Česká HSBC končí se službami osobního bankovnictví

Jan Stuchlík | rubrika: Co se děje | 11. 12. 2009 | 5 komentářů
Česká HSBC končí se službami osobního bankovnictví
Exkluzivní program Premier od HSBC v Česku končí. Klienti, kteří mají konto Premiér a navazující služby, si musí účet zrušit do konce ledna. Pak se pro ně zavřou pobočky a přestane fungovat i internetové bankovnictví.

Britská banka HSBC, která v Česku nabízí movitým klientům exkluzivní balíček služeb Premier, zavře na konci ledna pro drobné klienty své pobočky. Všichni, kteří mají v HSBC účet Premier a využívají dalších produktů osobního bankovnictví si do té doby budou muset účet zrušit a peníze převést k jiné bance. Serveru Peníze.cz to potvrdila pracovnice Centra Premier na pražském Smíchově.

Do konce ledna budou pro klienty dostupné všechny české pobočky i internetové bankovnictví. Klienti, kteří měli u HSBC nakoupeny investiční produkty, například podílové fondy, je ihned rušit nemusí. Například zajištěné fondy či termínované vklady mohou v bance nechat až do data splatnosti.

Na svých internetových stránkách sice banka služby osobního bankovnictví dál nabízí, nicméně osobní bankéři už stávající klienty informují o postupu, jak konto či kreditní kartu zrušit.

Pro firmy se zatím nic nemění. Služby firmám bude HSBC v Česku poskytovat i dál. „Po strategickém zhodnocení našeho působení jsme se rozhodli soustředit své zdroje v České republice pouze na firemní bankovnictví. V této oblasti je naše přidaná hodnota vyšší než u místních bank, obzvláště pak v oblasti podpory mezinárodního obchodu. Veškerým závazkům vůči našim klientům osobního bankovnictví samozřejmě bezezbytku dostojíme a věnujeme maximální úsilí bezproblémovému průběhu zrušení stávajících služeb osobního bankovnictví HSBC Premier,“ uvedl v oficiálním prohlášení Arjan van den Berkmortel, CEO české pobočky HSBC Bank.

Výpovědi už v bance dostalo podle dobře informovaného zdroje zhruba sedmdesát pracovníků, kteří v programu Premiér pracovali. Přitom ještě v listopadu banka uvedla na trh novou Premiér hypotéku se zvýhodněnou úrokovou sazbou 4,5 procenta a slibovala další rozšiřování služeb. Klientům, kteří si vezmou hypotéku nad tři miliony korun, banka dokonce slibovala zřízení konta Premiér zdarma, aniž by museli splňovat další kvalifikační předpoklady.

Výhodné bylo konto Premiér zejména pro movité klienty a manažery, kteří hodně cestují po světě. HSBC jim nabízela výběr z bankomatu kdekoli na světě bez poplatků, nadstandardní asistenční servis kdekoli na světě či založení účtu v zahraničí zdarma. Pokud klient do banky vložil minimálně milion korun, mohl využívat uvedené služby zdarma. Ostatním klientům za konto Premiér banka účtovala 750 korun měsíčně.

Konto Premiér začala banka nabízet v březnu 2008. „Počáteční rok, kdy jsme zařadili HSBC Premier do našeho portfolia, byl velmi úspěšný a předčil tak naše očekávání,“ tvrdil letos v březnu Jiří Zelinka, ředitel osobních finančních služeb HSBC. Banka zároveň deklarovala, že dál pokračuje v expanzi.

To HSBC potvrdila letos v září, kdy otevřela novou pobočku v Brně. Banka tam začala poskytovat služby osobního bankovnictví Premiér a finanční služby pro malé a střední obchodní společnosti.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-109
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kreditní karty, které zlevní Vánoce o tisíce korun

7. 12. 2009 | Věra Tůmová | 16 komentářů

Kreditní karty, které zlevní Vánoce o tisíce korun

O letošních Vánocích můžete výrazně ušetřit nejen díky slevám u obchodníků, ale i přes kreditní kartu. Stačí si ji teď aktivovat a po splacení dluhu ji zase zrušit. Vybrali jsme pro... celý článek

Do které banky si jít pro účet „zdarma“

2. 4. 2008 | Věra Tůmová | 17 komentářů

Do které banky si jít pro účet „zdarma“

Mít běžný účet bez poplatků není pořád v Česku obvyklé. Zatím ho nabízí jen polská mBank a záložna FIO. U ostatních bank musí klienti splnit řadu podmínek, aby na účet „zdarma“ dosáhli. celý článek

Partners Financial Services