Oldřich Kračmer: hodnocení webů stavebních spořitelen

Oldřich Kračmer, senior marketing manager, Aliatel Oldřich Kračmer, senior marketing manager, Aliatel
Přečtěte si více o porotci!

Českomoravská stavební spořitelna

Velmi pěkný design, není zde nic zbytečného navíc. Líbí se mi. I přes všelijaké vyhrávky je stránka celkem svižná. Co se týká informací, objevil jsem vše potřebné, až na úročení vkladu, které musím lovit bůhví odkud. Jinak pěkně provedená forma na modelové výpočty.
Známky: (uživatelské prostředí, informační hodnota): 1,1, 2.

Hypo stavební spořitelna

Tak takhle bych si web stavební spořitelny rozhodně nepředstavoval. Samotné prostředí postrádá nápad a připadá mi jako prachsprosté nalití informací na prázdou stránku. On už si to čtenář asi nějak přebere. Informačně je zde asi všechno, co má být, ale pořád se vkrádá pocit, že čtu, jen proto, že musím. Modelového výpočtu jsem se nikde nedobral, úročení vkladu je přehledné. Pozitivně na mě zapůsobil wizard smlouvy, ale ten design :-)
Znímky: 4, 2, 3.

Raiffeisen stavební spořitelna

Web silně zaostává za image, kterou se Raiffeisen stavební spořitelna prezentuje. Je jen slabým odvarem a nebýt loga a panáčka "specialisty" asi bych těžko hledal nějakou vizuální provázanost. Co se týká informací, asi mi nic na této stránce nechybí, jde jen opět o to udržet čtenáře při chutí číst až do konce. Informace z praktického testu si dovedu představit naservírované lépe a více po ruce, než se k nim prokousávat přes všelijaké sazebníky a dobře ukryté "specialistovy internetové servisy".
Známky: 3, 2, 2.

Stavební spořitelna České spořitelny

Tak takhle nějak ano. Tohle nemá chybu. Informace se dozvíte pomalu dřív, než vás napadnou a jejich servírování prostřednictvím interaktivních "wizardů" vás dostane přesně tam, kam chcete vy a nakonec i samotný poskytovatel, tedy SSČS. Důležité informace, jako např. úrok z vkladu se dovídám za pochodu jakoby mimochodem, aniž bych po nich jakkoliv bádal. Velmi zdařilé.
Známky: 1, 1, 1.

VSS KB

Autor designu se snažil o něco nadprůměrného, ale v tomto případě bych spíš doporučil držet se pravidla méně je více. Zbytečně mnoho flashů a všelijakých rádoby interaktivních hejblátek, z čehož ve finále neplyne nic jiného než nepřehlednost. Informačně je stránka v pořádku i v praktickém testu obstojí, ale opět ten design…
Známky: 3, 2, 2.

Wustenrot SS

Tady se trochu potýkám s opačným problémem než u předešlých stránek. Pěkně ztvárněná stránka, celkový design je navržen velmi přehledně. Informace, který byly do layoutu nality působí trochu kostrbatě a nepřehledně. Mám pocit, že se dá komunikovat jednodušeji. Jinak nemám výhrad.
Známky: 1, 2, 1.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

Stavební spořitelna

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spořitelny na bedně

24. 10. 2003 | Simona Ely Plischke

Stavební spořitelny na bedně

Zajímá vás, jak dopadlo hodnocení webů stavebních spořitelen? Vězte, že porota tentokrát rozdávala jak jedničky tak i pětky! Kdo vystoupal až pro zlato a kdo se naopak propadl na samotné... celý článek

Partners Financial Services