Komentář k webům investičních společností Kateřiny Beranové

Simona Ely Plischke | 7. 11. 2003
Kateřina Beranová, specialistka on-line prodeje Peníze.CZ

ČSOB Investiční poradenství: 1; 1; 1
Na první pohled je patrné, že portál dodržuje vzhled stránek daný mateřskou bankou. Klient ČSOB, se tak na tomto webu bude cítit jako doma. Jak do fondů společnosti investovat, ale i další informace jsem našla přesně tam, kde jsem hledala. Bohužel kurzy jsem nalezla buď aktuální, nebo měsíční a starší. Přesto si myslím, že tento web a uspořádání informací je velmi povedený.

ING Investment management: 2; 1; 2
Při načtení těchto stránek mi trošku nesedí zbytečně velký prázdný prostor, který nemá žádné praktické opodstatnění. Je škoda, že horní navigační menu si na podstránkách hraje na schovávanou a ukrývá texty pod další prvky stránky. Co se týče praktického testu, jak investovat se dovídám snadno a rychle. Horší je to se týdními kursy, ale možná jen neumím hledat.

Investiční kapitálové společnosti KB: 3; 2; 3
Čekala bych, s ohledem na mateřskou KB, poněkud lepší stránky. První dojem není pro investičku moc dobrý a podrobnější prohlídka stránek mne také nenadchla a nezlákala k investování. Tak trochu tomu chybí šmrnc. Jak investovat se dovídám snadno, stačí opět jedno kliknutí, ale proč mi to připomíná překlopení letáčku? Informace o kursech týden starých se opět nedovídám, nacházím jen týdenní výkonnost.

Investiční společnost České spořitelny: 4; 3; 3
Tak stránky této investičky se mi nelíbí vůbec, nehledě na protivné otvírání druhého okna, které jsem automaticky zavřela bez čtení. Příšerné barvy, nepoužitelné rozlišení, nesmyslně velké "cosi" v horní třetině stránek. Při hledání, jak investovat do fondů této společnosti, jsem sice intuitivně klikla na "Investiční koutek" ovšem nekvalitní fotografie, jinak jistě hezkých prostor, není moc příjemné uvítání. Celkově tato stránka působí neuspořádaně. Přiznám se, že ani aktuální hodnotu jsem nebyla schopna nalézt. Je možné, že jsem si to způsobila odmítnutím stáhnout si jakýkoliv soubor. To ovšem body nepřidává, spíše naopak.

Pioneer Investments: 2,5; 2; 1
Na velkém monitoru vypadá tento web docela hezky, otázka je, co se stane s rozvržením stránek při menším rozlišení (nezkoušela jsem to). Po několika kliknutí ani můj velký monitor se služným rozlišením nestačí a objevují se oba posuvníky (spodní považuji za zbytečný a je škoda, že nikdo nemyslí na pohodlí čtenářů. Týden staré kursy se mi najít podařilo a za informace, jak do fondů investovat považuji sekci "Univerzita", která mi přijde jako velmi vydařená.

ŽB – Trust, investiční společnost: 1; 1; 1
Tomuto webu není co vytknout. Příjemné barvy se neperou, informace jsou tam, kde je hledám. Nemám připomínky.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Královna investic sundala závoj

7. 11. 2003 | Simona Ely Plischke

Královna investic sundala závoj

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Hodnocení webů investičních společností je za námi. Pětky tentokrát nepadaly, rozdíly mezi jednotlivými prezentacemi jsou ale i tak značné. Čí závoj... celý článek

Partners Financial Services