Oskar spustí GSM Banking

Oskar spustí GSM Banking
Oskar dojednává poslední podrobnosti o spuštění GSM Bankingu. Navíc začnou mobilní bankovnictví brzy nabízet další banky - HVB Bank a Živnostenská banka.

Doposavad službu GSM Banking, která umožňuje ovládání bankovního účtu pomocí mobilního telefonu, nabízeli T-Mobile a Eurotel. Slova tiskových mluvčí jednotlivých bank však říkají, že Český Mobil se brzy přidá. "V říjnu letošního roku spustíme GSM bankovnictví pro klienty sítě Oskar," prozradil Vlastimil Nohejl z Union banky (profil, názory). O tom, že by nejmladší operátor mohl být ještě rychlejší hovoří Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank (profil, názory), který nám potvrdil, že služba bude na trhu již v září a že již je i domluvený přesný den uvedení – ten prozatím zůstává v tajnosti a Hainz dodal: "Připravujeme rovněž rozšíření funkcí Mobil banky." Není vyloučeno, že nová služba Oskara bude obsahovat možnosti, které konkurenční operátoři prozatím nenabízejí. To však zůstává spekulací.

Helena Matuszná z externí komunikace České spořitelny (profil, názory) řekla: "Nyní probíhají jednání o spolupráci se společností Český Mobil. Termín, kdy službu GSM banking - SIM Toolkit nabídneme klientům rovněž v síti Oskar, zatím není stanoven." Spuštění GSM Bankingu nám potvrdili i zástupci eBanky, kteří uvedli jako datum uvedení produktu čtvrté čtvrtletí tohoto roku.

Bankovnictví přes mobil zprovozní v brzké době i nové banky, které doposud tuto službu svým klientům nenabízely. Jedná se o HVB Bank (profil, názory) a Živnostenskou banku (profil, názory). "Je připraven projekt a službu bychom měli začít nabízet výhledově koncem tohoto roku. Konkrétní jednání s operátory již probíhají," upřesnila Renata Pintravová z oddělení externí a interní komunikace HVB.

Přestože byl ve středu našeho zájmu Oskar, který doposavad službu tohoto druhu nenabízel, podařilo se nám zjistit, že Eurotel brzy nabídne bankovnictví s ČSOB (profil, názory) a s Poštovní spořitelnou (profil, názory), která byla dostupná přes mobil prozatím pouze pomocí sítě T-Mobile. Eurotel tak již získá sedmou instituci a přeroste počtem bank doposud vedoucí T-Mobil. Eurotel jako jediný nabízí Raiffeisenbank a po nějakou dobu tomu tak zůstane, protože se rozšíření o nové operátory nechystá.

Jaké banky tedy budou mít operátoři během několika týdnů?

Eurotel: Česká spořitelna, GE Capital Bank, Union banka, eBanka, Reiffeisenbank, ČSOB a Poštovní spořitelna (v nejbližších dnech), Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

Oskar: Česká spořitelna (neupřesněno), GE Capital Bank (září), Union Banka (říjen), eBanka (do konce roku), Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

T-Mobile: Česká spořitelna, GE Capital Bank, Union Banka, eBanka, ČSOB a Poštovní spořitelna, Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

HVB – do konce roku, operátor neupřesněn

Živnostenská banka – během září první operátor, do konce roku druhý a v prvním čtvrtletí roku 2003 třetí

Používáte GSM banking? U které banky a operátora? Jaké s ním máte zkušenosti? Podělte se s ostatními o své názory!

Psáno pro Peníze.CZ a Mobilmag.CZ.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 8. 2002 10:23, teimlm

Výborný přehled, gratuluji. Jenom by mě zajímalo, kdo vlastně GSM Banking používá. Znám řadu lidí, kteří ho mají, ale použili ho tak jednou dvakrát...

+31
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Reklama Eurotelu poškozuje důvěru klientů

27. 9. 2001 | Petr Vykoukal

Reklama Eurotelu poškozuje důvěru klientů

Slogan největšího českého mobilního operátora o "nejbezpečnějším GSM Bankingu" je založen na sporných argumentech a navíc může uvést v pochyby ty, kteří používají stejnou službu u konkurence. celý článek

Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech

13. 9. 2001 | Michal Hazi

Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech

Po mnoha planých slibech Eurotelu, začne být GSM banking nabízen jeho klientům. Aby náš největší operátor z tohoto zpoždění vytvořil vítězství, je jeho produkt přece jen v něčem lepší. celý článek

Partners Financial Services