Aktuální přehled nelegálních nabídek

Tomáš Prouza | 8. 10. 2001
Komise pro cenné papíry upozorňuje investory na níže uvedené osoby, které, především prostřednictvím internetu, nabízejí nebo nabízely investiční služby, přičemž k jejich poskytování nevlastní patřičné povolení Komise. Investoři, kteří investují prostřednictvím těchto osob, se mohou vystavovat mimořádně vysokému riziku ztráty svých finančních prostředků.

Uvedené společnosti nevlastní povolení k poskytování služeb obchodníka s cennými papíry na území České republiky, nemají registraci k poskytování služeb smluvních agentů na kapitálovém trhu, ani nevlastní povolení ke kolektivnímu investování podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech, případně na svých internetových stránkách uveřejňují skutečnosti vztahující se ke kapitálovému trhu a nelze zjistit existenci osoby provozující tyto internetové stránky.

Přehled bude Komise průběžně, nejméně třikrát měsíčně, aktualizovat, aby drobné investory informovala o hrozících rizicích a maximálně zvýšila v této oblasti prevenci.

Aktuální přehled osob k 8. 10. 2001:

Impress Marketing, s.r.o.
Czech finance service, s.r.o. 
Datek Online Financial Services LLC
TWT, v.o.s. a TWTEIG Inc.
http://www.mujweb.cz/www/zlaty_dul/ (název firmy neuveden)
Bonita International, s.r.o.  
PRE INVEST, s.r.o.
Beskydská finanční - BF, a.s.
Entau AG
Richmond Consultancy, s.r.o.
AOL Financial Holdings Inc.

(Poslední čtyři uvedené společnosti nemají internetové stránky a investice nabízejí prostřednictvím letáků či jiné tištěné inzerce.)

Koho byste na seznam nelegálních investičních nabídek zařadili vy? Souhlasíte s názorem KCP na povinnost Dateku vlastnit českou licenci? Podělte se o své názory s ostatními.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

KCP říká: Datek by měl mít českou licenci

8. 10. 2001 | Petr Vykoukal | 1 komentář

KCP říká: Datek by měl mít českou licenci

Ve snaze varovat investory zveřejňuje KCP v pravidelných intervalech seznam nelegálních investičních nabídek. O tom, jak seznam vzniká a o důvodech kontroverzního zařazení amerického... celý článek

Komise znovu varuje investory

3. 9. 2001 | Tomáš Skřivánek

Komise znovu varuje investory

Komise pro cenné papíry upozorňuje na níže uvedené osoby, které, především prostřednictvím internetu, nabízejí nebo nabízely investiční služby, přičemž k jejich poskytování nevlastní... celý článek

Partners Financial Services