Desatero ke sjednávání cestovního pojištění

Věra Tůmová | rubrika: Příloha | 22. 1. 2008
Desatero ke sjednávání cestovního pojištění
Při srovnávání nabídky pojišťoven se nevyplatí porovnávat jen denní sazby pojistného. Je třeba sledovat i výši pojistných limitů a rozsah pojištěných rizik v dané sazbě pojistného. Snaha ušetřit pár korun na denním pojistném se nemusí vyplatit. Náklady, které převýší pojistný limit, platí každý ze svého.

Pojistné v ceně nebo sleva?
1) Ověřte si, zda cestovní kancelář, kde kupujete zájezd či dopravu nemá již cestovní pojištění v ceně zájezdu nebo zda nabízí slevu na cestovní pojistky u partnerské pojišťovny.
2) Ověřte si, zda vaše zdravotní pojišťovna nenabízí cestovní pojistky pro své klienty, někdy to opravdu může být pro vás výhodnější.
3) Ptejte se na skupinové slevy, ty mohou konečnou výši pojistky výrazně zlevnit.

Co chci pojistit?
4) Spočítejte si, kolik dní chcete v zahraničí strávit, případně odhadněte, kolikrát do ciziny vycestujete za rok. U častějších výjezdů se vyplatí roční pojistné.
5) Pročtěte si i své jiné pojistné smlouvy. Můžete zjistit, že některá pojištění už máte sjednaná  jinde (zejména - životní pojistky, pojistky domácnosti).
6) Zvažte další připojištění. Můžete si pojistit samostatně jen léčebné výlohy, vyplatí se ale zpravidla připojistit i na další rizika.

Srovnání před nákupem
7) Udělejte si srovnání nabídek několika cestovních pojištění, ideálně přes internetové porovnávače. Je to nejrychlejší a při on-line nákupu i o 10-15% levnější, porovnat nabídku můžete například ZDE.
8) Srovnávejte nejen konečnou cenu pojištění, ale také výši pojistných limitů (jak na léčebné účely, tak alespoň i na pojištění odpovědnosti).
Platí – vyšší limity jsou lepší, v případě pojistné události máte větší šanci, že se vše zaplatí z pojistky.

Nákup pojistky
9) Pojistku lze koupit v pojišťovně, v bance, v cestovní kanceláři, přes zprostředkovatele, na internetu i s pomocí SMS. Při koupi pojistky budete potřebovat: datum odjezdu a příjezdu, vaší domácí adresu, rodné číslo, konktaktní údaje, informace o jiných pojistkách. U online platby i platební kartu, která umožňuje platby přes internet. Pokud chcete pojistit více osob, připravte si stejné údaje i pro ně.

Platnost pojisky
10) Platnost pojistky začíná po zaplacení zpravidla od 0:00 následujícího dne. Pokud vás pojišťuje třetí osoba, pojistka většinou platí až za 3 dny.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Co nabízejí pojišťovny tuzemským lyžařům

16. 1. 2008 | Věra Tůmová | 4 komentáře

Co nabízejí pojišťovny tuzemským lyžařům

Na českých horách se každý rok zraní v zimě přes šest a půl tisíce lyžařů a snowboardistů. Sice nemusí na rozdíl od zahraničí platit za poskytnutou zdravotní péči či zásah horské služby,... celý článek

Úrazové či cestovní pojištění: nezbytná zimní výbava

4. 12. 2006 | Simona Ely Plischke

Úrazové či cestovní pojištění: nezbytná zimní výbava

Evropa sice zažívá nejteplejší zimu za několik desítek let, neznamená to ale, že se letos lyžovat nebude. Jaké úrazy se na horách stávají nejčastěji? Která pojišťovna a za kolik kryje... celý článek

Ceny a pojistné limity cestovního pojištění k platebním kartám - zima 2006/2007

4. 12. 2006 | Simona Ely Plischke

Cestovní pojištění: porovnejte si on-line všechny nabídky na českém trhu!

7. 7. 2006 | Simona Ely Plischke | 1 komentář

Cestovní pojištění: porovnejte si on-line všechny nabídky na českém trhu!

Sháníte nejlepší cestovní pojištění? Náš unikátní porovnávač vám seřadí nabídky všech pojišťoven podle vámi zadaných kritérií. Vy si jen zvolíte cílovou zemi, datum pobytu, počet osob... celý článek

Cestovní pojištění: nabídky jen prší, vyberte si léto bez mráčku

7. 6. 2006 | Simona Ely Plischke

Cestovní pojištění: nabídky jen prší, vyberte si léto bez mráčku

Opouštíte rodnou kotlinu na týden, měsíc či na rok? Nezapomeňte na cestovní pojištění. Produktů je spousta, jak si vybrat? Jít do pojišťovny, nebo do banky? Nebo se spolehnout na Evropský... celý článek

Partners Financial Services