Komentář Kateřiny Beranové k webům penzijních fondů

Simona Ely Plischke | 21. 11. 2003
Kateřina Beranová, specialistka on-line prodeje Peníze.CZ
Credit Suisse Life&Pensions PF
Známky (informační hodnota, uživatelské prostředí, praktický test): 2, 3, 3
Stránky tohoto penzijního fondu jsou na první pohled příjemně vzdušné. Bohužel při bližším pohledu návštěvník webu zjistí, že vzdušnost je způsobena zejména malým množstvím informací. Zcela chybí jakákoliv možnost simulace penzijního připojištění. Pokud by snad chtěl klient najít připsaná zhodnocení z minulých let, je nucen stahovat celé výroční zprávy, což zejména pro lidi na telefonní přípojce znamená zbytečné zdržování a problémy. Osobně bych uvítala v sekci Fakta a čísla tabulku minulých zhodnocení a další informace (kolik má fond klientů, kolik je v něm peněžních prostředků apod.). Pěkně jednoduše na jednom místě a ne v několika výročních zprávách.

ČSOB Penzijní fond Stabilita Známky: 2, 1, 1
Jediný web, kde jsem mohla dnešní praktický test provést k mé plné spokojenosti. Jen by to chtělo alespoň jednoduchou nápovědu, přeci jen každý se v penzijním připojištění tak nevyzná a některé kolonky si vysvětlení zasluhují (např. to, že klient by měl spořit minimálně do svých 60 let, nebo, že roční zhodnocení lze upravit podle posledních výsledků). Radost mi poněkud kazí odjíždějící levé menu, díky čemuž občas ztrácím přehled o tom, kde vlastně jsem. Možná by neškodilo trošku přizpůsobit desing stránek mateřské ČSOB.

ING Penzijní fond Známky: 3, 4, 3
Moře pomerančového džusu pro je mne nepřehledné a také chvíli trvá než najdu stránky o penzijním připojištění. Myslím, že stránkám o penzijním připojištění by určitě neškodilo rozčlenění. Co považuji za velké mínus, je nepropojenost produktů. Pokud se budete zajímat o penze a necháte si doporučit vhodné produkty, web vám nabídne jen různé druhy životního pojištění, ale vůbec nenajdete zmínku o penzijním připojištění. Na druhou stranu některé grafické nápady se mi líbily hodně.

PF České pojišťovny Známky: 2, 1, 2
Tomuto webu bych vytkla bílé písmo, špatně se čte, ale chápu, že může jít o subjektivní dojem. Druhou chybkou je opět neuvedení připsaných výnosů v minulých letech v přehledné tabulce. Jinak nemám, co bych vytkla.

PF České spořitelny Známky: 1, 2, 2
U tohoto webu kladně hodnotím jednoznačné hlášení se ke skupině České spořitelny. Také nápověda u výpočtů je řešena absolutně nejlépe, bohužel i tento fond návštěvníkům svého webu neposkytuje minulá zhodnocení.

PF Komerční banky Známky: 1, 1, 2
Web penzijního fondu Komerční banky se mi také líbí a opět je vidět příslušnost k finanční skupině. Jediné, co mi nevyhovuje, je malé a šedé písmo, které se špatně čte. Kalkulačka splňuje mé představy, ale alespoň malá nápověda by určitě neškodila. S hledáním zhodnocení mám stejnou smůlu jako u většiny ostatních webů.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Weby penzijních fondů: karty rozdány

21. 11. 2003 | Simona Ely Plischke

Weby penzijních fondů: karty rozdány

Pod loňskými výsledky se otřásla půda, favorit minulého ročníku se propadl, outsider naopak vystoupal až na vrchol. Rozdíly v jednotlivých prezentacích byly v tomto kole opravdu značné,... celý článek

Partners Financial Services