Dotazy čtenářů k AFIZ: Shylock 2

Pavel Slavík | 25. 1. 2006

Dobrý den, v článku je citován pan Hrubý: "Setrvání v AFIZ po změnách, které přinesla nedávná valná hromada a kde svoje zájmy prosadily společnosti věnující se finančnímu zprostředkování, pro nás nemá význam. AFIZ nadále nedokáže hájit naše zájmy ani zájmy našich klientů." Jaké změny má pan Hrubý na mysli? A jak vůbec vznikaly nové stanovy? Mohla do jejich znění společnost Broker mluvit? Nebo si to rozhodly společnosti, které zůstaly v AFIZ a ty odcházející neměli sílu nic měnit?! To by asi nebylo příliš demokratické, že?

MG: Všechny změny, které přinesla valná hromada AFIZ jsou výsledkem několikaměsíční vnitroasociační diskuse. Každý z členů se debaty o stanovách mohl zúčastnit. Pan Petr Hrubý se diskuse zúčastnil aktivně. Některé významné změny sám navrhoval. Na představenstvu pak pro návrh novely stanov hlasoval. Představenstvo AFIZ schválilo v září 2005 věcný záměr pro vypracování návrhu nových stanov AFIZ. Reagovalo tímto mimo jiné na výzvu některých členů AFIZ představenstvu, ve které její signatáři projevili nespokojenost s dosavadní činností AFIZ. Představenstvo vydalo věcný záměr stanov, byla vytvořena Komise pro úpravu stanov složená z různých zástupců korporativních i individuálních členů, která se sešla celkem 3x a jejíž závěry byly průběžně k dispozici na webu. Dále jsme pozvali zástupce všech menších korporativních členů na schůzku nad změnami stanov, které měly být předloženy valné hromadě. Kolik myslíte, že se zúčastnilo zástupců z pozvaných společností? TŘI….
Poté představenstvo předložilo návrh nových stanov ke schválení valné hromadě konané dne 8. prosince 2005. Pro návrh stanov hlasovala drtivá většina korporativních členů i členů individuálních. Jen pro pořádek, pro návrh stanov hlasovala i společnost Broker Consulting, a.s., jejímž předsedou představenstva je pan Hrubý stejně jako většina ostatních společností, které ukončily členství.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

AFIZ

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

14. 11. 2006 | Simona Ely Plischke

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

Již od března v oběhu přibývá počet 50korunových mincí. ČNB to vyhovuje, a to z více důvodů. Nám trošku ztěžknou kapsy, ale jinak se nám dvojbarevná kovová padesátka líbí. Obchodní... celý článek

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Partners Financial Services