Co o webu karty AURA soudí porotci Peníze.cz?

Dušan Hradil | 30. 11. 2001
Petr Bednář, Ringier Petr Bednář, Ringier

Web je poměrně hezký, i když graficky nikterak nápaditý. Pokud jde o obsah, našel jsem zde vše, co jsem očekával; je zde i velmi užitečný simulátor splátkového kalendáře. Problém webu je v tom, že je špatně naprogramován. Za prvé prohlížeč při načítání stále hlásí chybu (jen pro info: mám Win 2000, MSIE 5), za druhé je web velmi pomalý a za třetí nefunguje výpočet splátek s pojištěním pro případ ztráty zaměstnání - opět chybová hláška.

Pavel Daniel, Marketing & Media Pavel Daniel, Marketing & Media

Srozumitelná, přehledná a snadno ovladatelná uvodní stránka společnosti Cetelem. Nezdržuje zbytečnými "kytičkami", ale jde přímo na věc. Ten, kdo je registrován, vstoupí přímo do systému, kde získá přehled o dostupných službách, informacích a hodnocení, která jsou přístupná jen po internetu, včetně základních informací o stavu svého účtu. Ti ostatní mají zase možnost "sepsat" smlouvu, aniž by museli vstávat z křesla. Vtipná je i volba která dává informaci o tom, v jakém stádiu se žádost klienta nachází. Z obsahového menu nechybí u Cetelemu nic zásadního, snad jen ... ale to je výtka i ke všem ostatním společnostem ... srovnání nebo porovnání s ostatními možnostmi splácení (spotřebitelský úvěr, půjčka ...). Přestože Cetelem určitě ctí zásady Corpotate Identity manuálu, působil na mě web příliš "světsky", tedy jakýsi barevný svět v hrsti. Výtku bych měl i k jisté absenci odvážnějších nápadů uvnitř webu, kdy formát hlavní nabídky a informací zobrazovaných ve velkém poli uvnitř obrazovky je už trochu archaický. Za úvahu by také stálo změnit velikost písma a vysvětlit uživatelům proč je jedna nabídka "modrá" a jiná "červená. Nicméně web je opravdu srozumitelný i pro naprosté začátečníky, kteří na něm najdou to co k rozhodnutí o pořízení revolvingové karty potřebují.

David Gladiš, Ami Communications David Gladiš, Ami Communications

Tolik jsem se snažil být kritický, ale opravdu mě nenapadá, co bych tomuto dobrému webu vytkl. Hezká grafika, všechny informace podané přehledně a přesvědčivě.

Pavel Janeček, Pioneer Pavel Janeček, Pioneer

Docela zdařile provedený web. Graficky a barevností to není moje káva, ale drží styl celého kartového programu, což je dobře. Nejsem klientem společnosti CETELEM, proto jsem prošel pouze část pro nové klienty. Jednoznačná a rychlá navigace, základní suma vědomostí o kartě na jednom místě, přehledné příklady splátek a možnost simulace nákladů na použití karty AURA, výběr nákupních míst - to jsou všechno kladné body pro tvůrce stránek. Zkusil jsem rovněž začátek registrace. Stránky jsou zřejmě zabezpečeny protokolem https, ale ikona indikující certifikát Verisign kamsi zmizí. Dle mého - daň za použití frames. Připojení do internetu přes Contactel je na velmi dobré úrovni, Netscape server a podložený datový server dobře zvládají požadavky na selekci dat. Celkově dost dobrá dvojka.

Petr Nešpůrek, ARBOmedia Petr Nešpůrek, ARBOmedia

Společnost CETELEM ČR se snaží na svých stránkách prezentujících kartu AURA (profil, názory) sdělit o této kartě snad úplně všechno. Informací je zde opravdu velice mnoho. Řekl bych, že až příliš. Nemyslím si, že by se i potenciální zájemce o tuto kartu chtěl prokousávat takovým rozsáhlým informačním webem. Navíc opět tímto utrpěl samotný celkový design stránek a také poměrně výrazně rychlost načítání stránek. Při pokusu o vyplnění online žádosti o vydání úvěrové karty jsem jednak všeho málem zanechal ihned po tom, co jsem zjistil, že úvěrové podmínky jsou tak dlouhé, že i srolovat mi je zabralo téměř více času, než bych byl ochoten věnovat čtení. Pak když jsem slepě souhlasil, nedostal jsem se dále, neboť systém neuznal mé rodné město!! :( Po návratu z rozepsané žádosti se mi najednou všechny odkazy začaly otevírat v nových oknech. Když "Zpět na úvod" znamená dostat se na úplně novou stránku, kterou jsem dosud neviděl, pro tedy "Zpět"? Použití barev by možná bylo vhodné pro nějaký dětský obchod s hračkami, ale ne pro prezentaci úvěrové karty. Takže zřejmě jediným pozitivem, který jsem na stránkách našel, je rozsáhlost informací o možnostech využití karty.

Mezi porotce patří také také Petr Borovský z Run Interactive, Vladimír Iliev z iStrategie.cz, Jan Rosenauer z Českého rozhlasu, Klára Ujčíková z Aliatelu a Petr Vyhnálek ze společnosti Globus. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami AURA karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services