Co o webu OK Karty soudí porotci Peníze.cz?

Dušan Hradil | 23. 11. 2001
Petr Bednář, Ringier Petr Bednář, Ringier

Barevně a graficky poměrně povedené, ale jinak fakt divné. Na firemním webu mi vadí všudypřítomné selfpromo, zvlášť v podobě klasického banneru, a také popu-up okna s některými informacemi (kdo rozhodoval o tom, co bude součástí stránky a co bude v pop-up okně?). Navíc se jednotlivé navigační části přesouvají z místa na místo - na HP je menu uprostřed, na podstránkách vlevo, pop-up okna jsou na HP vlevo, na podstránkách se pak přesunou dolů. Fakt divné. V hlubinách webu se mi pak navíc ještě rozhodila čeština.

Pavel Daniel, Marketing & Media Pavel Daniel, Marketing & Media

Homepage OK Karty (profil, názory) je přesně v "moderním" střihu. Nechybí netradiční nabídkové menu s prokliky, nabídka všeho podstatného co má na "hlavní" straně být. Možná snad jen malá výtka k velikosti fontu písma, které by mohlo být v některých případech větší. Problém (podle mě) však nastal při načítání některých podmenu. Tam, kde nejsou stránky dostatečně zaplněny odkazy nebo informacemi, vykoukne na uživatele prázdnota, která by se dala vyplnit jistě mnohem zajímavěji než jen bílou barvou. Ke škodě je také podle mého názoru to, že se člověk, odkojený internetem, dostane k přehledu e-shopů, které akceptují OK Kartu, vcelku složitou cestou. Postrádal jsem také odkaz na mateřskou banku nebo porovnání spotřebitelského úvěru u ní (včetně splácení) a splácení u OK Karty. Nicméně hodnotil bych kvalitu informací a možnosti výběru na nákup přes OK Kartu jako uspokojivou. Suma sumárum - internetové stránky okkarta.cz patří rozhodně mezi ty lepší.

David Gladiš, Ami Communications David Gladiš, Ami Communications

Grafika trochu zaostává za dnešní úrovní internetu, možná byla dobrá někdy v době založení společnosti. Zaujal mě hlavní slogan na první stránce: "Láska je dobrá, ale nakupování je lepší.". Když se chce člověk na stránkách něco dozvědět, musí někdy trochu mockrát kliknout. Jak je u webů finančních institucí bohužel obvyklé, nevypadnou na mne z první strany přesvědčivé důvody, proč bych měl nakupovat s OK Kartou.

Petr Nešpůrek, ARBOmedia Petr Nešpůrek, ARBOmedia

Web OK Karty je přesně takový, jaký bych si představoval, že by měl být - přehledný, graficky velmi poutavě zpracovaný, technicky velmi dobře zvladnutý, rychlý, nic se neotevírá v nových oknech, spousta obrázků, které mluví samy za sebe …. Také orientace na webu je snadná a jasná. Velice se mi líbilo označení odkazů po najetí myší. Ve FAQ jsem našel vše, co si myslím, že by mě mohlo zajímat. Myslím si, že tento web nasadil hodně vysokou laťku.

Jan Rosenauer, Český rozhlas Jan Rosenauer, Český rozhlas

Ze stránek mám pocit, že jejich vlastník má o mne jako o potenciálního zákazníka skutečně zájem. Přehledně a v zajímavé grafice mi poskytuje snad všechny informace, které by mne mohly zajímat. Ale stránky nejsou jen statickou prezentací, můžu se jejich prostřednictvím zákazníkem přímo stát. Snad bych jen uvítal nějaký nástroj jako kalkulačku na výpočet, kolik za co vlastně zaplatím.

Klára Ujčíková, Aliatel Klára Ujčíková, Aliatel

První dojem ze stránek je příjemný. Obsahově jsou stránky také plně uspokojivé, i když v některých sekcích (např. Co je to O.K. karta, Co za O.K. kartu zaplatím) nenaleznete zdaleka vyčerpávající a strukturovanou odpověď. Interaktivní prvky jsou zastoupeny v hojném počtu a nechybí ani precizní návod, jak s kartou nakupovat.

Mezi porotce patří také také Petr Borovský z Run Interactive, Vladimír Iliev z iStrategie.cz, Pavel Janeček z Pioneeru a Petr Vyhnálek ze společnosti Globus. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami OK Karty? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

O prezentaci, která je OK

23. 11. 2001 | Leoš Bárta

O prezentaci, která je OK

Hodnocení www prezentací finančních institucí se dostalo v posledním letošním kole do zvláštní situace. Hodnotit se totiž budou stránky finančních produktů, tzv. produktové microsites.... celý článek

Partners Financial Services