Co o webu GE Capital Leasing soudí porotci Peníze.CZ

Lukáš Půda | 2. 11. 2001
Petr Bednář, Ringier Petr Bednář, Ringier

Stránky nabízejí poměrně stručné, ale pro mě víceméně dostačující informace. Grafická podoba je poměrně elegantní. Trochu mě mate struktura menu. Nejprve jsem myslel, že v levé části je menu týkající se GE Capital Leasing a v hormí části menu GE Capital jako takové či celého koncernu, ale byl to omyl. Horní menu obsahuje i některé prvky týkající se pouze Leasingu. To je podle mě trochu nedomyšlené.

Vladimír Iliev, iStrategie Vladimír Iliev, iStrategie

Stránka mě překvapila a to velmi příjemně. Podle mých informací GE moc rozvinutou internetovou strategii neměli, o to víc jsem byl překvapený, jak hezký web se jim povedl. Grafika na jedničku s hvězdičkou. Co se ale uživatelského komfortu týče, to už bylo horší. Stránky jsou poměrně chudé a můj kamarád Šebesta by řekl, že když ta firma "nemá fleš" tak už na internetu není důvěryhodná. Pro mě by stačila obyčejná kalkulačka, fotogalerie vozů na leasing..zkrátka chtěl bych být navnaděn..a to bohužel nejsem, což je škoda.

Pavel Janeček, Pioneer Pavel Janeček, Pioneer

Web GEC Leasing na mne působí moderním, dobře graficky pojatým vzhledem, ostatně jako všechny GEC weby jak u nás, tak po světě. Péče o corporate identity je více než zřejmá. Mnoho stránek bohužel trpí rozvleklostí textů, které činí grafický design nevyváženým. Levá navigace je velmi krátká a působí jaksi "utrženým" dojmem. Velmi dobře je uděláno prolinkování na ostatní produkty skupiny z oblasti banknictví, hypoték apod. To by mohlo marketingově fungovat! GEC leasing se bohužel neodhodlal k vyššímu využití on-line potenciálu Internetu. Speciálně pro leasingové společnosti se spousta věcí nechá tímto způsobem dělat, jak ostatně vidno u již hodnocené konkurence. Kontaktní informace jsou zabezpečeny protokolem https://, který je zatím implementován pouze napůl. Certifikát serveru byl vydán lokální (GE) autoritou, což způsobuje varovné hlášení v Inet prohlížečích. Rovněž tak formuláře obsahují nezabezpečené odkazy (zřejmě styly stránek) a z toho plynoucí upozornění, které u neznalého uživatele může vést ke zmatení a následné nedůvěře. Malá investice do uznávaného certifikátu a péče o kód by pro GEC snad neměl být problém.

Petr Nešpůrek, ARBOmedia Petr Nešpůrek, ARBOmedia

Úvodní stránka GE Capital Leasingu narozdíl od ostatních leasingovek spojuje velice poutavým způsobem pěkné grafické zpracování, přehlednost a aktuální nabídky. Orientace je velice jednoduchá. To nejdůležitější má své místo už na hlavní stránce. Kreativně jsou stránky opravdu zdařilé, ale poněkud se zdají být stručné a některé texty jednotvárné. Chyběla mi zde například leasingová kalkulačka. Ale jelikož není tím nejdůležitějším, celkový dojem webu zůstal opravdu dobrý.

Jan Rosenauer, Český rozhlas Jan Rosenauer, Český rozhlas

Na první pohled zajímavé stránky, ze kterých mám pocit, že patří někomu, kdo to myslí s Internetem vážně. Z příjemné grafiky je poznat, že stránky leasingové společnosti jsou součástí většího celku - GE v ČR a vlastně GE v celém světě (tlačítko HOME vede na www.ge.com). Hlubší průzkumu však přináší hodně zklamání - mnohé stránky jsou jen výpisem informací bez dalších vazeb (chcete jít dál? klikejte v menu...), ani informace o službě, která je na další stránce popsána, není přímým odkazem na ni, nenašel jsem kalkulačky ani jinou zajímavou funkci (krom vyhledávání, zda není na dané auto uzavřena smlouva u GECL). Nemluvě o tom, že o společnosti se krom sídla nedozvím skoro nic - chybí výroční zprávy i jakékoli bližší údaje o firmě nebo o jejích pobočkách. Aspoň, že si o skoro všechno můžu napsat mailem či zavolat (zelená linka nechybí). Jenže já jsem na www stránkách sesterské společnosti banky, která tvrdí, jak to s Internetem myslí vážně. Vážně? Grafika tomu odpovídá, obsah už méně.

Klára Ujčíková, Aliatel Klára Ujčíková, Aliatel

Na první pohled vizuálně i obsahově povedené stránky. Oceňuji sekci Co dělat když, která je dobrým průvodcem v určitých situacích. Překvapilo mě nezařazení některých sekcí (Asistent, Zprávy atd.) do hlavního menu, ke kterým je nutné se vrátit na hlavní stránku. Navíc chybí jakákoliv interaktivita - kalkulačka, elektronické sjednání či odeslání informací.

Milan Vacík, Ami Communications Milan Vacík, Ami Communications

Příjemně jednoduchá grafika, ale tím to končí. Informací málo, interaktivní doplňky (typu leasingové kalkulačky) žádné, aktuální nabídku leasingu ojetých vozů také hledám marně. Struktura nepraktická - důležité informace zasunuté až pod poslední položkou GE Asistent. Web mi připadá jen jako další z brožur převedených do html.

Petr Vyhnálek, Globus Petr Vyhnálek, Globus

Profesionálně vytvořené stránky, na kterých bych snad vytknul trochu nepřehlednou HP. "GE Asistent" si však zaslouží výborné hodnocení. Vše je, jak je na stránkách deklarováno, snadné a rychlé. Co jsem však již nevyzkoušel - odezvu na položený dotaz. Snad to bude i v tomto případě obdobné. Leasingová kalkulačka je suplována žádostí o výpočet. Doufejme, že oproti strohému webovskému kalkulátoru přinese odpověď společnosti i jinou, přidanou hodnotu.

Celkově bych zařadil web společnost GE Capital Leasing do malé skupiny povedených prezentací.

Mezi porotce patří také také Pavel Daniel z Marketing & Media a Tomáš Řehák z Run Interactive. Jejich hodnocení zde však chybí pro přílišnou zaneprázdněnost.

Už jste někdy surfovali stránkami GE Capital Leasing? Nezabloudili jste tam? Pomohly vám stránky v něčem? Svěřte se nám se svými zážitky.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

O Abrahamovi a jeho synu Izákovi

2. 11. 2001 | Leoš Bárta

O Abrahamovi a jeho synu Izákovi

Hodnocením internetové prezentace GE Capital Leasing se dostávám k části jedné z největších světových korporací – General Electric. Byl by Tomáš Alva spokojen s přístupem svých českých... celý článek

Partners Financial Services