Jak obchoduje Joe Ross: proražení formace Trading Range

Jak obchoduje Joe Ross: proražení formace Trading Range
Jak rozpoznat, kdy nastane tzv. Trading Range, tedy kdy je pro tradera ten správný čas na vstup do obchodu? Podívejme se, jak Joe Ross pracuje s gapy a nohami, aby tento okamžik odhalil a na obchodu vydělal co nejvíce.

V článku Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace a Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace (dokončení) jste si mohli přečíst co to jsou formace a seznámit se s velmi účinnmi formacemi Joe Rosse pro obchodování v jakémkoliv časovém rámci. Dnes se podívejme na Trading Range.


Trading Range bude na denním grafu většinou předcházet buď díra (gap) nebo den s relativně velkým rozpětím mezi high (vrcholem) a low (dnem).

Následující obrázek tuto situaci ilustruje.


První, co Joe Ross udělá po zaregistrování gapu, série gapů nebo velkého denního rozpětí, je, že začne očekávat vytvoření trading range. Obvykle to proběhne následujícím způsobem:

Vytvoří se gap nebo jednodenní velký pohyb vzhůru nebo dolů do později dokončené formace Trading Range.

Vytvoří se noha (noha je tento / nebo tento \ tvar) proti směru gapu nebo proti velkému dennímu pohybu.

Vznikne další noha ve směru gapu nebo velkého denního pohybu. V tu chvíli vypadá poslední cenová akce trhu takto /\ nebo takto \/.

Pak zakreslí horizontální linii skrze nejvyšší high a paralelní horizontální linii skrze nejnižší low. To všechno se stane asi tak v horizontu 10 dnů. Formace /\ a \/ vytvářejí tzv. tržní swingy.

V dalších několika dnech se zformuje třetí noha, takže vznikne tvar /\/ nebo \/\. Toto je začátek budoucí formace trading range. Nakreslí nové horizontální linie přes nejvyšší high a low, pokud ta předchozí nezůstala nedotčena. Nyní Joe vytvořil počáteční obálku, která vznikla narýsováním jednoduché horizontální linie přes vrchol trading range a paralelní linie přes dno trading range.

Jeho dalším krokem bude, že spočítá počet čárek na denním grafu. Obvykle se mezi 21 a 29 dnem vytvoří čtvrtá noha. Trading Range teď bude vypadat takto /\/\ nebo takto \/\/. Pokud se na poslední noze vytvořilo nové high nebo low nebo obě, překreslí obálku. Obvykle to však není nutné.

Nyní si může nastavit mentální nebo počítačový alert nebo oba dva, aby ho upozornily, když se dostane do blízkosti cen, které reprezentují vnější limity obálky. Jakékoliv proražení těchto cenových úrovní bez přítomnosti gapu tvoří vstupní bod do obchodu. Toto je nejméně často se vyskytující technika z celého jeho "arzenálu," ale je zároveň jednou z nejlepších. Vyražení cen z obálky přinese mnoho rentabilních obchodů. Další obrázek takovou situaci demonstruje.

Jeho vstupní bod je umístěn blízko ceny, která způsobila proražení. Bodem, který je třeba prorazit, je nejvyšší high nebo nejnižším low celého Trading Range. Do obchodu vstoupí na proražení nebo (pro ty, kdo znají techniku Trader`s Trick) těsně před proražením. Nevstoupí do něj v případě, že ceny přes jeho vstupní bod vytvořily gap. Technika Trader`s Trick je detailně popsána v knihách Trading the Ross hook a Trading is a business.

Když vstoupí na prvním proražení Trading Range, očekává Joe krátkodobý obchod - dvě nebo tři čárky ve směru proražení. Časový rámec nemá žádný vliv na jeho očekávání. Dvou nebo tří čárkový pohyb na denníje m grafu však samozřejmě pokryje větší cenový rozsah, než dvou nebo tří čárkový pohyb na intradenním grafu.

V každém případě očekává krátkodobý pohyb v rozmezí několika čárek, následovaný korekcí. Konzervativnějším přístupem je počkat, až tato korekce proběhne, a pak teprve se pokusit o vstup do obchodu.

Na následujícím grafu můžete vidět, že první proražení selhalo. Po takovém selhání je velmi pravděpodobné, že se ceny vrátí do obchodního rozpětí, a může dojít i k proražení opačným směrem.

Na denním grafu by byl výše zobrazený cenový pohyb velmi profitabilní. Na pětiminutovém grafu by už tak ziskový nebyl a možná by tradera donutil rvát se o život.

Kdyby momentum proražení pokračovalo a vytvořil se tak dlouhý uptrend v návaznosti na ten, který předcházel vzniku Trading Range, je pravděpodobné, že takové pokračování významného trendu by vedlo k realizaci velkého zisku na jakémkoliv grafu v jakémkoliv časovém rámci.

Trading range je často vidět ve formě dvou sousedících formací 1-2-3-, tedy když na 1-2-3 low navazuje 1-2-3 high nebo opačně.

Jak využít k obchodování formaci 1-2-3 a Ross Hook si povíme příště.

Joe Ross a Andy Jordan budou opět v Praze. Přijďte na další Live Trading seminář!

Joe Ross a Andy Jordan naváží na úspěšné workshopy, které proběhly v dubnu (Joe Ross) a červnu (Andy Jordan) tohoto roku a znovu budou přímo před vámi obchodovat na své vlastní účty.

Program seminářů zahrnuje mimo jiné následující témata:
- pravidla obchodování a jeho systémy podle Joe Rosse a Andy Jordana,
- money management,
- psychologie obchodování,
- vše o cenách – proč, jak, kdy a z jakých důvodů se pohybují tak, jak se pohybují,
- proč metody Joe Rosse fungují na všech trzích a časových rámcích,
- jak s využitím konkrétních metod dospět k více než 90% úspěšnosti.

Naučíte se:
- jak najít a rozpoznat správnou situaci pro ziskové obchodování na trhu,
- jak určit optimální množství kontraktů, které se chystáte obchodovat (position sizing),
- jak poznat pravou chvíli pro zastavení obchodování,
- kolik času byste měli obchodování věnovat.

Ukáží vám:
- proč při menším objemu obchodování vyděláte víc,
- proč je celodenní sezení a obchodování neefektivní,
- tři nejdůležitější principy při vydělávání peněz pomocí obchodování.

Během seminářů budete mít možnost klást Joeovi a Andymu jakékoliv otázky týkající se tradingu.

Kdy, kde a za kolik?

  • Daytrading seminář se koná 3. listopadu 2006, v hotelu Krystal Praha (J.Mártiho 2/407, Praha 6 - Veleslavín) od 9:00 do 20:00 hod. Cena semináře je 8 000 Kč (7 500 Kč pro členy ČNATA).
  • Futures spready seminář se pořádá 4. listopadu 2006, místo, čas a cena se nemění.

Pro účastníky obou celodenních seminářů je celková cena 15 000 Kč (pro členy ČNATA 14 000 Kč). Všechny ceny jsou uvedeny bez 19% DPH.

Co si o technikách a obchodních metodách Joe Rosse myslíte? Znáte některou z jeho knih? Zúčastnili jste se jeho dubnového semináře v Praze? Chystáte se na jeho listopadový seminář?

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 5. 2005 10:33, camvandyk

Navštěvuji portfolio každý den a tento graf se neobjevuje ani když najedu na grafy. Tak nevím, kde ho mám hledat ???

+58
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 11. 2006 22:19

zajimalo by me, jestli se da nekde koupit nebo stahnout v elektronicke podobe nektera z knizek Joe Rosse v cestine? diky za odpoved

-16
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Joe Rosse, trading

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace (dokončení)

10. 10. 2006 | Dita Macháčková

Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace (dokončení)

Jak jsme si řekli minule, rozpoznání základních formací umožnilo Joe Rossovi po mnoho let ziskově obchodovat na trzích futures. Tyto formace jsou unikátní tím, že mohou být specificky... celý článek

Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace

4. 10. 2006 | Dita Macháčková | 2 komentáře

Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace

Co potřebuje trader znát o trzích futures, aby na nich mohl úspěšně obchodovat? Odpověď zní, že překvapivě málo. Základem Joe Rossova obchodování s futures je sledování několika jednoduchých... celý článek

Joe Ross o svých zkušenostech po 50 letech na burze

20. 6. 2006 | Petr Vykoukal | 1 komentář

Joe Ross o svých zkušenostech po 50 letech na burze

Sešli jsme se s jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších soukromých burzovních obchodníků světa, Joe Rossem, a povídali si mimo jiné o jeho obchodních začátcích, technikách či vývoji... celý článek

Andy Jordan: pravá ruka Joe Rosse v Praze!

23. 5. 2006 | Ludvík Turek

Andy Jordan: pravá ruka Joe Rosse v Praze!

Andyho obchodní styl je v daytradingu i ve spread obchodování založený na myšlenkách Joe Rosse a jeho "Law of charts" (Zákon grafu). Jako většina úspěšných obchodníků i on zastává jednoznačný... celý článek

Jak investovat: několik doporučení od Joe Rosse

6. 4. 2006 | Ludvík Turek | 1 komentář

Jak investovat: několik doporučení od Joe Rosse

Přijetí ztráty je součástí tradingu, proto je ztráta čas od času povolena a nesmí ovlivnit vaši sebeúctu. Identifikujte nenáhodné chování cen, ale mějte na paměti, že trhy se po většinu... celý článek

Partners Financial Services