Fortuna bude na burze od 27. října. Její akcie mohou stát až 4,50 eura.

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 12. 10. 2010
Fortuna bude na burze od 27. října. Její akcie mohou stát až 4,50 eura.
Společnost Fortuna Entertainment Group oznámila, že její akcie budou uvedeny na pražskou burzu 27. října 2010. Maximální cena jedné akcie je stanovena na 4,50 euro, což odpovídá původním odhadům některých expertů.

Fortuna informovala v pondělní tiskové zprávě, že obchodování s akciemi této společnosti na Burze cenných papírů Praha (BCPP) bude zahájeno ve středu 27. října. Na Varšavské burze cenných papírů (GPW) budou její akcie k dispozici o den později.

Maximální cena za akcii pro drobné investory je stanovena na 4, 50 euro, což je při současném kurzu 110 korun. Celkovou nabídku by mělo tvořit 15, 83 milionu akcií společnosti ve jmenovité hodnotě 0,01 euro. Z tohoto počtu budou představovat až dva miliony kusů nově vydané akcie, zbylých 13, 83 milionu kusů akcií bude prodáno jediným dosavadním akcionářem Fortuny, společností Penta Investments. Celkový objem nabízených akcií se může ještě zvýšit, a to až o 2, 37 milionu akcií, jež jsou předmětem opce na nadlimitní úpis. Počet akcií, které mohou upisovat drobní investoři v rámci jedné objednávky, nesmí překročit celkový počet nabízených akcií, což je tedy 18 200 000 kusů. Maximální hodnota nabídky (včetně opce na nadlimitní úpis) činí 81,9 milionu euro, což odpovídá maximální tržní kapitalizaci 234 milionu euro.

V pondělí byla zahájena informační kampaň zaměřená na investory. Rovněž začalo upisovací období pro drobné investory z České republiky, Slovenska a Polska, které potrvá až do 21. října. Akcie je možné uhradit v eurech i českých korunách. Nabídková cena a alokace budou zveřejněny pravděpodobně 22. října. „Emisí získáme prostředky pro rozvojové projekty, jakým je například uvedení loterie na českém trhu. Věříme, že její spuštění v roce 2011 přinese revoluci na stagnující loterijní trh v České republice,“ dodává ke vstupu na kapitálové trhyJiří Bunda, předseda představenstva a generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

Zástupci společnosti dále uvádí, že globálním koordinátorem a výhradním bookrunnerem nabídky je UniCredit Bank (londýnská pobočka). Spolumanažerem emise je Erste Group Bank. Manažerem nabídky drobným investorům v ČR a kotačním agentem pro přijetí k obchodování na Burze cenných papírů v Praze je Česká spořitelna, prodejním agentem je Brokerjet České spořitelny.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dividendové akcie na pražské burze: Na koho vsadit?

11. 10. 2010 | Vladimír Hobza | 4 komentáře

Dividendové akcie na pražské burze: Na koho vsadit?

Poslední dobou roste u investorů zájem o dividendové akcie. Jejich výnosy jsou daleko vyšší než u dluhopisů nebo bankovních vkladů. V nejistém ekonomickém prostředí navíc vracejí investorům... celý článek

Vsadíte si na akcie Fortuny?

8. 10. 2010 | František Mašek | 3 komentáře

Vsadíte si na akcie Fortuny?

Češi jsou národ sázkařů. Brzy budou mít příležitost vsadit si na akcie Fortuny, která nabízí kurzové sázky. Na pražské burze by se zřejmě měly v rámci primární emise akcií objevit do... celý článek

Akcie: pražské burze se v září nedařilo

5. 10. 2010 | redakce Peníze.CZ

Akcie: pražské burze se v září nedařilo

Přestože většina ostatních akciových trhů rostla, akcie obchodované v Praze pokračovaly v poklesu. Prodejní aktivita se soustředila hlavně na akcie ČEZ.

Investice: Pozor na přílišné riziko, ale i přehnanou hru při zdi

29. 9. 2010 | František Mašek | 2 komentáře

Investice: Pozor na přílišné riziko, ale i přehnanou hru při zdi

Češi obvykle hrají na jistotu – boj o jejich peníze tak často vyhrají finanční instituce s nejlépe úročeným spořicím účtem či termínovaným vkladem. Jejich výnosy jsou ale nízké. Proč... celý článek

Jak dobře koupit a prodat akcie

20. 9. 2010 | František Mašek | 5 komentářů

Jak dobře koupit a prodat akcie

Najít ideální okamžik ke koupi nebo prodeji akcií či třeba zlata, je bez křišťálové koule, stroje času, nebo štěstí, téměř nemožné. Štěstí je ale možné jít naproti - ani laikovi neuškodí,... celý článek

Partners Financial Services