HypoVereinsbank: Udrží se v čele bankovního pelotonu?

HypoVereinsbank: Udrží se v čele bankovního pelotonu?
Po třech 'tradičních českých' bankách předstoupil před porotu web peněžního domu s ryze zahraničním kapitálem. Je zatím nejlepší, rozhodli porotci. A příští týden hodnotíme poslední bankovní stránky...

Zahraniční know-how se pozitivně odrazilo na předchozím hodnocení, stejně i u HypoVereinsbank (profil, názory) je prezentace z pohledu uživatelů–potenciálních klientů velmi kvalitní.

www stránky finančních institucí
Připravili jsme pro vás cestopis po serverech na českém internetu. Týden co týden se podíváme na jednu finanční instituci a na jejich způsob prezentace na síti sítí. Hodnotíme vždy pět nejvýznamnějších firem daného oboru (banky, investiční společnosti, stavební spořitelny...), každý týden jednu. Poté (v šestém týdnu) bude následovat článek shrnující využití internetu daným odvětvím.
Hlavním hodnotitelem je Danuše Pecharová ze společnosti imProve, porotu serveru Peníze.CZ tvoří dvanáct osobností.

Příkladem pro všechny banky našeho přehledu je spolupráce s externím dodavatelem stránek, která se projevila výrazně na kvalitě stránek (viz tabulky technických analýz na koncích článků), na grafické úrovni, ale i na celkové koncepci přístupu k internetu.

Klient banky i zájemce o bankovní služby se může přehledně dozvědět vše počínaje aktuálními kurzy, konče adresami poboček. Některé sekce jako tiskové zprávy jsou sice nepřístupné, ale pravděpodobně budou doplněny za provozu. Stránky jsou v porovnání se stránkami ostatních hodnocených bank rozsahem mnohem menší.

Navigace se při pohybu v prezentaci chová někdy divně – rozestupy mezi položkami se zvětší, až by člověk čekal, že se bude něco dále dít. V některých sekcích je aktuální pozice označena blikajícím čtverečkem, který působí rušivě.

Přiznám se, že stránkám se nedá vytknout výraznější chyba a měly by být vzorem pro ostatní. Po odstranění několika šmouh na kráse se bude jednat o nejlepší bankovní stránky na českém internetu.


Technické hodnocení
Doba testování:od 5. 4. 2001 11:27:58
do 5. 4. 2001 12:41:04
Počet testovaných odkazů:359
Nefunkční odkazy (interní): 0
Nefunkční odkazy (externí):5
Nefunkční záložky:0
Příliš objemné stránky (> 50 kB):6
Chybějící atributy:174
Stránky starší 180 dní:0
Stránky bez nadpisu:70
Vysvětlení:
Celkem jen pět odkazů nevede nikam. Příliš objemné stránky a chybějící atributy ve stránkách zase prodlužují načítání stránek.

Technické problémy jsou způsobeny hlavně chybami v německých stránkách, prezentace je jinak poměrně kvalitní.

Souboj webů největších tuzemských bank míří do finále. Už příští týden přineseme hodnocení Bank Austria Creditanstalt (profil, názory). Pak už bude jasno, kdo obsadí stupně vítězů.





Přečtěte si hodnocení ČSOB, Komerční banky a České spořitelny.

Hodnocení webu porotou serveru Peníze.CZ (známky jako ve škole)
PDDGPJMJ VLaVLuVS JVíPVJVy průměr
informační hodnota11,5 4,52,53-3- 1521,5 2,50
grafika312 21-1,5- 1212 1,65
celkový dojem213,5 22-2-1 4,512 2,10
Vysvětlivky: PD - Pavel Daniel, Marketing & Media; DG - David Gladiš, Ami Communications; PJ - Pavel Janeček, Pioneer; MJ - Martin Jaroš, Hospodářské noviny; VLa - Veronika Lamperová, Mona; VLu - Viera Lukáčová, Českomoravská stavební spořitelna; TŘ - Tomáš Řehák, Run Interactive; VS - Václav Strýhal, Bank Austria Creditanstalt; MŠ - Markéta Škodová, Strategie; JVí - Jiří Vítek, MindShare; PV - Petr Vyhnálek, Globus; JVy - Jitka Vysekalová, Marktest
Slovní komentáře jednotlivých porotců najdete na speciální stránce.
Kdo jsou porotci serveru Peníze.CZ? Seznamte se s nimi.

Navštívili jste někdy internetové stránky HypoVereinsbank, nebo je dokonce používáte pravidelně? Líbí se vám? Pomohly vám v něčem? Napište nám své názory.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services