Jakub Grosman: hodnocení webů stavebních spořitelen

Simona Ely Plischke | 24. 10. 2003
Jakub Grosman, product manager, ARBOmedia.netJakub Grosman, product manager, ARBOmedia.net
Přečtěte si více o porotci

ČMSS

Praktický test na jedničku :) (vše na homepage). Uživatelské prostředí velmi dobré, na HP jsou jednoznačné, základní informace. Podrobnější informace pro lidi s již založeným stavebním spořením považuji však za průměrné. Nenašel jsem tam informace o možnostech změny údajů v již založené smlouvě, možnosti po dokončení 5letého spoření, verzi pro tisk a přehled všech účtovaných poplatků na jednom místě.
Známky (uživatelské prostředí, informační hodnota, praktický test): 2, 3, 1.

HYPO SS

Celkově ode mě 3. místo pro HYPO. Na HP je aktuální "konkurenční" nabídka opravdu na očích. Informace, které mě zajímaly jsem našel, až na ty nejpodrobnější (možnosti změny smlouvy a info o spoření po 5ti letech), všechny. Celkové hodnocení ještě lepší než velmi dobré mluví za vše. U praktického testu jsem 1. úkol musel chvíli hledat, ale našel.
Známky: 2, 2, 1-.

Raiffeisen SS

Celková známka 3,3 vyjadřuje celkové zklamání nad stránkami. U praktického testu mě u 1. úkolu navigace jasně navedla k hledané info, úkol 2 mi však dal chvíli zabrat, nakonec jsem kalkulace našel v aplikacích, kde bych je však nehledal :) Designově hodnotím o třídu níž než ostatní weby. Poskytnuté informace jsou pouze nejzákladnější, nepovažuji je dostatečné.
Známky: 3-, 3-, 3.

SS ČS

Buřinka u mě skončila na 1. místě. Dosáhla dvě jedničky a jednu dvojku v praktickém testu, kdy hledané % úročení jsem našel uvedeno pouze v kalkulaci. U mnou zvolených kritérií získala 10 z 12, což je vynikající výsledek.
Známky: 1, 1, 2.

VSS KB

Obsadila u mě druhé místo. Co se informační hodnoty stránek týče získala stejné ocenění jako buřinka. Informace na stránkách jsou téměř vyčerpávající. HP webu je mírně nepřehledná přes uvedené nabídky a výhody, ale má-li přesvědčit nerozhodnutého zakladatele stavebního spoření "Založ u nás", pak tuto funkci plní :) Myslím si však, že se tu trochu ztrácí věrní spořitelé VSS KB hledající další doplňující informace.
Známky: 2, 1, 2.

Wuestenrot

V praktickém testu mi hledané % úročení zabralo nejvíce času a zklamaly mě nefungující prokliky. HP mi přijde decentní a designově vydařená. Z informací, které mě zajímaly, chyběly pouze ty "nejpodrobnější", jinak z mých 12 kritérií splnila 8, což není špatné. Nefungující odkazy jsou však velkým mínusem.
Známky: 2, 2, 3.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Stavební spořitelna

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stavební spořitelny na bedně

24. 10. 2003 | Simona Ely Plischke

Stavební spořitelny na bedně

Zajímá vás, jak dopadlo hodnocení webů stavebních spořitelen? Vězte, že porota tentokrát rozdávala jak jedničky tak i pětky! Kdo vystoupal až pro zlato a kdo se naopak propadl na samotné... celý článek

Partners Financial Services