Hitparáda nejpodivnějších hlášení pojistných událostí

Věra Tůmová | rubrika: Když se řekne | 29. 12. 2008 | 4 komentáře
Hitparáda nejpodivnějších hlášení pojistných událostí
„Pojišťováci“ nemívají zrovna image zábavných a důvtipných chlapíků. Klienti tak na ně mylně zkoušejí i zcela neuvěřitelné příběhy. V následujícím přehledu přinášíme pro pobavení ty nejvydařenější příhody z tuzemských pojišťoven.

Někteří kutilové by měli mít na svou „zručnost“ patrně zbrojní pas a spoustu naspořených peněz. Své by o tom mohl vyprávět například klient České pojišťovny, který se pokoušel manipulovat s elektrickým kabelem vysoko u stropu. Když stál na vysokých štaflích a ulomil se mu jeden ze zapojených drátů, dostal se na osm sekund do proudového okruhu. Příhoda měla pak už rychlý spád.

„Protože jsem se nemohl pustit, začal jsem křičet. Na to zareagovala manželka tím, že přiběhla a štafle se mnou porazila. Spadly bohužel rovnou na novou sedací soupravu a velké akvárium s cizokrajnými rybičkami, které prasklo a polilo koberec. Já navíc při pádu vykopl okenní sklo a vytrhl 1,75 m stropní kabeláže,“ líčí kutil pojistnou událost, jejíž škoda byla po osmi vteřinách minimálně v desítkách tisíc korun.

Hitparáda bizarních škod v domácnostech

Anketa

Která z hlášek je podle vás nejlepší?

Podobně bizarní zkušenost lze udělat i na zahradě, kde třeba jen likvidace neodbytného krtka může přijít téměř na sto tisíc korun, jak uvádí populární příhoda kolující v kuloárech pojišťovny Generali. Jistý pán, který na svém pozemku nechtěl už dále tolerovat krtka, vymyslel natolik důmyslný plán, že se mu podařilo vytopit vlastní nepodsklepený domek ze 30. let 20. století. Do jedné z krtčích chodbiček „zahradník“ vsunul hadici a chtěl krtka vytopit. Během likvidace byl ale vyrušen manželkou, která se v koutu zahrady zranila o ostnatý drát. Šel manželce proto pomoci, vodu ale nechal téci dál. Rozsáhlý labyrint krtčích chodeb vedl i pod podlahy rodinného domku a dvě přízemní místnosti se pomalu začaly měnit v akvárium, dřevěné podlahy i obvodové zdivo nasakovalo rychle vodou. Škoda byla odhadnuta na osmdesát tisíc korun. Ideální by podle pojišťovny bylo, kdyby se taková věc dala likvidovat z odpovědnostní pojistky krtka, kterou ale prý bohužel žádná pojišťovna na světě nenabízí.

Hitparáda pojistných škod, které se staly cestovatelům

Anketa

Která z hlášek je podle vás nejlepší?

Zajímavé příhody lze zjevně zažít i na silnicích. Do pojišťovny Generalipřišlo od jedné z řidiček následující hlášení o havárii: „Jela jsem po dálnici a proti mě holub. Myslela jsem, že se mi vyhne, ale on letěl pořád na mě. Uhnula jsem tedy trochu doprava, ale holub pořád proti mě. Teď mám na masce krev a peří. Byl to prostě holub sebevrah."

Hitparáda nejpodivnějších hlášení automobilových škod

Anketa

Která z hlášek je podle vás nejlepší?

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+61
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak se odhalují pojistné podvody

8. 12. 2008 | Věra Tůmová | 27 komentářů

Jak se odhalují pojistné podvody

Koho láká „vydělávání peněz“ pojistnými podvody, měl by možná začít přemýšlet o jiné „profesi“. Pojišťovny už leckterý podvod dokáží odhalit díky systému indikátorů. Do budoucna by... celý článek

Pojistku proti otěhotnění svěřenek mu nedali

5. 9. 2008 | Věra Tůmová

Pojistku proti otěhotnění svěřenek mu nedali

Pojistit se dnes dá leccos. Domácí prasátko, zahradní jezírko, revolver či prsty houslového virtuosa. Dokonce i počasí. Ale ne všude. Každá pojišťovna má své „specialitky“ a některá... celý článek

Co vše se dá pojistit z obýváku

22. 8. 2008 | Věra Tůmová

Co vše se dá pojistit z obýváku

Kdo se chce vyhnout „pojišťovákům“ a potřebuje se pojistit, už má dnes i jiné možnosti. Stačí mu na to počítač s internetem či telefon tak, jak to je již běžné v cizině. Podívali jsme... celý článek

Šokované rybičky pojišťovna neproplatí

28. 12. 2007 | Věra Tůmová | 8 komentářů

Šokované rybičky pojišťovna neproplatí

Pojišťovny prý dovedou pojistit leccos. Jejich klienti se ale také pokoušejí leccos neuvěřitelného pojišťovnám vykázat jako škodu. Často je to boj kdo s koho, při němž se jedná i o... celý článek

Partners Financial Services