Akcie: při vysokých cenách se v Praze moc nenakupuje

Pavel Slavík | rubrika: Akcie | 6. 2. 2007 | 1 komentář
Akcie: při vysokých cenách se v Praze moc nenakupuje
Pražská burza opět posunula svůj rekord. A ačkoli je sentiment na trhu stále optimistický, je zřejmé, že objemy obchodů jsou při takto vysokých cenách nízké. Také americké akcie předvedly velmi úspěšný týden, všechny hlavní indexy posílily. Dařilo se i německému a maďarskému indexu.


Česká republika

Pražská burza opět posunula svůj rekord a index PX posílil o 1,7 %. Sentiment je na trhu stále optimistický, ale je znát, že při těchto vysokých cenách se moc nenakupuje a objemy obchodů jsou nízké. Z pěti seancí index čtyřikrát posílil, pauzu si vybral pouze ve středu. Akcie CETV pokračovaly ve svém strmém růstu a přidaly necelá 4,5 %. Ještě lépe se dařilo akciím Philip Morris, které přidaly více jak 5 %. Výraznějším způsobem pod upisovací cenu se v závěru týdne propadl Pegas a celkově zavíral slabší o 3,5 %.

Vývoj indexu PX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
PX
(profil, názory)
1 660,90 1 688,70 + 1,67


Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Ministerstvo financi revidovalo svůj výhled ohledně hospodářské situace v ČR. Očekávaný růst HDP za loňský rok se snížil na 5,9 % z 6 %. Pro letošní rok očekává MF růst o 5 % místo původních 4,9 %. Míra inflace z původně očekávaných 3 % byla snížena na 2,4 %.


Vývoj titulů na domácích trzích

CETV (profil, názory)
31/1: Erste Bank vydala nové doporučení na akcie mediální společnosti. Cílová cena byla stanovena na 97,8 USD a investiční stupeň zní "akumulovat". Ve zprávě EB uvádí, že akcie je v porovnáním se srovnatelnými společnostmi na trhu podhodnocená.

Orco Property Group (profil, názory)
29/1: Developerská společnost oznámila, že očekává výplatu dividendy na vyšší úrovni než loňských 80 centů na akcii. Podle odhadů vedení, by se dividenda mohla pohybovat v rozmezí 0,9 - 1 EUR.
31/1: Developerská společnost koupila v Bratislavě pivovar Stein. Výroba se pravděpodobně přestěhuje a v prostorách areálu vznikne moderní komplex s bytovými jednotkami, provozovnami služeb a pravděpodobně také hotel. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Telefonica O2 CR (profil, názory)
2/2: Dceřinná společnost Telefonica O2 Slovakia zahájila provoz třetí mobilní sítě na Slovensku. Služby jsou poskytovány na základě dohod prostřednictvím sítě společnosti T-Mobile. Zájem předčil původní očekávání a společnost již registruje 600 000 zákazníků.

Unipetrol (profil, názory)
30/1: Petrochemická společnost se definitivně dohodla na prodeji 100% balíku dceřiné firmy Kaučuk, a.s. do rukou polské firmy Dwory. Cena byla dohodnuta na 195 mil EUR (cca 5,5 mld Kč). Dwory stejně tak jako Unipetrol spadají do koncernu PKN Orlen. Cena společnosti se pohybovala dle tří nezávislých posudků v rozmezí 3,4 - 5,4 mld Kč. Součástí dohody je společné uhrazení pokuty od EK. Prodej je vázán na souhlas antimonopolních úřadů.
31/1: Generální ředitel Vleugels zopakoval, že díky plánovaným odstávkám a modernizaci petrochemických a rafinérských podniků bude ovlivněn zisk společnosti. Unipetrol se snaží najít způsob, jak odstávky nejvíce zkrátit. Novou informací je, že vedení očekává přes odstávky v loňském roce mírné navýšení provozního zisku. Čistý zisk bude ovlivněn odpisem 1,7 mld Kč z prodeje Kaučuku. Nebýt této položky a dalších jednorázových zásahů, zisk by byl pravděpodobně jen mírně pod loňskou hranicí.
Vleugels potvrdil, že Unipetrol má zájem o akvizice. Nejvíce se zajímá o 16,3% balík v České rafinérské, na které má předkupní právo od ConocoPhillips.
Investice do rafinérských zařízení v letošním roce dosáhnou 1 mld kč. Do modernizace a rozvoje Chemopetrolu bude investováno 3 mld Kč. Na rozvoj Benziny se plánuje vynaložit do roku 2009 celkem 1,3 mld Kč.
2/2: Vleugels potvrdil, že kromě zájmu o podíl v České rafinérské se rýsují dvě možné akvizice. Pokud by k jejich realizaci nedošlo, přichází v úvahu odkup vlastních akcií nebo výplata dividendy.

Investiční zpravodajství z pražské burzy!
Spustili jsme pro vás denní zpravodajství z pražské burzy. Dvakrát denně, vždy ráno a po poledni, si můžete přečíst komentář k dění na burze spolu s předpokládaným vývojem pro nadcházející hodiny. Reporty jsou zveřejňovány vpravo na naší domovské stránce a také v této rubrice.


USA

Americké akcie předvedly velmi úspěšný týden, všechny hlavní indexy posílily. Index S&P 500 posílil o 1,8 %, což je nejvyšší týdenní přírůstek od poloviny srpna. Nasdaq posílil o 1,7 %, což je největší týdenní zisk od listopadu. Technologické akcie navázaly na svůj páteční růst a posilovaly celý týden a rozšířily počet růstových seancích na šest. Index Dow Jones opět pokořil ve čtvrtek své historické maximum, v pátek se mírně vybíraly zisky. Dobré výsledky katapultovaly k rekordním úrovním akcie Boeing, celkově posílily o 6 %. Nedařilo se konglomerátu 3M, který naopak oslabil o více jak 6 %.

Vývoj indexu Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
Index Minulý týden Tento týden Změna %
DJ
(profil, názory)
12 487 12 653 + 1,3
Nasdaq
(profil, názory)
2 435 2 476 + 1,7
S&P 500
(profil, názory)
1 422 1 448 + 1,8


Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Index spotřebitelské důvěry vzrostl na 110,3 bodů z předchozích revidovaných 110,0 bodů v prosinci, je tak nejvýše od dubna 2002. Ekonomové očekávali zvýšení na 111 bodů.
  • HDP ve 4Q rostlo rychlejším než očekávaným tempem, míra růstu činila 3,5 %. HDP byl tažen hlavně silnými spotřebitelskými výdaji, poklesem cen energií a velkým obratem v obchodní bilanci ekonomiky. Ekonomové očekávali růst okolo 3 %. Jádrový osobní index spotřeby se zvýšil o +2,1 %.
  • Hlavní úroková sazba byla ponechána na úrovní 5,25 %. Fed vidí zlepšení v sektoru nemovitostí.


Co se stane - očekávané události

  • 7/2: Produktivita v nezemědělském sektoru 4Q


Vývoj titulů na amerických trzích

  • 29/1: Čistý zisk Schering-Plough Corp. (profil, názory) rostl ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím roku předchozího o 62 % na 204 mil. USD (12 centů na akcii) a splnil tak očekávání analytiků. Zisk společnosti podpořil úspěch cholesterolových léků Vytorin a Zetia, které společnosti pomohly k zisku již v předchozích dvou letech. Tržby rostly o 17 % na 2,7 mld. USD, přičemž prodej obou výše zmíněných léků vzrostl o 46 % a na celkových tržbách se podílel 1,1 mld. USD.
  • 30/1: Zisk U.S. Steel Corp. (profil, názory), největšího amerického výrobce oceli, v uplynulém čtvrtletí vrostl o 172 % na 297 mil. USD (2,50 USD na akcii) a překonal tak očekávání analytiků, kteří předpokládali, že zisk dosáhne 2,20 USD na akcii. Tržby společnosti rostly o 8,8 % na 3,77 mld. USD.
  • 30/1: Zisk 3M (profil, názory) rostl ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku o 58 % na 1,18 mld. USD (1,57 USD na akcii) a překonal tak vlastní odhad společnosti (1,10 až 1,16 USD na akcii) i očekávání trhu (1,14 USD na akcii). Zisk firmy podpořily úspěšné akvizice a dobrý odbyt optických filmů pro ploché televize. Tržby rostly o 8,6 % na 5,78 mld. USD.
  • 30/1: Zisk Procter & Gamble Co. (profil, názory) ve druhém čtvrtletí fiskálního roku rostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 12 % na 2,86 mld. USD (84 centů na akcii) a o 1 cent tak překonal očekávání trhu. Tržby rostly o 7,6 % na 19.73 mld. USD, když analytici očekávali jejich výši na úrovni 19,58 mld. USD. Růstu tržeb pomohl zejména dvouciferný růst společnosti na trhu s žiletkami, pracími a čistícími prostředky a kosmetikou.
  • 31/1: Největší světový výrobce paměťových karet flash, SanDisk Corp. (profil, názory), vykázal první ztrátu od roku 2002, když největší podíl na tom měly akviziční náklady. Čistá ztráta činila 35,1 mil. USD / 17 c, v porovnání se stejným obdobím minulého roku kdy vykázala 133,9 mil. USD / 68 c. Tržby vzrostly o 55 % na 1,16 mld. USD a překonaly tak odhady 992,5 mil. USD. Společnost oznámila, že pokles cen urychlí tento kvartál, a pokles může dosáhnout až 50 % pro celý rok. Společnost v listopadu koupila výrobce paměťových karet do mobilních telefonů MSystems za 1,5mld USD a společnost v posledním kvartálu vynaložila 206mil. USD na akviziční výdaje.
  • 31/1: Boeing Co. (profil, názory) za 4Q téměř zdvojnásobil zisk ve srovnání se stejným kvartálem o rok dříve, když firma překonala projekce při dodávání nových letadel a těžila z pomalé produkce Airbusu. Čistý zisk stoupl na 989 mil. USD (1,29 USD na akcii) z předchozích 460 mil. USD ve stejném období o rok dříve. Tržby poskočily o +26 % na 17,5 mld. USD. Boeing porazil Airbus co do počtu objednávek a dodávek vůbec poprvé od roku 2001.
Co důležitého nás čeká v roce 2007?
Odpovědi naleznete v našem novém speciálu Peníze 2007: co nás čeká a kolik to bude stát. V sérii článků vás seznámíme se všemi významnými změnami, které nás letos čekají a pomůžeme vám je co nejlépe využít.

Rok 2007 je časem převratných změn hlavně v sociální síti, kde došlo např. k významné úpravě při konstrukci životního minima. Věnovat se budeme ale také daním, cenám energií či deregulaci. V neposlední řadě vám poradíme jak v novém roce investovat.


Německo

Německý akciový trh zaznamenal velmi slušný týdenní výsledek a index DAX posílil o necelé 3 %. Ve všech obchodních seancích akcie posilovaly. Investory potěšila zpráva o maloobchodních tržbách a makroekonomické údaje z USA. E.ON se výrazným způsoben odpoutal od hranice 100 EUR a posílil o velmi silných 10,8 %. Boj o koupi španělské společnosti Endesa se pro E.ON vyvíjí dobře. V růstu pokračoval Siemens. Nejhorší výkonnost předvedl Deutsche Telekom, když vedení snížilo ziskové projekce.

Vývoj indexu DAX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
DAX
(profil, názory)
6 690 6 886 + 2,9


Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Maloobchodní tržby vzrostly v prosinci více než se čekalo, když spotřebitelé si nakupovali dopředu, aby se tak vyhnuli očekávanému zvýšení DPH v lednu. Tržby, upravené o inflaci a sezónní výkyvy, vzrostly o 2,4 % vůči listopadu. Ekonomové očekávali růst kolem 1,2 %. Meziročně se tržby snížily o -0,2 %.
  • Míra nezaměstnanosti klesla v lednu na nejnižší úroveň za posledních 5 let v reakci na zrychlující ekonomický růst, který povzbudil společnosti, aby si udržely pracovníky a rekordní teplo v lednu se pozitivně promítly ve stavebnictví. Počet nezaměstnaných, očištěný o sezónní výkyvy, klesl o 106tis. Ekonomové odhadovali pokles kolem 40tis. Míra nezaměstnanosti klesla na 9,5 % z prosincových 9,8 %.
  • Německá vláda uvedla, že růst HDP v roce 2007 se má pohybovat mezi kolem 1,7 %, což je více než původní odhad 1,4 % z října. V minulém roce rostla největší evropská ekonomika tempem 2,5 %.


Co se stane - očekávané události

  • 6/2: Maloobchodní tržby v EU
  • 7/2: Průmyslová produkce


Vývoj titulů na německém trhu

  • 29/1: Deutsche Telekom, největší evropská telefonní společnost, snížila odhad zisku pro rok 2007. Nižší zisk bude způsoben silnou konkurencí na německém trhu a poklesem dolaru, který snižuje zisk firmy z nejrychleji rostoucí divize, amerického T-mobilu. Výkonný ředitel společnosti Rene Obermann se zatím ne příliš úspěšně snaží zastavit pokles tržeb z pevných linek ve prospěch jejich mobilních konkurentů.
  • 29/1: Infineon Technologies AG, druhý největší evropský výrobce polovodičů, zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního fiskálního roku zisk ve výši 120 mil. EUR (15 centů na akcii). Jedná se o první zisk po osmi ztrátových čtvrtletích zisk. Společnosti k zisku pomohla rostoucí poptávka po čipech používaných v MP3 přehrávačích a osobních počítačích. Ve stejném období minulého roku společnost zaznamenala ztrátu 183 mil. EUR. Tržby rostly o 27 % na 2,13 mld. EUR. Analytici očekávaly zisk ve výši 89 mil. EUR a tržby 2,31 mld. EUR.
  • 31/1: Největší evropská pojišťovna Allianz SA, uvedla, že v rámci pojistných událostí, plynoucích z nedávné bouře Kyril, která se během dvou dnů přehnala přes Evropu, vyplatí 453 mil. USD před zdaněním. Největší počet škod pochází z poničených střech, fasád a automobilů na které dopadly stromy. Největší náklady pohltí Německo, kde budou pojistné náklady činit 180 mil. EUR.
  • 1/2: Deutsche Bank, největší německá banka, ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku více než ztrojnásobila svůj zisk, který vzrostl na 1,8 mld. EUR a překonal tak očekávání trhu na úrovni 1,39 mld. EUR. Bance k vyššímu zisku pomohly daňové úspory, nižší náklady na pracovní silu a výnos z obchodování. Tržby rostly o 9 % na 7,16 mld. EUR.
  • 2/1: Zisk Henkelu rostl ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 9,5 % na 220 mil. EUR a překonal tak očekávání analytiků na úrovni 215 mil. EUR. Společnosti pomohl úspěšný maloobchodní prodej lepidel značky Loctite a vyšší poptávka po lepidlech a těsnících hmotách ze strany průmyslových společností. Tržby rostly o 3,7 % na 3,2 mld. EUR. Podobný růst zisku i tržeb společnost očekává i v tomto roce. Firma však může mít díky rostoucím cenám vstupních surovin problémy splnit své předsevzetí ohledně růstu operační marže na 12 % v roce 2008.


Maďarsko

Maďarská burza pouze v pondělí oslabovala a pak následovaly čtyři růstové dny v řadě. Index BUX posílil o 1,6 % a uzavíral opět nad hladinou klouzavého průměru (50MA). Dařilo se bankovním titulům když OTP přidala více jak 4 % a FHB přes 2 %. Naopak o více jak 1 % oslabil MAGYAR TELEKOM poté co mateřská Deutche Telekom snížila projekci ziskovosti.

Vývoj indexu BUX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
BUX
(profil, názory)
23 803 24 190 + 1,6


Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Maďarské odborové svazy se dohodly se zaměstnavateli na růstu mezd v rozpětí 5,5-8 %. Tento návrh schválený tripartitou by měl být vodítkem pro uzavírání dalších smluv v soukromém sektoru. Mzdy jsou podrobně sledovány jelikož by jejich vyšší růst mohl ještě zvýšit inflační tlaky.
  • Míra nezaměstnanosti dle předpokladů stagnovala na úrovni 7,5 %. Tato hodnota je stabilní již od srpna.
  • Index cen výrobců v prosinci vzrostl v ročním porovnání o 4,5 %, což bylo méně než se očekávalo. V meziměsíčním srovnání ceny klesly o 0,9 %.


Vývoj titulů na maďarském trhu

  • 29/1 MOL plánuje vynaložit 5mil. USD do roku 2009 na vývoji nových typů bionafty. Společnost bude spolupracovat s maďarskými univerzitami na výzkumu nafty ze slunečnicových semínek a kanoly, dvou hlavních úrod státu. Výsledkem by mělo být zvýšení podílu biokomponentů v naftě ze stávajících 2 % na 4,4 % a tato nafta by se měla začít prodávat příští rok.
  • 2/2 Maďarská vláda odstartovala výběrové řízení, ve kterém hledá poradenskou společnost, která by pomohla vládě při prodeji majoritního podílu v druhé největší hypotéční bance v zemi Foldhitel es Jelzalogbank Nyrt. Vláda očekává, že se rozhodne pro jednu firmu do třech měsíců a bude tak schopná dokončit prodej 54,1 % podílu v bance do konce tohoto roku.
  • 31/1 Farmaceutické firmy Richter Gedeon a Egis oznámily, že plánují omezit své aktivity v Maďarsku, poté co vláda přijala zákony, které ochromí zisky farmaceutických firem. Richter sníží kapitálové výdaje o 50 mil. USD a zbaví se méně ziskových léků. Zástupci Egis oznámili, že firma bude prodávat zhruba o 70 produktů méně. Podle zástupců firem je důležité rozhodnout, jaké portfolio produktů budou firmy nabízet. Farmaceutické firmy protestují proti této změně v zákonu, která jim nařizuje platit 12% rabat vládě za zakoupené léky firem. Maďarsko přijalo tento zákon v minulém roce s cílem zalepit velké díry ve státním rozpočtu, který je největší v zemích EU. Nový zákon může firmám snížit zisk až okolo 20 mld. HUF ročně, což bude mít za následek nižší výdaje na výzkum.
  • 2/2 Morgan Stanley zvyšuje doporučení pro banku OTB na "overweight" z "equal-weight". Cílová cena byla zvýšena z 8432 na 10 000 HUF


Co se stane - očekávané události

  • 7/2 Průmyslová výroba

Komentář připravil server e-Broker společnosti Fio.

Náš tip: Chcete-li zjistit o kterékoliv z akcií či indexů další informace, klikněte na link nazvaný profil za jménem akcie. Na kartě akcie či indexu najdete základní fundamentální údaje o společnosti, po kliknutí na záložku Historie si můžete projít historické kursy. A samozřejmě se nezapomeňte s dalšími čtenáři podělit o své názory na vybraný cenný papír!

Základní přehled o vývoji trhů přinášejí jejich indexy. Podívejte se, jak se dařilo:

  • americkému indexu Dow Jones,
  • technologickému indexu Nashdaq,
  • německému indexu DAX,
  • českému indexu PX-50.

Informace o dalších trzích zjistíte pomocí více než pěti desítek dalších indexů.

Mnoho dalších informací najdete také v naší sekci Akcie!

Chcete mít své investice pod kontrolou? Založte si portfolio a sledujte vše důležité!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

a.s., Akcie, akciové trhy, Akciový trh, Akvizice, ALLIANZ, Antimonopolní úřad, automobil, banky, bilance, bilanci, boj, broker, Brokeři, burza, BUX, BUX Budapest SE Index, bytové jednotky, Cenné papíry, Cenný papír, CETV, cíl, cílová cena, čip, čipy, daň, Daně, daňová úspora, daňové přiznání, DAX, DAX Index, dceřinná, Deregulace, developeři, Dividenda, dohoda, dolar, doporučení, Dow Jones, Dow Jones Industrial Average, DPH, ekonomický růst, ekonomika, energie, EQUAL, Erste Bank, EU, euro, Evropa, FED, finance, flash, Fundamentální, HDP, Hypoteční banka, Hypoteční banky, Index, Index PX, Indexy, inflace, inflační tlaky, Investice, investor, karta, karty, komentáře, Koncern, konkurence, konkurent, konstrukce, kontrola, kontroly, kurs, léky, letadla, linka, Maďarsko, Marže, mateřská, Maxim, maximum, měna, Měny, minimum, ministerstvo, ministerstvo financí, Míra inflace, míra nezaměstnanosti, mobil, mobilní telefon, mobilní telefony, modernizace, Moje banka, mzda, nafta, náklad, náklady, Nasdaq, Nasdaq Composite, Nasdaq Composite Index, návrh, navýšení, Německo, nemovitost, nemovitosti, nezaměstnanost, nezávislí, obchodní bilance, Objednávka, Obrat, ocel, očekávání, očekávání trhu, odhad, odkup, odpis, odpisy, ORCO, p.a., Pojistná událost, pojistné, pojišťovna, Pojišťovny, pokuta, pokuty, poptávka, porovnání, Portfolio, pracovní cesta, pracovní síla, pražské burzy, Procter & Gamble, produkce, produktivita, projekce, průmyslová výroba, Předkupní právo, přírůstek, PX, realizace, rekord, rekordy, rozmezí, rozpočet, růst, sazba, sazby, Slovensko, sociální pomoc, sociální síť, soukromí, spotřeba, Spotřebitel, spotřebitelský, Standard & Poor's 500, Standard&Poor's 500 Index, státní rozpočet, suroviny, škoda, škody, telefon, TELEFÓNICA O2 C.R., Telekom, televize, teplo, T-Mobile, tržba, událost, události, UNIPETROL, Univerzita, Upisovací cena, úroda, úroková sazba, úrokové sazby, USA, úspora, úspory, vláda, výdaje, vyhled, výkonnost, výplata, zákazník, zaměstnavatel, zařízení, zástupce, zdanění, zlepšení, značka, zpravodajství, životní minimum

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Akcie: rekordní úrovně vystřídala korekce

30. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: rekordní úrovně vystřídala korekce

Český index PX opět překonal své historické maximum. Německý DAX a americký Dow Jones v průběhu týdne také utrhly nové rekordy, uzavíraly ale níže než týden předešlý.. Maďarský BUX... celý článek

Akcie: výsledky technologických firem zklamaly

23. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: výsledky technologických firem zklamaly

Pražská, německá i maďarská burza v uplynulém týdnu posílila. Americké trhy zakončily týden smíšeně. Zatímco Dow Jones si udržel své zisky z minulého týdne, Nasdaq ztratil více jak... celý článek

Akcie: v USA zavelely k růstu technologické tituly

16. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: v USA zavelely k růstu technologické tituly

Pražský index PX nejprve pokračoval v poklesu ze závěru předchozího týdne, nakonec však dosáhl kladného týdenního zhodnocení. Dařilo se trhům v USA, zejména techonologickým titulům,... celý článek

Akcie: pražské burze se krok do nového roku vydařil

9. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: pražské burze se krok do nového roku vydařil

První obchodní den roku 2007 byl pro českou burzu jednou z nejsilnějších úvodních seancí v historii pražské burzy. Americké trhy se kvůli pohřbu prezidenta Forda dočkaly jen tří obchodních... celý článek

Akcie: Amerika prožila nejhorší týden za posledních 5 měsíců

27. 12. 2006 | Pavel Slavík

Akcie: Amerika prožila nejhorší týden za posledních 5 měsíců

Investoři na pražské burze v posledním regulérním týdnu vybírali zisky a index PX ztratil 3,3 %. ČEZ se stal celkově nejztrátovějším titulem, když oslabil o více než 6 %. Americké akcie... celý článek

Partners Financial Services