Proč je Česko pro zdraví dětí nebezpečné?

Proč je Česko pro zdraví dětí nebezpečné?
V úmrtí dětí na silnicích drží Česko podle údajů OSN pátou příčku v Evropě. Proč umírají děti na silnicích? Jak své děti před úrazy chráníte? Podělte se o názor a přečtěte si mínění ostatních.

Co do počtu úrazů drží Česko nelichotivou sedmou příčku v Evropě. Hůře jsou na tom jen pobaltské státy Lotyšsko, Estonsko a Litva a Maďarsko, Finsko a Rumunsko. V úmrtí dětí při dopravních nehodách náleží Česku podle OSN punc páté nejrizikovější země Evropy.

Počty dětských úrazů i úmrtí přitom dramaticky narůstají právě o letních prázdninách. Čísla jsou neúprosná. Na chirurgických ambulancích každoročně končí téměř půl milionu dětí, při sportu se zraní na 130 tisíc dětí, při dopravních nehodách utrpí úraz více než 22 tisíc dětí a téměř tři stovky dětských úrazů končí smrtí.

Jak chráníte před úrazy své děti? Proč se u nás zraní více dětí než třeba v Nizozemsku či Británii, kde mají o třetinu méně úrazů? Jaké máte zkušenosti s chováním řidičů vůči dětským cyklistům?

NAPIŠTE SVŮJ NÁZOR A PŘEČTĚTE SI MÍNĚNÍ OSTATNÍCH ČTENÁŘŮ.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

26. 6. 2008 21:43 | pavel

Jak jsou řidiči bezohlední ke všem lidem na silnici jsou stejně bezohlední k dětem.Jsou to většinou agresivní řidiči kteří si myslí jací jsou to machři a že když se předvádí,ostatní o něm řeknou "to je borec".Ze zkušenosti však vím že spíše řeknou "to je vůl nebo blb".Co jsou platné různé zákony a předpisy,když není nikdo kdo by se staral o jejich dodržování.Nějaké tři čtyři akce tipu kryštov to nemohou zachránit.Ty jsou hlavně kvůli tomu aby jsme se přesvědčili,že máme ještě nějakou policii.Jsou to pouze šaškárny a Kocorkov.Kde je ničemná vláda jsou i ničemní řidiči,vrazi apod.Jaký rozdíl je mezi ůmyslným vrahem a vrahem na silnici?To nemluvím o aloholu.Tam bych dával trest smrti.Je čím dál hustší provoz.Stezek pro cyklisty je málo,nebo často vedou po frekventovaných komunikacích.To samé platí o prostorách pro děti ,kde by si vklidu mohly hrát.Na závěr: Kde není postih každý si dělá co se mu líbí.Na silnicích se jezdilo pouze ze začátku bodového systému.To se každý bál,co se bude dít.Když se přišlo na to ,že po 14ti dnech je policajtům z nějakých kontrol na silnici špatně, a že je to pro němoc velká zátěž,každý se na to zase rychle vykašlal.A tak to bude pokračovat dál,dokud ve vládě budou pitomci nezodpovědní,nepostižitelní a nevzdělaní,pro které je čest a morálka něco co vůbec neznají.Nevím kdo by to však měl dát vše dopořádku,protože vymizeli dobré mezilidské vztahy,slušnost,zodpovědnost,c harakter.Všeje jenom boj o moc a o peníze za každou cenu.I za život malých dětí.Kdyby umírali na silnicích jejich děti něco by jistě pro ty své udělali.To samé je se zločinem.Obyčejný člověk nikdy nic nezměnil a nezmění.To si myslí pouze hrstka nezkažených a mladých,že něco změní.I když by se dostali na místa ,kde se dá něco změnit "chcešli s vlky žíti musíš s nimi výti".Je to otázka několika generací.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2008 14:46 | frantisek.vlcek

postkomunistická země s nulovou mírou odpovědnosti a morálky, nyní dokonce úvaha o zrušení kontroly rychlosti u městkých strážníků, přednbost chodců na přechodech je neplatné pravidlo. V součaqsné době nevěřím v prevenci, nutno zvýšit represivní opatření.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2008 9:16 | Andy

proč? no to je jednoduché. Jeli jste někdy na kole po cestě, kde jezdí auta? To, že vás předjede kamion a mine vás přitom o dvacet centimetrů, takže slabší jedinci skončí v příkopě, není žádná výjimka. A povinná přilba v takovém případě sotva pomůže. Takže zlepšení přijde teprve tehdy, až bude v česku víc cyklostezek, kde budou cyklisti, a tedy i děti odděleni od aut. Na druhou stranu asi je normální, že se děti tu a tam zraní. Sám jsem měl v dětství ruku zlomenou asi pětkrát, protože jsme prostě blbli s ostatními. Tomu by se dalo zabránit jenom tak, že mě naši zavřeli doma a nikam nepouštěli. :-) Takže by mě docela zajímalo, jak to dělají v těch státech, které jsou podle těch statistik tak úžasně bezpečné. Pokud o tom něco víte, rád se poučím.
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeny všechny 3 komentáře

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

12. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

Příspěvek na péči se o července zvýší. Schválili to dnes poslanci. Podle koaličního návrhu se ale příspěvek nezvýší všem. Poroste příspěvek pro lidi s druhým, třetím a čtvrtým stupněm... celý článek

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

27. 3. 2024 | Lucie Weissová

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

Založením rodinné kliniky Galen Clinic si Luboš Kmeť plní svou představu, jak by se mělo přistupovat k pacientům z odborného, ale hlavně lidského hlediska. Sází na prevenci, celostní... celý článek

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

20. 3. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

Do konce března můžete požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Prošli jsme seznamy benefitů a bonusů. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty.

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

9. 2. 2024 | Gabriel Pleska

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

Příspěvek na péči se letos zvýší, oznámilo dnes ministerstvo práce a sociálních věcí. Po dvou měsících jednání se vládní koalice shodla na jeho podobě, která je však méně velkorysá... celý článek

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.

Partners Financial Services