Jak hodnotí bankovní weby Oldřich Kračmer

Dušan Hradil | 10. 10. 2003
Oldřich Kračmer, senior marketing manager, Aliatel Oldřich Kračmer, senior marketing manager, Aliatel

KB
Uživatelské rozhraní jednoduché, nápadité, vstřícné, takto si představuji klientsky orientovaný web. Žádné zbytečné informace, velmi dobrý odhad informačních priorit klienta. Kupodivu jsem se velmi brzy dostal ke všem potřebným údajům, ale stejně mám pocit, jakoby se to dalo udělat ještě lépe. Při hledání úrokové sazby u termínovaného vkladu zase bloudím. Zaprvé nevím, jestli všichni potenciální klienti budou hledat možnosti zhodnocení svých úspor pod pojmem investice (nehrajme si pořád na americké multimilionáře, jsme v Čechách), za druhé úrokové sazby mi zůstávají dobře utajeny. Vím sice jaké získám výhody a zda bude úroková sazba pevná či pohyblivá, jaké jsou doby splatnosti a připisování úroků, bla bla bla... jenom ten malý detail chybí. Kolik to bude dělat. Prostě mnoho řečí a uprostřed nic.
Známky (uživatelské rozhraní, informační hodnota, praktický test): 1, 1, 3

ČSOB
Tento web se mi líbí. Není tu sice žádná převratná kreativita, ale čiší z toho účelnost a přehlednost. Informační hodnota stejně jako u KB, ale v jiném kabátu. Hledání poplatku za výběr z bankomatu je perfektní, snad jen archaický výraz sazebník bych nahradil poplatky nebo něčím vstřícnějším, nejsme ve sbírce zákonů. Termínovaný vklad, tak tomu říkám střela vedle. Poté co jsem musel použít fulltextového vyhledávání a zjistil, jak dobře jsou ukryty informace o termínovaném vkladu, už ztrácím jakoukoliv chuť se jím zabývat, prostě hrůza.
Známky: 1, 1, 2-

ČS
Jo tak ti si mě získali. U informací nemám co bych dodal, prostě perfektní. Informaci o ceně výběru kartou jsem našel přesně tam, kde bych ji čekal. Ovšem u úrokových sazeb mě opět zklamali. Cesta k informacím o termínovaných vkladech je hodně kostrbatá. Myslím, že v dnešní době už by si zasloužili samostatné místo na webu. Budiž ČS přičten k dobru fakt, že fulltextové vyhledávání je velmi obratné a má přehledný výstup.
Známky: 1, 1, 2

HVB
Kreativita ani navigace mě ničím nenadchly, vše na mě působí, jakoby bylo uděláno z nutnosti. Barevnost ani uspořádání na mě rozhodně nedělá pozitivní dojem vstřícného prostředí. Na druhé straně informační stránka má svá světlá místa. Především díky toolboxu nemusíte bloudit po stránkách a zkoumat, pod kterým pojmem se skrývají ony údaje, které hledáte. Poměrně slušná a intuitivní navigace, ale řekl bych, že i zde jsou rezervy. Hledání úrokových sazeb - takhle nějak by to mělo vypadat, nemám co dodat.
Známky: 3, 2, 1-

GE Capital
Na první pohled je vidět snaha o kreativní řešení, pro mě možná až příliš abstraktní. Webu nemůžu upřít nápaditou a funkční navigaci, alespoň v počátečních urovních. Možná by ceníky a sazebníky poplatků mohly více navazovat na stránky s konkrétními produkty. Velmi slušný informační standard, řídí se pravidlem, že někdy méně je více, proto tedy nehrozí informační zahlcenost homepage.
Zřejmě se poplatky za výběr z automatu někde dozvím, nicméně, připadám si při tom jako detektiv. V případě termínovaného vkladu je navigace zpočátku jednoduchá a intuitivní, při zkoumání konkrétní částky a termínu začíná boj s nekonečným "proskakováním" velkého počtu oken.
Známky: 2, 2, 3-

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bankovní korunovace roku 2003

10. 10. 2003 | Dušan Hradil

Bankovní korunovace roku 2003

Vizitkou každé banky jsou mimo jiné její internetové stránky. Na ty se zaměřilo naše hodnocení Best Web 2003. Chcete vědět, kdo zvítězil v očích poroty a hlasování čtenářů?

Partners Financial Services