CENTRAL GROUP nabízí klientům nové finanční možnosti

Petra Postlova | 5. 6. 2003

Společnost CENTRAL GROUP přichází od tohoto měsíce s další finanční specialitou pro své klienty. Po programu NEMOVITOST NA PROTIÚČET a zavedení BANKOVNÍ GARANCE na uhrazené finanční prostředky klientů prodlužuje společnost od 1. června MOŽNOST ODKLADU PLATBY při pořízení nemovitosti až na 12 měsíců. Dosud platila pouze půlroční lhůta odkladu s tím, že klient při tomto způsobu financování zaplatil 10% z ceny bytu nebo domu s pozemkem při podpisu smlouvy a zbývajících 90% doplatil v povolené lhůtě. Zmíněný odklad platby například umožňuje po přestěhování prodat stávající nemovitosti, vyřešit dědické řízení, vypořádat vztahy mezi manžely po rozvodu nebo vztahy mezi společníky při prodeji firmy. Možné je také v této době čerpat výhodnější hypotéku na pořízení nové nemovitosti.

ČTRNÁCT ZPŮSOBŮ PLATBY

   

Společnost CENTRAL GROUP nabízí nejširší možnosti financování bytů, domů a parcel na našem trhu. Je možno si vybrat ze 14 způsobů platby při pořízení bytu nebo domu s pozemkem, devíti možností úhrady při objednání výstavby domu na pozemku klienta a tří způsobů financování při koupi parcely. K pořízení bytu nebo domu s pozemkem přitom stačí pouze 10% z ceny a zbývající část je možno financovat z úvěru nebo nemovitostí na protiúčet. Úvěrová cena umožňuje čerpat hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření až do výše 90% ceny nemovitosti.

BANKOVNÍ GARANCE

Od jara tohoto roku má také každý klient společnosti CENTRAL GROUP možnost za určitý poplatek získat bankovní garanci na jím uhrazené finanční prostředky. Pokud by firma nesplnila své závazky vůči klientovi, je zde závazek banky, že mu peníze budou vráceny. Banka klientovi garantuje, že jím uhrazené finanční prostředky jsou vinkulovány na speciálně zřízeném účtu a společnost s nimi nemůže samostatně nakládat ani samostatně vinkulaci zrušit. Peníze mohou být uvolněny výhradně za podmínek výslovně uvedených ve smlouvě o vinkulaci.

NEMOVITOST NA PROTIÚČET

Společnost připravila program Nemovitost na protiúčet pro ty své klienty, kteří mají zájem o koupi bytu nebo domu s pozemkem z její nabídky, ale nemají k dispozici okamžité finanční prostředky. Zato však mají družstevní byt nebo byt v osobním vlastnictví v Praze. Těmto klientům stačí mít k dispozici alespoň 10% z ceny nového bydlení a zbývající část je možno uhradit formou nemovitosti na protiúčet po přestěhování do nového domova. Na úhradu části ceny lze využít i hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření.

PĚT NOVÝCH LOKALIT

Central Group přichází pro období léto 2003 s pěti zcela novými lokalitami s nabídkou rodinných domů a bytů. Klienti společnosti si mohou od června vybírat z bytů a rodinných domů v Praze 4-Písnici, Praze 5-Stodůlkách, Praze 6- Suchdole, Praze 10 – Dubečku a v Hostivici u Prahy (4. etapa prodeje). Zcela novou architekturou zaujmou zvláště řadové domy speciálně projektované pro Klausovu ulici v Praze 5-Stodůlkách a suchdolské viladomy s předzahrádkami, terasami a střešními zahradami.

DŮM S POZEMKEM JIŽ OD 2,3 MILIONU

V nabídce CENTRAL GROUP se ceny domů s pozemky v Praze a okolí pohybují od 2,3 milionu korun (včetně pozemku) a ceny bytů začínají na částce 32 900 Kč/m2. Investice do koupě nemovitosti je nyní, před vstupem České republiky do Evropské unie, mimořádně výhodná. V řadě lokalit cena domů s pozemky vzrostla až o pětinu během jediného roku. Zájem o nové domy je nyní takový, že většina staveb je v jednotlivých lokalitách prodána ještě před zahájením vlastní realizace.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

26. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

Energetický regulační úřad vylepšil funkci srovnávače nabídek od dodavatelů energií, který na svém webu spustil loni na podzim. Nově umí načíst data přímo z vyúčtování.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

Už jen do 15. března můžete požádat o zaslání platebních údajů e-mailem místo složenky. Na samotné zaplacení daně z nemovitých věcí je pak čas do konce května.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services