Nové: Kurzy komodit a futures na peníze.cz

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 18. 11. 2009
Nové: Kurzy komodit a futures na peníze.cz
Vylepšili jsme sekci, která nabízí zpravodajství a kurzy akcií na finančních trzích. Doplnili jsme ji o kurzy komodit a finančních futures a přejmenovali ji na trhy.penize.cz. I u komodit můžete použít nové interaktivní grafy s vybranými nástroji technické analýzy.

Cena jedné trojské unce zlata za poslední rok vyskočila skoro o čtyři sta dolarů. Podle analytiků se na nynější úrovni kolem 1100 dolarů za unci nemusí zastavit. Vy můžete nyní na peníze.cz sledovat, jestli se jejich předpovědi naplní. A to nejen u zlata, ale i u dalších komodit.

Ve spolupráci se společností Colosseum jsme pro vás rozšířili zvláštní sekci věnovanou kurzům akcií. Přidali jsme novou část přinášející kurzy termínovaných kontraktů futures na komodity, měny a dluhopisy a úrokové sazby. Museli jsme proto původní název sekce akcie.peníze.cz změnit na trhy.peníze.cz, který lépe odpovídá novému obsahu.

Celá sekce trhy.peníze.czje teď nově členěná na Zpravodajstvíz trhů, Akcie, kde najdete aktuální kurzy akcií na pražské burze a v RM-Systému, Komodity a futuress novými kurzy komodit a finančních futures, Analýzy, kde vám budeme přinášet zajímavé externí analýzy z finančních trhů, Investiční poradnua Kurz investování.

Část komodity a futures jsme rozdělili podle jednotlivých typů komodit na energetické suroviny (např. ropa, plyn), kovy (např. zlato, stříbro, měď), obilniny, masa, potraviny (např. kakao, káva) a průmyslové materiály (dřevo, bavlna). Z finančních futures budete moci sledovat vývoj kurzů hlavních světových měn, amerických a evropských burzovních indexů či státních dluhopisů.

U všech akcií a futures najdete historické grafy, které jsme už před časem rozšířili o několik typů grafů a možnost technické analýzy. Kromě klasického čárového grafu si nyní můžete vybrat ze svíčkového a sloupkového grafu. Pro lepší analýzu pohybů kurzů můžete využít klouzavých průměrů, obálek a Bollingerových pásů. U každého typu analýzy si samozřejmě můžete nadefinovat klíčové parametry.

Rovněž jsme rozšířili zpravodajství z finančních trhů o nové poskytovatele zpráv. Celkem si můžete přečíst zprávy od pěti makléřských a analytických firem.

Věříme, že vylepšené trhy.penize.czvám budou dobře sloužit. Budeme také rádi za náměty, jak tuto sekci dále zlepšovat.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Není už příliš pozdě investovat do zlata?

18. 11. 2009 | Jiří Tyleček | 7 komentářů

Není už příliš pozdě investovat do zlata?

Cena zlata láme rekordy. Pro investora z mimodolarové oblasti nemusejí současné vysoké ceny ovšem nic znamenat. Třeba od února až do půlky června se cena zlata vyjádřená v českých korunách... celý článek

Proč už nefungují některé dříve "jisté" vztahy na finančních trzích

2. 11. 2009 | Jaroslav Brychta

Proč už nefungují některé dříve "jisté" vztahy na finančních trzích

Na finančních trzích lze historicky pozorovat stovky zajímavých souvislostí, které často pomáhají vysvětlit pohyb cen řady finančních aktiv. Jedny z nejoblíbenějších korelací, které... celý článek

Mystérium drahého zlata: strach z inflace, kterou nyní nikdo nečeká

13. 10. 2009 | Jan Stuchlík | 9 komentářů

Mystérium drahého zlata: strach z inflace, kterou nyní nikdo nečeká

Ceny zlata přeskočily tisíc dolarů za unci a budou růst dál. Investoři se prý bojí inflace po opadnutí recese. Jenže řada ekonomů a centrálních bankéřů v dohledné době raketový růst... celý článek

Rok v krizi aneb podívejte se, jak svět prošel recesí

15. 9. 2009 | Jan Stuchlík

Rok v krizi aneb podívejte se, jak svět prošel recesí

Černé září 2008 uvrhlo svět do jedné z nejhorších finančních krizí. Krachy a zestátní velkých bank a pojišťoven v USA krizi odstartovalo. Světové burzy se propadly, cena zlata vystřelila... celý článek

Ze zlata se pro českého investora může stát past

18. 2. 2009 | Jan Stuchlík | 4 komentáře

Ze zlata se pro českého investora může stát past

Zlato je v očích investorů zase v kurzu. Jeho cena roste a měla by stoupat i v příštích měsících. Češi, kteří chtějí peníze investovat do žlutého kovu na delší dobu, by však měli odolat.... celý článek

Partners Financial Services