Bankovní gigant vrací úder nováčkům, nabízí tisícovku

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuálně.cz | 26. 2. 2012 | 9 komentářů
Bankovní gigant vrací úder nováčkům, nabízí tisícovku
Jedna z největších tuzemských bank má další plán, jak uspět v boji o klienty s novými, často levnějšími konkurenty.

Komerční banka nyní láká nové klienty na jednorázový bonus ve výši tisíc korun.

Dostanou ho všichni, kdo si během února přes internet nebo přes telefon zřídí běžný účet v balíčku MůjÚčet a budou ho alespoň do konce května využívat. Podmínkou je, že udělají během této doby alespoň pět transakcí.

Na podobné bonusy vábí klienty právě nováčci na bankovním trhu.

Bez záruky

Kdo má zájem o zmíněný jednorázový bonus, musí si do konce února zažádat na webu Komerční banky nebo na speciální telefonní lince o balíček MůjÚčet. Zároveň musí být účet založen (tedy podepsána smlouva) nejpozději do 7. března.

Nové banky: převálcujou staré konzervy?

Bonus mohou získat pouze noví klienti banky. Podmínky z akce vylučují všechny, kteří byli klienty Komerční banky v období od února 2011 do konce ledna 2012.

Další podmínkou je, že klient uskuteční do 20. května alespoň pět transakcí. Mezi ně se počítá výběr kartou z bankomatu, platba kartou a odchozí transakce zadaná přes internetové bankovnictví nebo expresní linku.

Po splnění všech podmínek banka slibuje vyplatit bonus na účet v průběhu června

Kdo by však účet hned v červnu vypověděl (výpovědní doba je 30 dnů), ten by se bonusu zřejmě nedočkal. Podmínkou je totiž také to, že klient musí být v době připsání bonusu stále majitelem účtu.

Podmínky akce navíc jasně říkají, že účastí v kampani nevzniká právní nárok na připsání bonusu.

Komerční banka tak má vše pevně v rukou a nemusí tedy vyplácet bonus člověku, který od ní odchází.

Účet za 68 korun

Měsíční vedení balíčku MůjÚčet stojí 68 korun. Cena se ale může snížit až o polovinu.

Koncept MojeOdměny, který je s účtem automaticky spojený, totiž nabízí čtyři podmínky, které snižují poplatek za měsíční vedení. Když klient splní jednu, dostává slevu 25 procent z měsíčního paušálu, když alespoň dvě, pak je cena poloviční.

Asi nejjednodušší na splnění je měsíční obrat na účtu ve výši 15 tisíc korun. Slevu zajistí také hypotéka nebo úvěr od Komerční banky nebo Modré pyramidy.

Anketa

Zvolila Komerčka proti bankovním štikám správnou taktiku?

Další možností je alespoň 250 tisíc uložených ve společnostech skupiny KB (kromě banky ještě Modrá pyramida, Penzijní fond KB, Komerční pojišťovna a Investiční kapitálová společnost KB). Poslední variantou je pravidelná, alespoň dvoutisícová měsíční úložka do produktů těchto společností.

K balíčku MůjÚčet Komerční banka vydává embosovanou debetní kartu. Výběry s ní z bankomatů Komerční banky jsou za pět korun, za každou platbu s ní u obchodníka banka tento poplatek na účet vrací v následujícím měsíci. Z bankomatů ostatních bank v Česku lze vybrat za 35 korun.

Zpoplatněny jsou všechny odchozí transakce. Přes internetové bankovnictví vyjde jedna na šest korun, telefonicky zadaná je za 14 korun a na pobočce zadaná platba stojí 29 korun.

Kdo by chtěl provádět více plateb, ten si může za poplatek 39 korun měsíčně pořídit balíček neomezeného počtu plateb provedených přes internetové nebo mobilní bankovnictví.

Celý článek si přečtete na Akutálně.cz

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 2. 2012 7:35, xls

Jo to si založte, podmínka jak pro cvičenou opici. Banka si vymyslí 100 nesmyslných bodů, který máte plnit, abyste dostali bonbónek. Když některý nesplníte, tak baseballovou pálkou přes vejce.

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 2. 2012 17:18, Pavol

Děkuji nechci i kdyby to mělo být 10 tisic nechci , převod v rámci banky trval i 4 dny no neco neskutečné a platit za účet ? no to by sem musel být dobře padlý na hlavu.
S Fio banku to táhnu už nějaký 7 rok a tak to i zůstane. Účet zdarma , internet zdarma , výběr z vlastního bankomatu zdarma - kam se hrabe vaše tisicovka

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Malé peníze: Krize za dveřmi. Úspory do banky, nebo do slamníku?

15. 2. 2012 | Jan Müller | 29 komentářů

Malé peníze: Krize za dveřmi. Úspory do banky, nebo do slamníku?

Je čas vzít pytel a běžet do banky vybírat úspory? Bude jim pod polštářem líp? Nebo je zatím máte nechat na účtu být a klidně spát? Je jedna banka lepší než dvě banky? Na otázky čtenářů... celý článek

Škola finanční gramotnosti: měníme banku

31. 1. 2012 | Roman Baroš | 29 komentářů

Škola finanční gramotnosti: měníme banku

Je dost pravděpodobné, že nemáte ten nejlepší účet. A je také dost pravděpodobné, že to víte. Tak proč jste ho ještě nezměnili? Kupodivu v tom nejste výjimeční, jakousi iracionální... celý článek

Chystá se velká bankovní loupež

5. 12. 2011 | Václav Lorenc | 9 komentářů

Chystá se velká bankovní loupež

Loupit se chystají nové banky na českém trhu, loupit budou stávající zákazníky velkých bank. Loupit musí, protože noví zákazníci nerostou na stromech.

Očima expertů: Noví hráči na bankovním trhu. Podaří se jim uspět?

14. 10. 2011 | Ondřej Tůma | 3 komentáře

Očima expertů: Noví hráči na bankovním trhu. Podaří se jim uspět?

S novými bankami se v poslední době roztrhl pytel. Cílí na nespokojené klienty velkých bank. Můžou však ve velké konkurenci uspět? A budou pro své klienty opravdu výhodné? Zeptali jsme... celý článek

Komerční banka: kolik stojí studentské konto zdarma?

15. 9. 2011 | Tereza Mynářová | 23 komentářů

Komerční banka: kolik stojí studentské konto zdarma?

Než se rozhodnete pro produkt zdarma, vemte si smlouvu domů a prověřte, že do ní zaměstnanec banky nezahrnul doplňkové nebo nadstandardní placené služby.

Partners Financial Services