Co o webu Kooperativy soudí porotci Peníze.cz

Dušan Hradil | 1. 11. 2002
Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s. Michal Drtina, manažer internetového oddělení, Vltava-Labe-Press, a.s.

Příjemná a moderní prezentace. Skvěle zpracované texty!!! Stručné, výstižné… Po informační stránce zcela vyčerpávající a pokud chcete něco navíc, dostane se vám přehledu nejdůležitějších frází třeba v angličtině nebo nejvyšší povolená rychlost na silnicích Evropy. No, škoda jen, že informace o produktech jsou trochu ve stínu těchto informací na "přilepšenou". Co mne však výrazně zklamalo, jsou on-line služby. Nejenom, že nejsou on-line, ale ani pdf formát jsem neotevřel, respektive ani nestáhl do počítače. A to mi přišlo dost smutné. A hned je dojem pokažen a možná budoucí klient odrazen.

Pavel Janeček Pavel Janeček, IT Manager, Pioneer Investments

Konečně po delší době zajímavě řešená www prezentace! Navigace webu se autorům a designérům zdařila. Zřetelnost na první pohled, intuitivnost a propracovanost na pohled druhý. Použití rozbalovacích menu a odkazů na související témata dává jasnou a přehlednou orientaci v obsahu, který je rozsáhlejší, než se na první pohled zdá. Grafika je umírněná, korporátní zelená se příjemně prolíná celou prezentací. Webu koop.cz rovněž nelze upřít jisté portálové ambice se zaměřením na dopravu a cestování. Z hlediska informací jsem postrádal zejména Všeobecné pojistné podmínky pro nabízené produkty a v informacích o pojišťovně Výroční zprávy. Dost mne zklamala On-line sekce, kde jsem přece jen očekával něco jiného než pouhé PDF formuláře k vytištění. Vyhledávání také nefunguje zcela bez chyb. Například nenalezne odkazy na cestovní - detaily pro jednotlivé země atd. Připojení od Nextry sice občas probíhá přes delší dobu odezvy, ale na provozu a rychlosti načítání stránek se to nijak nepříznivě neprojevuje. Celkově lepší dvojka, která by mohla, po nepříliš velkých úpravách a dopracovaní on-line části , být i jedničkou.

Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump Radovan Jelen, internet full-service agentura Forrest Gump

(+)
Navigace: přehledná a jednoduchá
Grafika: korporátní, odlehčená a čistá
Kreativita: po obsahové i grafické stránce se jedná o netradiční web
Obsah: všeobecně o pojištění, společnosti, všech produktech, obchodních místech
Komunikace: jasné zaměření na cílového klienta nejen prostřednictvím korporátního webu, ale zejména díky portálu pojišťovnictví (horní lišta webu obsahuje informace sekundárně související s pojišťovnictvím)
Technická část: web komplexně programovaný na univerzální platformě JAVA
On-line prvky: k dispozici jsou formuláře a kontakt na zelenou linku

(-)
Obsah: doporučuji častěji aktualizovat informace v horní liště
On-line prvky: implementovat on-line pořízení pojištění a likvidace pojistných událostí

Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny Pavla Paseková, tisková mluvčí Českomoravské stavební spořitelny

Úvodní stránka asi těžko někoho zaujme, i když autoři měli evidentní snahu obsáhnout v maximální šíři všeho potřebného. Škoda, že nezbylo více prostoru pro ztvárnění …

Pětice hlavních menu - Co? Kdy? Proč? Jak? Kde? - je poměrně výstižným shrnutím toho, jak by měl uvažovat potenciální zájemce, který na stránku zabrousí (obrázek batolátka na WC v sekci Jak oznámit škodu přičítám kouzlu nechtěného, ale záměr je rozmělněn neuvěřitelným množstvím dalších kapitol, navíc zvolené písmo je natolik miniaturní, že je až nečitelné. Některé informace postrádám, například marně hledám v kapitolce o firmě složení představenstva a dozorčí rady.

Mezi porotce patří také také Eda Hekšová z Credit Suisse Asset Management, Vladimír Iliev z iStrategie, Petr Nešpůrek z ARBOmedia a Tomáš Tyll ze společnosti Nexen. Jejich hodnocení zde chybí pro přílišnou časovou zaneprázdněnost .

Už jste někdy surfovali stránkami Kooperativy? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Partneři soutěže
Tiscali
Strategie

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jako zelený ostrov v modrém moři...

1. 11. 2002 | Jan Žáček

Jako zelený ostrov v modrém moři...

... lze charakterizovat webové stránky Kooperativy. Na jejich provedení jsme si posvítili v dalším díle našeho seriálu hodnocení internetovových prezentací. Po několika týdnech zoufalství... celý článek

Partners Financial Services