě vymysleli architekti Aleš Lapka a Petr Kolář ze studia ADR. V tomto případě se rozpočet vyšplhal na bezmála 1,5 miliónu korun.

Raiffeisen Styl ale široké veřejnosti nepředkládá pouze hodnotné nápady. Společně s architekty tvoří tzv. Tým specialistů odborníci, kteří mají v Raiffeisen stavební spořitelně na starosti financování. Ke každé architektonické studii proto existuje také modelová kalkulace, jak podobný projekt financovat. „Splátky úvěrů poskytovaných Raiffeisen stavební spořitelnou mohou být rozloženy i do několika desetiletí. Tomu pak pochopitelně odpovídá nízká výše splátek. Jsme proto přesvědčeni, že si naše úvěry může dovolit prakticky každý. A podobně to platí také o projektu Raiffeisen Styl. Inspirovat se jím mohou nechat přinejmenším desetitisíce rodin,“ říká Tomáš Vášáry, ředitel marketingu Raiffeisen stavební spořitelny.

Na projektu „Raiffeisen Styl“, který je ojedinělý propojením architektonického a finančního řešení, spolupracují špičky české architektury: Michal Froněk ze skupiny Olgoj Chorchoj, Eva Heyworth (Heyworth Studio/Architekti), Aleš Lapka ze společnosti ADR, Bořek Šípek (Studio Šípek) a Barbora Škorpilová ze studia Mimolimit. Za Raiffeisen stavební spořitelnu je v týmu Eva Jahodová, ředitelka odboru support (vývoj produktů). Členem týmu je také Petr Tschakert, šéfredaktor časopisu Moderní byt, který je mediálním partnerem projektu.

V rámci projektu bude také vybráno jedno zařízení, které slouží k dlouhodobému pobytu osob (nemocnice, hospic, dětský domov apod.). Pro něj tým odborníků vypracuje návrh změny jedné části interiéru. Raiffeisen stavební spořitelna tomuto zařízení věnuje na úpravu interiéru 100 000 Kč.

Kde je ještě možné shlédnout výstavu Raiffeisen Styl?

Olomouc OC Olympia 12. 9. - 25. 9.
Pardubice OC Grand 26. 9. - 2. 10.
Hradec Králové Hypernova 3. 10. - 16. 10.
Liberec Nisa: Centrum 17. 10. - 30. 10.
Teplice OC Olympia 31. 10. - 13. 11.
Plzeň OC Olympia 14. 11. - 27. 11.
České Budějovice OC IGY 28. 11. - 11. 12.
Praha Galerie Butovice 12. 12. - 23. 12.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

Finanční správa začala rozesílat informace o dani z nemovitých věcí. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky končí 31. května. 

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Partners Financial Services