Připojistitelné a nepojistitelné sporty

Simona Ely Plischke | 20. 1. 2005
Pojištění sportovních rizik cestovních pojistek
Pojišťovna Pojistitelná pouze s připojištěním: Nepojistitelná:
Allianz

(v rámci pojištění dlouhodobého pobytu nelze připojistit uvedené sporovní aktivity)

Skupina I.: aerobic, atletika kromě skoku o tyči a pěti, sedmi a desetiboje, běh na lyžích a biatlon (závody), kriket, moderní gymnastika, orientační běh, squash, stolní tenis, tenis.
Skupina II: basketbal, volejbal, softbal, florbal, házená, cyklistika, jezdecké sporty kromě dostihů, kolečkové brusle, pozemní hokej, skateboarding, surfing, jachting, šerm, triatlon, veslování.
Skupina III: baseball, boby, saně, skok o tyči, pěti, sedmi a desetiboj, fotbal, horská cyklistika, krasobruslení, rychlobruslení, lední hokej, potápění, snowboarding a lyžování (závody), vodní lyžování

Sporty spojené s užíváním motorového dopravního prostředku, letecké sporty, parašutismus, paragliding, alpinismus, skialpinismus, bojové sporty, dostihy, speleologie, horolezectví, rafting a sporty obdobné, sjezd na horských kolech, skoky na laně a na lyžích, lyžování a snowboarding mimo vyznačené trasy.

Česká pojišťovna

Pojištění pro cesty spojené s rekreačním provozováním běžných rekreačních sportů: zimní sporty na upravených a pro veřejnost otevřených tratích nikoliv však spojených se skoky nebo akrobacií, vysokohorská turistika do 3 500 m n.m. v rámci organizované skupiny s průvodcem a po vyznačených trasách, cykloturistika na sjízdných povolených cestách nikoliv však ve volném nebo horském terénu, sjíždění řek do 3. stupně obtížnosti včetně při nezvýšeném průtoku vody a s přiměřenou výstrojí, vodní lyžování, jachting do vzdálenosti maximálně 3 km od pevniny, surfing, rekreační potápění s přístrojem pod vedením instruktora do hloubky maximálně 10 m, kopaná, basketbal, volejbal a další běžné rekreační sporty srovnatelné rizikovosti.
Pojištění pro registrované a profesionální sportovce (soutěžní i přátelská utkání, soustředění i trénink). Pojištěny jsou i rekreační sportovní činnosti a další vybrané aktivity provozované rekreačně, jejichž stupeň rizikovosti je vyšší než u sportů uvedených výše.

n/a
ČPP/VZP

Úrazy/nemoci způsobené při leteckých sportech, automotosportech, vodní motorových sportech včetně vodního lyžování, sjíždění divokých řek od stupně obtížnosti č. 4, potápění za pomoci dýchacího přístroje, vysokohorské turistice v horském terénu nad 2000 m nebo po cestách zajištěných řetězy, lany a žebříky, při jízdě na koni, skateboardu, bobech, skeletonu, kolečkových bruslích, při lyžování mimo vyznačené trasy včetně snowboardu, akrobacii a skocích na lyžích, při ledním hokeji.

Provozování extrémních druhů sportu a činností jako jsou např. kontaktní bojové sporty, skoky na laně, horolezectví a speleologie, skialpinismus, canyoning, parasailing, jízda na "U" rampě, rafting a kayakrafting.

ČSOB Pojišťovna

(v rámci pojištění dlouhodobého pobytu nelze připojistit uvedené sporovní aktivity)

Parašutismus, paragliding, bezmotorové a motorové létání všeho druhu, alpinismus a horolezectví do 4 500 m n.m., vysokohorská turistika v náročném terénu s nutností použití horolezeckých pomůcek nad 3000 m n.m., lyžování a snowboarding mimo vyznačené sjezdovky a trasy, rafting a jiné sjíždění řek, vodní motorové sporty, yachting a plachtění, potápění s použitím samostatných dýchacích přístrojů, sjíždění náročných terénů na kole.

Parasailing, bungee jumping, skok na gumovém laně, horolezectví všeho druhu, vysokohorská turistika v náročném terénu s nutností použití horolezeckých pomůcek nad 4500 m.n.m, snowrafting, skialpinismus, skoky na lyžích, canyoning, jiné sjíždění divokých řek, speleologie, automobilové a motocyklové závody, při kterých se nedodržují pravidla silničního provozu, kaskadérství, jízda na koni, bojové sporty, organizované sporty v rámci veřejných soutěží nebo přípravy na ně.

Evropská cestovní

(v rámci pojištění dlouhodobého pobytu nelze připojistit uvedené sporovní aktivity)

Zimní sporty, rafting a jiné sjíždění divokých řek, parasailing, potápění s použitím samostatných dýchacích přístrojů, parašutismus, paragliding, bezmotorové a motorové létání všeho druhu, bungee jumping, branné sporty všeho druhu, horolezectví všeho druhu, rizikové zimní sporty jako např. lyžování či jiné sportování v extrémních terénech, boby, skialpinismus, akrobacie a skoky na lyžích, motorové sporty na sněhu, ledě či vodě.

Profesionální sportovní činnosti jakéhokoliv druhu, účast v závodech motorových vozidel nebo tréninku na ně.

Generali

Lyžování, skoky na lyžích, jízda na snowboardu, rychlobruslení, jízda na bobech, skibobech, sportovních saních, skeletonech, vodní motorové sporty, plachtění, surfování, rafting a jiné sjíždění divokých řek, canyoning, rekreační potápění s dýchacím přístrojem s průvodcem nebo instruktorem za dodržení všech bezpečnostních a místních předpisů pro potápění (za dodržení stávajících podmínek zahrnuje pojištění i odpovídající přepravu do zdravotnického zařízení a hyperbarickou komoru - v případě pojistné události nutné dodat protokol o prošetření nehody příslušnými orgány apod.), vysokohorská turistika (turistika s nutností pomůcek či chůze po náročném terénu (ledovec, firnová pole); nad 3 000 m vždy), horolezectví, skálolezectví, speleologie při dodržení všech bezpečnostních předpisů pro speleologii, jízda na koni, cyklokros a jiné sjíždění náročných terénů na kole, skok na gumovém laně, bojové sporty, box a zápas a jiné podobné nebezpečné sporty; pobytu v nadmořské výšce nad 3 000 m n. m.

Provozování profesionálního nebo výkonnostního sportu po dobu účasti na soutěžích a přípravy na ně, výkon leteckého a vojenského povolání nebo povolání člena policejní složky, horolezectví nad 5 000 m n. m., skialpinismus, lyžování mimo vyznačené trasy, provozování jakéhokoliv létání (např. lety na rogallu, závěsné létání, bezmotorové a motorové létání, seskok padákem, parasailing, paragliding apod.) s výjimkou cest v registrovaném letadle určeném k přepravě osob v roli pasažéra, provozování mortoristického sportu.

Komerční pojišťovna

Úrazy/nemoci způsobené při jízdě na lyžích, snowboardu a skibobu po vyznačených povolených tratích, cykloturistice na sjízdných povolených cestách, sjíždění vodního toku do stupně obtížnosti WW II včetně, windsurfingu na sladkovodních plochách, vysokohorské turistice, jízdě na zvířeti, jízdě na motocyklu s obsahem motoru vyšším než 125 cm3, skocích, letech a akrobacii na lyžích, jízdě na závodních bobech, závodních saních a skibobech, při jízdě na sněžných a vodních skútrech, horolezectví stupně obtížnosti 2 až 7 UIAA včetně, profesionální sportovní činnosti, účasti na sportovních soutěžích nebo přípravách na ně (s výjimkou karetních a šachových soutěží), potápění s dýchacím přístrojem do hloubky 30 m, sjíždění vodního toku stupně obtížnosti WW III až WW V včetně, jachtingu na moři s dohledem na pevninu, nejdále však 3 km od pevniny, surfingu a windsurfingu na moři.

Úrazy/nemoci způsobené při paraglidingu, parasailingu, při seskocích a letech s padákem z letadel i výšin, při létání jakýmikoli prostředky s výjimkou letu platícího cestujícího pravidelnou linkou, výkon činnosti pyrotechnika, kaskadéra nebo krotitele šelem, bungee jumpingu, canyoningu, speleologii, skialpinismu, snowraftingu, lyžování a jízdě na snowboardu a skibobech mimo vyznačené tratě, nejištěné lezení, jízdě na kole v nebezpečném terénu neurčeném pro cykloturistiku, lovu, aktivní herpetologii, jachtingu na širém moři, # sjíždění vodního toku stupně obtížnosti WW VI a vyšší obtížnosti, pohybu a pobytu v nadmořské výšce nad 4500 m, horolezectví stupně obtížnosti 8 UIAA a výše, potápění do hloubky větší než 30 m.

Kooperativa

I. skupina: rekreační provozování zimních sportů (na vyznačených sjezdovkách, trasách a přístupových cestách k nim), rekreační provozování cyklistiky, jachtingu, jízdy na koni, tenisu.
II. skupina: aktivní účast na sportovních akcích (závodech a soutěžích společně s tréninkem a bezprostřední přípravou na ně) konaných v rámci cest, které jsou organizovány individuálně, sportovními oddíly, cestovními kancelářemi nebo jinými subjekty s výjimkou sportů uvedených ve vyšší skupině sportovní činnosti.
III. skupina: akrobatické lyžování, jízda na bobech, skibobech, snowboarding a sjezdové lyžování na ledovci (v nadmořské výšce nad 2 500 m n.m.) na vyznačených sjezdovkách, skoky na lyžích, skisailing, bojové sporty, box, vzpírání, zápas, karate, judo, motorové sporty všech druhů, skateboarding, dráhová a silniční cyklistika, windsurfing, rafting a jiné sjíždění divokých řek, canyoning, sportovní potápění s dýchacím přístrojem, vodní lyžování, létání bezmotorovými letadly, balony, rogaly a jinými sportovními létajícími zařízeními, parasailing, seskok a let s padákem, horolezectví, vysokohorská turistika (v nadmořské výšce nad 2 500 m n.m.).

n/a

Uniqa

Úrazy/nemoci způsobené při provozování raftingu, jiného sjíždění divokých řek, parasailingu, parašutismu, závěsného létání, paraglidingu, plachtění a létání všech druhů, motoristických a leteckých sportů všech druhů, létání balónem, vysokohorské turistiky nad 2.500 m n.m., speleologie, sportovního potápění, bojových sportů, skateboardingu, akrobacie a skoků na lyžích, motorových sportů na sněhu, ledě nebo vodě, sjezdového lyžování a snowboardingu na vyznačených sjezdovkách a trasách, běhu na lyžích, bruslení, rychlobruslení, jízdy na bobech, skibobech a sportovních saních.

Úrazy/nemoci způsobené při provozování skoků na laně, canyoningu, lyžování a snowboardingu mimo vyznačené sjezdovky a trasy, skialpinismu a horolezectví

Viktoria Volksbanken n/a

Provozování nebezpečného druhu sportu či jiné rizikové činnosti (např. seskoky s padákem, jiné letecké sporty, horolezectví, automotosport apod.) nebo při veřejné organizované sportovní soutěži.

Zdroj dat: pojistné podmínky

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Do světa na pojištěnou zkušenou

20. 1. 2005 | Simona Ely Plischke

Do světa na pojištěnou zkušenou

Stále více lidí odjíždí na pár měsíců až let zakusit život v zahraničí, ať již na cesty studijní, pracovní nebo poznávací. Právě jim pojišťovny nabízejí pojištění dlouhodobých cest.... celý článek

Partners Financial Services